Satu-Mare Online: [Indexdecontacte] Titus Capilnean

Tuesday, 13 September 2011

[Indexdecontacte] Titus Capilnean

Titus Capilnean


How To Web 2011 – bigger, longer and uncut

Posted: 12 Sep 2011 10:00 PM PDT

S-ar putea să nu știi asta despre mine, însă, sub mantaua groasă de corporatist, mă gândesc că la un moment dat, într-un viitor nu prea îndepărtat, m-ar tenta să o iau pe drumurile antreprenoriatului(cel mai probabil online). Acum, dacă ar fi să fac treaba asta mâine, vă spun cu mâna pe inimă că n-aș avea prea multă idee despre cum ar trebui să apuc hățurile unei firme, despre cum să atrag investitori care să mă ajute să cresc afacerea pe care o am în cap și/sau să leg relații cu clienți strategici.

Dacă aș vrea să merg pe drumul ăsta acum, aș merge pe 9 și 10 Noiembrie la How To Web 2011, ca să aflu cam tot ce mișcă în Europa de Est în materie de antreprenoriat online.

How To Web continuă și în acest an direcția de anul trecut, aceea de a conecta antreprenoriatul web din Estul Europei cu cel global, de a crea oportunități de networking, de a aduce alături comunități de antreprenori, dezvoltatori și oameni pasionați de web, de a furniza informații și know-how. A treia ediție a How To Web – cea mai mare conferință regională de antreprenoriat și tehnologie web din Europa de Est – va avea loc pe 9 și 10 noiembrie la Crystal Palace Ballrooms. Anul acesta, peste 35 de speakeri internaționali vor urca pe scenă în cele 2 zile dedicate evenimentului.

Bigger

E mai mare decât anul trecut, mai mulți vorbitori și, speră organizatorii, mai mulți participanți de la noi, cu idei de afaceri, cu afaceri deja puse pe roate dar care ar putea crește cu niște investiții strategice sau pur și simplu oameni care vor să vadă și alte perspective asupra businessului online sau să câștige clienți.

Anul acesta, sunt așteptati la How To Web peste 750 de participanți, atât din România, cât și din țările vecine. Pentru ei, organizatorii vor pune la dispoziție autocare dedicate ce vor pleca din Timișoara, Sofia, Belgrad, Iași și Cluj care vor asigura gratuit transportul participanților.


Evenimentul se adresează în special antreprenorilor și dezvoltatorilor web, precum și tuturor celor ce doresc să afle mai multe despre dezvoltarea afacerilor web. How To Web 2011 va fi structurat în 24 prezentări și paneluri în cadrul cărora se va discuta despre antreprenoriat, business development și tendințe web, 12 workshopuri tehnice dedicate tehnologiilor web și mobile, precum și antreprenoriatului web, și o zonă expozițională în care sunt așteptate peste 25 de start-up-uri și companii din zona de tehnologie.

Longer

Anul ăsta vor fi mai multe informații, mai multe prezentări, va fi mai mult spirit antreprenorial, petrecerile vor fi mai lungi și mai mișto(deși, din câte am auzit de anul trecut, aspectul ăsta o să fie greu de bătut). Până și lista de vorbitori e lungă ca o zi de muncă:

 Carlos Espinal – Partener la Seedcamp (cel mai popular program de investiții și suport pentru antreprenorii web din Europa), Alex Hoye – Business angel & tech advisor, Jon Bradford – Managing director Springboard (ex-VC Manager, ex-fondator al The Difference Engine), Chris Kowalczyk – Fondator al Gamma Rebels (Program internațional accelerator tech pentru startup-uri est-europene, din Varsovia), Reshma Sohoni – Partner la Seedcamp, Alastair Mitchell – Fondator si CEO al Huddle (premiat cu "Best B2B European Entreprise Service" la Startup100), Eric Wahlforss – Fondator al Soundcloud (proiect premiat cu "Best European music sharing service" la Startup100), Miki Devic – Fondator al HTTPool (una dintre cele mai mari rețele de publicitate online din CEE), Adam Somlai-Fischer – Fondator al Prezi.com (instrument inovator pentru designul prezentărilor), Branko Milutinovic – Fondator și CEO al Nordeus (producător al Top Eleven, cel mai popular joc social sportiv din lume), Thai Tran – Fondator al Lightbox (Ex-product manager al Google Maps, ex-product manager YouTube), Michael Breidenbruecker – Fondator al RjDj, Felix Petersen – Co-fondator al Amen & Plazes (unul din pionierii în domeniul "context și location based services"), Mark Randall – Chief Strategist, Digital Media la Adobe.

