Satu-Mare Online: [Indexdecontacte] De bine despre România!

Wednesday, 31 August 2011

[Indexdecontacte] De bine despre România!

De bine despre România!

Link to RomaniaPozitiva

Magia există! Azi începe Festivalul George Enescu, ediția 2011

Posted: 31 Aug 2011 02:13 PM PDT

O noua intalnire Public Speaking Support Group

Posted: 31 Aug 2011 09:18 AM PDT

Salut,

Te invitam sambata 03.09.2011 la 10.45  la o noua intalnire Public Speaking Support Group care va avea loc la Orange Concept Store (Bucuresti, Calea Victoriei 41, langa magazinul Muzica).

Daca vrei sa exersezi vorbitul in public si sa-ti imbunatatesti abilitatile de comunicare, te asteptam sa vii sambata alaturi de noi. Public Speaking Support Group este un proiect dedicat atat persoanelor pasionate de vorbitul in public, cat si celor care au dificultati in a comunica in public. Daca esti un speaker bun aici e locul in care poti sa experimentezi, sa abordezi subiecte care te pasioneaza, sa incerci tehnici diferite de public speaking si mai ales, aici poti sa primesti feed-back. Daca insa esti la extrema cealalta si crezi ca vorbitul in public e ceva inspaimantator, vino sambata si o sa afli cat de distractiv este sa vorbesti in public. Public Speaking Support Group inseamna un mediu prietenos in care nimeni nu greseste, toti experimenteaza.

Te intereseaza? Te poti inscrie ca:

- speaker: tii o prezentare despre pasiunea ta, despre un proiect la care lucrezi, despre o carte care te-a impresionat etc;

- speaker: prezinti o parte de teorie, ne propui un exercitiu, un joc;

- participant (dai feed-back celor care prezinta).

Vrei sa participi? Inscrie-te aici: http://tinyurl.com/2v62cap Daca vrei sa tii o prezentare, sa propui un exercitiu, un joc te rugam sa ne dai detalii in formularul de inscriere. Daca ai intrebari, trimite un e-mail la razvan_daba@yahoo.com.

Te asteptam sambata, 03.09.2011 la 10.45 astfel incat la 11.00 sa incepem. Tinem mult la timpul nostru si al participantilor nostri, asa ca te rugam sa nu intarzii.

Public Speaking Support Group este un proiect lansat acum 2 ani in cadrul JCI Bucuresti care are ca scop sa devenim speakeri mai buni prin practica. Astfel, din doua in doua saptamani ne intalnim si exersam. Intalnirile contin 3-5 speech-uri de 7-14 minute, urmate de feedback din partea tuturor participantilor. De asemenea, exista o parte de tips&tricks, jocuri si exercitii.

Poti sa afli de intalnirile noastre daca te inscrii pe grupul de discutii http://uk.groups.yahoo.com/group/PublicSpeakingRomania/ sau pe pagina de facebook http://www.facebook.com/pages/Public-Speaking-Romania/125546134173571 .Articole înrudite:

Povești pentru copii. Amintirile.

Posted: 31 Aug 2011 06:23 AM PDT

Amintirile

Purceluşul, iepuraşul şi găinuşa trăiesc pe o câmpie largă şi nici unul din ei nu are căsuţă. Ei se înţeleg să-şi construiască fiecare câte una – iepuraşul şi găinuşa pe imaşul lor, iar purceluşul Roz visează să trăiască departe, într-un castel, pe malul unei ape, în vârful unui munte. Şi cei trei prieteni se apucă de lucru… Ei trec prin multe greutăţi, dar nu se lasă până nu-şi văd visul împlinit.

Acum purceluşului nu-i lipseşte nimic. În castelul său are nenumărate odăi, are bucate gustoase şi variate – visul e împlinit, dar şi-a pierdut amintirile şi acest lucru îl face nefericit. Când găseşte o raniţă veche cu două desene îl chinuieşte şi mai mult faptul că nu-şi aduce aminte de unde vine, cine a fost în trecut. Dar apoi îşi regăseşte amintirile şi nu ezită o clipă – se întoarce la vechii săi prieteni. Înţelege că oricât de frumos ar fi prezentul, nu poţi să-l apreciezi fără să-ţi cunoşti trecutul. Şi doar cunoscând trecutul şi apreciind prezentul îţi poţi construi un viitor.

Povestea completă este aici.