Temele de discuție ale invitaților se vor axa pe subiecte de interes pentru antreprenorii din zona tehnologiei web cum ar fi: future of web, Eastern Europe’s entrepreneurs, How To’s, entrepreneurship, business development, financing & developing mobile apps, Focusing on web technologies, cloud technologies, mobile development.

Uncut

Îmi place de Bogdan Iordache, unul din organizatorii How To Web 2011, pentru că spune lucrurilor pe nume. Nu o să dea invitații moka, așa cum se mai obișnuiește pe la evenimentele românești de online. Are câțiva oameni invitați(cum ar fi bloggerii oficiali, printre care mă număr și eu, evident), însă restul trebuie să își ia bilet ca să vină la How to Web. Cred că dacă pentru unii ar fi prima investiție mai serioasă în pasiunea numită Antreprenoriat, pentru alții ar fi o nimica toată pe lângă beneficiile pe care le-ar putea avea după participare.

Nu v-am convins încă? Eu zic să vă uitați și pe pagina lor de Facebook, pe contul lor de Twitter sau să intrați direct pe site și să luați biletele cât sunt multe și ieftine.

Cu cât ne apropiem de eveniment, cu atât va crește cererea și prețul. Acum, până pe 15 Septembrie, biletele sunt 121 Euro bucata.

p.s. Am pus evenimentul în lista de must-uri pentru un om de online, iar aici poți să vezi ce s-a întâmplat anul trecut.

p.p.s și un bonus :)

Cum sa NU faci anunturi de angajare in publicitate

Posted: 12 Sep 2011 06:06 AM PDT

Mi-a ajuns în fața ochilor următorul anunț:

Descrierea postului

Agentie cu clienti in toata lumea cauta un junior ambitios care doreste sa ajunga departe in domeniul publicitatii. Trebuie sa vrea in primul rand sa invete totul despre publicitate si sa nu accepte sa fie altfel decat cel mai bun (chiar daca asta implica multa munca).

Deci, care este, băiatul/fata trebuie să se dea de trei ori peste cap și să se facă zmeul orelor suplimentare.

Si cum cea mai buna cale de a invata, e a face, printre responsabilitatile lui principale se vor numara:
• management de proiect publicitar (comunicarea cu clientul, prezentari la client, scrierea briefului de creatie, managementul echipei de creatie)

De aici ne prindem că ei caută un senior, dar pe care să îl plătească la nivel de junior, să facă treabă de account manager pe bani puțini. Bun, din ce în ce mai atractiv.

• conceperea de campanii publicitare (ia parte la brainstorming, propune concepte executionale si strategii de marketing)
• scrierea de text publicitar care vinde (machete de presa, flyere, pagini web, blog, Facebook)

Deci și copywriter :) Omul trebuie să știe de toate, și client service, și creație, că doar așa facem succesuri în publicitate.

Calitati/Cunostinte:

• limba engleza e un must (scris: nivel nativ; vorbit: nivel avansat)

Și aici eu m-am oprit din citit. Engleză la nivel nativ(scris) găsești ori în Marea Britanie, ori în Statele Unite. Oricum, nu în România.

Cu asemenea anunțuri o să aplice exact acei candidați pe care îi urăște orice recruiter: cei care candidează în masă, la orice job care sună a publicitate/marketing. Oamenii buni se vor feri întotdeauna de anunțurile care cer un junior care să facă treabă de senior sau chiar treaba a 2-3 oameni. Genul ăsta de joburi creează frustrări și nu fac bine niciunui CV.

Probabil că, după forma anunțului, agenția s-a zgârcit la consultanța de HR sau a pus asistenta să scrie anunțul de angajare(formulat simpatic, dar strict). De aici tragem două concluzii – amatorism și salariu mic.

p.s. dacă își recunoaște cineva anunțul, e rugat să îl schimbe. Nu dau numele, că nu e frumos.

No comments:

Post a Comment