Despre proiect: Scopul de bază al proiectului poveşti pentru copii este educaţia. Adică instruirea tinerei generaţii în spiritul distingerii binelui de rău. În acest sens importanţa poveştilor din colecţie se regăseşte probabil în faptul că ele redau o lume în care binele şi frumosul înving întotdeauna, o lume care place tuturor, o lume în care la final domnesc pacea şi înţelegerea. Iar scenetele sunt de fapt nişte fabule – ele parodiază adesea personaje şi deprinderi din contextul cultural şi istoric românesc.Articole înrudite:

ADVICE Students sunt „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

Posted: 31 Aug 2011 06:17 AM PDT

In cadrul unui nou interviu “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”, Societal discuta impreuna cu Paula Lupu, International Relations Executive in cadrul ADVICE Students despre misiunea si proiectele organizatiei, dar si despre dorinta de a oferi ceva inapoi comunitatii.

Care este misiunea ADVICE Students?

“ADVICE Students exista pe piata ONG-urilor romanesti de 8 ani de zile. Principala noastra misiune este de a crea oameni revolutionari, axati pe creativitate.”

Ce tipuri de proiecte desfasurati si care este scopul acestora?

“Proiectele noastre sunt Teach-Me, Think Strategy, CreativityBlueprints, Imprint sau AdRev, care tocmai a fost. S-a desfasurat ca o serie de 6 conferinte despre publicitate. La AdRev au participat si participa in fiecare an mai-marii industriei, ca Bogdan Naumovici sau Sorin Psatta. Un alt proiect al nostru ar fi Plant Your Brand, o scoala eco publicitara. S-a desfasurat in anul 2009 in Delta Dunarii iar principalul sau scop a fost sa redam societatii ceea ce-i luam. Principalul nostru sponsor a fost Petrom. Ca un studiu de caz, Petrom se bucura de petrolul extras, dar vrea sa dea si ceva inapoi comunitatii si proiectul nostru a fost principalul mod prin care a facut asta. Asta apropo de proiecte care au ca nisa dezvoltarea durabila.”

Paula Lupu, International Relations Executive in cadrul ADVICE Students

Interviul complet poate fi vizionat aici.

Seria de interviuri “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

 
Articole înrudite:

Ajută un copil sa învețe!

Posted: 31 Aug 2011 04:14 AM PDT

Pentru a putea merge școală și anul acesta la școală, copii din Centrul Social Deschide-ți Sufletul au nevoie de tine.

Oferă o șansa la educție acestor copii, donând rechizite la sediul nostru din Str. Ino Nonna Otescu, nr. 26, sector 6, București între orele 10-17 sau la ONG Fest în zilele de 9-11 septembrie în Parcul Titan la cortul Asociației Deschide-ți Sufletul.

2lei înseamnă un pachet de gumă sau un caiet dictando pe care un copil îl folosește o lună, 5 lei înseamnă un suc sau stilou pe care un copil îl folosește un semestru, 10 lei înseamnă un pachet de țigări sau un penar pe care un copil îl folosește un an. TU ce ALEGI? Dacă doriți să ne ajutați vă așteptăm pe www.deschidetisufletul.ro

Avem nevoie de: pixuri, creioane, ghiozdane, caiete, bloc de desen, penare, stilouri.


Articole înrudite:

Iasiul vizitat de carti

Posted: 31 Aug 2011 03:30 AM PDT

Caravana BookLand este un concept nou și unic în România: cărțile a 80 edituri sunt preluate, expuse și vândute în cele mai mari malluri din țară, cu toate serviciile logistice aferente (traseu caravană, angajamente mall-uri, transport și asamblare mobilier, transport și merchandising carte, echipă vânzări, promovare media). Anul acesta în 9 orașe, la anul în peste 30.

Până acum, primele două popasuri, Constanța și Brăila, au fost foarte bine primite și au generat vânzări de peste 20,000 euro. Următoarea oprire este la Iași – Iulius Mall, de miercuri, 31 august până duminică, 4 septembrie. Acolo o echipă formată din peste 50 colaboratori, angajați local, coordoneaza și implementează târgul de carte.

"Consider că Iașiul este cel mai important centru cultural, după București. Apreciez Moldova și inteligența oamenilor de acolo, care au generat prolifici scriitori români. Sunt convinsă că o să primească cu brațele deschise cărțile BookLand. Mulțumim Iulius Mall pentru suportul dat și găzduirea târgului de carte în 3 orașe: Iași, Cluj Napoca și Timișoara." declară  Mihaela Petrovan, fondatorul Târgului de Carte urban BookLand.

Expozanții sunt: Alcor, All, Ametist92, Anteea, Anticariatul tau, Aquila 93, Aramis Print/ Minerva, Arpeggione, Bebedream, Bizantina, Brandbuilders si Benefica, Brumar, Business Adviser (Apulum 94), Business Tech International, C.H.Beck, Cartea Copiilor, Cartex 2000, Cartile Editurii Tango / Zada Media, Cartographia Studium, Casa Cartii De Stiinta, CD Press, Codecs, Comunicatii Mobile (Mobile Media), Coresi, Corint, Dianusa, Didactica Publishing House, Editura Casa, Editura Medicala, Eikon, For You, Gama, Genesis, Girasol,  Gramma, Hardcover & Paperback, Hasefer, Herald, House Of Guides, Humanitas, Hyperion, Idea, Intuitext, Lider, Liga Bibliei, Litera, Lumen , Mac-Mac, Mast, Matrixrom, Mediamorphosis, Medien Holding, Media Gamma Publishers, Meteor Press, Monitorul Oficial, Nemira, Orfeu 2000, Paideia, Paralela 45, Polirom, Prut, Publicatiile Flacara, Quantax, Rao, Rentrop & Straton, Rosetti International, Saeculum, Salco, Scripta – Frazi, Smartbox, Smartcapital, Syntagma, Tracusarte, Trei, Tritonic, Trustul Editorial Orizonturi, Univers, Virtual Library, Vivaldi.

Partenerii strategici care susțin mesajul cărților: Adama, Avon, Berlin Chemie, HP, Kraft Foods și Romanian International Bank.


 Articole înrudite:

Vineri începe Festivalul Rowmania!

Posted: 31 Aug 2011 02:39 AM PDT

 

Prima ediție a Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Rowmania, o iniţiativă semnată Ivan Patzaichin, începe vineri la Tulcea cu o paradă a campionilor caiacului și canoei românești.

Între 2 și 4 septembrie 2011, cei care vor să vadă „pe unde iese vara din țară", sunt invitați la Tulcea, în buza Deltei, să ia parte la un eveniment de relansare a turismului lent. Vor fi trei zile de concerte și spectacole, competiții de vâslit, plimbări cu canotca (noua barcă de lemn, marca Ivan Patzaichin), dar și dezbateri despre viitorul zonei, duplex vidéo Tulcea – Viena și un târg de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabilă.

„Cuvântul „lent" n-a fost niciodată printre cuvintele mele preferate, dar „turismul lent" este un model la care mă gândeam demult, de când traficul prin Deltă a ajuns să semene cu cel din orașele aglomerate, cu prea mult zgomot de motoare turate și miros de motorină. Simțeam nevoia unui „traseu de biciclete" prin Deltă, mai bine zis a unei „biciclete a apelor", și așa s-a născut ideea unei bărci care să îmbine ce e mai bun de la lotcă (barca tradițională a locului), cu viteza și flexibilitatea canoei. I-am spus  canotca, și începând cu Festivalul de la Tulcea, o lansăm la apă!" a spus Ivan Patzaichin, inițiatorul Festivalului.

Evenimentul începe vineri seara, cu defilarea pe Dunăre a lui Ivan Patzaichin, însoțit de doi dintre partenerii săi de competiție, Vasile Dîba și Toma Simionov, și de alți canotori romani medaliați în competiții internaționale, urmată de concertul trupelor Toulouse Lautrec și Travka.

A doua zi, sâmbătă, va avea loc concursul de viteză canoe 10+1, iar doritorii vor putea încerca manevrabilitatea canotcii, prin plimbări pe lacul Ciuperca. Începând cu ora 10:00, se deschide târgul proiectelor de investiţii dedicate Dezvoltării Durabile în Delta Dunării, continuat de dezbaterea „Antreprenoriatul rural în Delta Dunării: oportunităţi şi ameninţări". Ziua se va încheia cu spectacolul comunităților locale și concertele susţinute de Radu Captari, Christian Becker & Avenue Band.

Duminică vor avea loc cele mai importante momente ale Festivalului: competiția de viteză Ivan Patzaichin (a 5-a ediție, reluată după o pauză de doi ani), întâmpinarea maratoniștilor din Tour International Danube, cele peste 100 de bărci ale căror echipaje au pornit de la izvoarele Dunării și care vor ajunge la Tulcea după un voiaj de două luni, și duplexul România – Viena, realizat cu ocazia Festivalului internaţional al Dunării, organizat în colaborare cu reţeaua DANUBEPARKS. Seara, din nou concerte: Mózes Tamara (Ungaria), Bandidos și VH2.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 mulţumeşte tuturor prietenilor Festivalului, fără a căror contribuţie acesta ar fi fost mult mai sărac: Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Deltacons Tulcea, Apa Nova, Tour International Danube (TID), DC Communication, Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Centrul Cultural al Republicii Ungare Bucureşti, American Nautics, Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, Hotel Esplanada, KISS FM, TVR1, Adevarul, Realitatea TV, GSP.ro, Gazeta Sporturilor, NeptunTV, 24-FUN, Decât O Revistă, Dordeduca.ro, Metropotam.ro, Feeder.ro, Traveller Magazin, Port.ro, Yachting Pleasure, Yacht Expert, iubesctulcea.ro, liberinmiscare.ro.

Programul Festivalului

2 septembrie

19:30-20:30 Deschiderea oficială a festivalului (Faleză-Ponton-Scenă): demonstraţie de „tras la rame" în canotcă, inaugurarea expoziţiei de bărci cu vâsle, cuvânt de deschidere

20:30                     Concerte: Toulouse Lautrec, Travka (Faleză-Scenă)

3 septembrie

10:00-11:00         Deschiderea oficială a Târgului proiectelor de investiţii dedicate Dezvoltării Durabile în Delta Dunării (pe Faleză, în dreptul ARBDD)

- deschis vizitatorilor în perioada 3-4 septembrie, între orele 09:00-18:00

11:00-13:00 Plimbări de agrement în canotcă (pe lacul Ciuperca)

(publicul se poate inscrie pentru plimbari cu canotca, echipele înscrise pot vâsli 20 de minute în canotcile puse la dispoziţie de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23)

12:00-15:00         Dezbatere "Antreprenoriatul rural în Delta Dunării: oportunităţi şi ameninţări" (Hotel Esplanada). Dezbatere organizată de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.

14:00-16:00                         Concurs de viteză  canoe 10+1 (pe lacul Ciuperca)

16:00-18:00 Plimbări de agrement în canotcă (pe lacul Ciuperca)

16:00-19:00 Spectacolul Comunităţilor Locale – moment artistic de muzică şi dans, al minorităţilor naţionale din Dobrogea de Nord. (Faleză-Scenă)

17:30                     Premierea participanţilor din concursul de bărci de 10+1

20:30-22:30         Concerte: Radu Captari, Christian Becker & Avenue Band (Faleză-Scenă)

 

4 septembrie

11:00-12:00         Concert al Fanfarei Valurile Dunării din Galaţi (Faleză-Scenă)

12:00-13:00         Competiţia „Ivan Patzaichin" (Dunăre-Faleză-Ponton) – concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele din localităţile Deltei (Startul: Mila 37, Sosire: Pontonul Festivalului).

Bărcile folosite în competiţia de anul acesta vor fi primele din seria produsă de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.

13 :00                    Festivitatea de premiere a câştigătorilor Competiţiei Ivan Patzaichin (Faleză-Scenă)

15:00-16:00         Concert al Fanfarei Valurile Dunării din Galaţi (Faleză-Scenă)

16:00 Întâmpinarea participanţilor la Maratonul Dunării (Faleză-Ponton)

16:30 Duplex on-line cu video streaming România-Viena (Faleză-Scenă) cu ocazia Zilei României  susţinută de Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării în cadrul evenimentului internaţional DANUBEPARKS.

18:00                                     Festivitatea de premiere a participanţilor la Maratonul Dunării (Faleză-Scenă)

20:30 Concerte: Mózes Tamara (Ungaria), Bandidos, VH2 (Faleză-Scenă)

Zona de desfăşurare a festivalului – Vezi harta

Faleza Dunării – zona cuprinsă între Căpitănie şi ARBDD.

Lacul Ciuperca şi zona de promenadă aferentă – lacul asigură spaţiu pentru competiţia de bărci şi pentru vâslitul de plăcere. Împrejurimile vor fi amenajate pentru alte activităţi sportive, concursuri şi spectacole.

Articole înrudite:

Trasee etnoculturale si arhitectonice in regiunea Oltenia

Posted: 30 Aug 2011 11:10 PM PDT

Oltenia are trasee turistice! Potrivit site-ului www.dailybusiness.ro a fost lansat proiectul "Trasee etnoculturale si arhitectonice in regiunea istorica Oltenia". Proiectul este in valoare totala de aproape 1 milion lei. Scopul proiectului este promovarea valorilor cultural-istorice si a potentialului turistic al regiunii istorice Oltenia.

Traseele vizate sunt:

1. Bechet – Sadova – Segarcea – Podari – Craiova – Bucovat – Filiasi – Butoiesti – Turceni – Vladimir – Ticleni – Rovinari – Targu Jiu – Balanesti – Cartiu – Curtisoara – Musetesti – Bumbesti Jiu.

2. Drobeta Turnu Severin – Simian – Cerneti – Strehaia – Brosteni – Ilovat – Motru – Glogova – Baia de Arama – Ponoarele – Obarsia Closani – Tismana – Pestisani – Hobita – Borosteni – Balesti – Lelesti – Targu Jiu – Scoarta – Targu Carbunesti – Albeni – Bengesti – Novaci – Baia de Fier – Bumbesti Pitic – Polovragi – Vaideeni – Horezu – Bistrita – Baile Govora – Francesti – Ocnele Mari – Ramnicu Valcea – Baile Olanesti – Calimanesti – Caineni.

Mai multe informatii despre proiect aici.

Foto Florin Ghinda, Targu Jiu 2010

Articole înrudite:

No comments:

Post a Comment