De bine despre România! | |
- Asociatia REPER21 este „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”
- FOTO: Pietonal central la Strada De C’Arte in Bucuresti
- 5 medalii pentru echipa feminina de gimnastica a Romaniei
- Dezbatere la firul ierbii despre educatie la Strada de C’Arte
- Nominalizare la premiul pentru cea mai bună carte a anului în Elveţia
- Descopera Brasovul cultural / 1-2 octombrie 2011
- Noaptea Cercetatorilor in Romania are loc vineri, 23 septembrie 2011
- Angajaţii unei bănci au ajutat la construirea unei case Habitat
- Parcul Rozelor din Timisoara intra in renovare/1,3 milioane de Euro investitia
- Grupul Rompetrol dă startul programului de Internship 2011
Asociatia REPER21 este „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” Posted: 21 Sep 2011 12:00 PM PDT Estelle Cantala, voluntar de origine franceza al Asociatiei REPER21 vorbeste in cadrul campaniei "Non-Profit, dar Pro-Dezvoltarea durabila!" despre un proiect care abordeaza tema turismului durabil. Ce presupune proiectul Green Romania?
Estelle Cantala (Franta), voluntar in cadrul Asociatiei REPE21. Interviul complet poate fi urmarit aici.
Seria de interviuri “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila” Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei. Articole înrudite:
|
FOTO: Pietonal central la Strada De C’Arte in Bucuresti Posted: 21 Sep 2011 09:54 AM PDT foto Florin Ghinda, Bucuresti – 21 septembrie 2011Articole înrudite: |
5 medalii pentru echipa feminina de gimnastica a Romaniei Posted: 21 Sep 2011 09:34 AM PDT Bravo echipei feminine de gimnastica a Romaniei! Performanta de 5 medalii obtinute la reuniunea de la Lilleshall.
Articole înrudite:
|
Dezbatere la firul ierbii despre educatie la Strada de C’Arte Posted: 21 Sep 2011 07:00 AM PDT Institutul de Management si Dezvoltare Durabila dezbate educatia la firul ierbii pe Strada de C'Arte
Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) organizeaza dezbaterea "Educatie la firul ierbii", avand ca tema educatia formala vs educatia informala vs educatia nonformala. Evenimentul va avea loc joi, 22 septembrie, de la ora 19.30 la ora 20.30, pe strada Boteanu (vis-à-vis de Biserica Boteanu, pe spatiul verde special amenajat). Dezbaterea are loc in cadrul celui mare eveniment cultural de anul acesta, Strada de C'Arte, organizat de Biblioteca Centrala Universitara "Carol I". Evenimentul va fi informal si se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 21 de ani. Moderatorul evenimentul este doamna Monica Ghiurco, realizator TVR, iar co-moderatori /speakeri vor fi doamna Conf. univ. dr. Mireille Radoi – Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" (BCU), Andreea Stoiciu – Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD), Dragos Novac – Metropotam si arh. Bogdan Babici – Tecon.
Despre Strada de C'Arte Dezbatera face parte din cadrul celui mai mare eveniment cultural in aer liber din Romania, "Strada de C'Arte". Acesta are loc in perioada 17-24 septembrie 2011 si transforma strada C.A. Rosetti si strazile Boteanu si Golescu intr-o zona pietonala animata de teatru, de muzica, pictura, film, internet gratuit si ateliere de creatie pentru copii, de 14 edituri si 14 birouri de arhitectura. Despre Institutul de Management si Dezvoltare Durabila Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila este o organizatie non-guvernamentala care promoveaza si sprijina valoarea, excelenta si calitatea in societatea romaneasca. IMDD ofera un cadru institutional deschis de dezbatere responsabila si identificarea solutiilor pentru promovarea normalitatii si renasterea spiritului civic in tara noastra. Sustinem programele de dezvoltare in domeniul educational, tehnologic si al resurselor regenerabile. Ne implicam activ in implementarea politicilor si strategiilor economico-sociale, de dezvoltare rurala si de integrare a valorilor traditionale.Articole înrudite:
|
Nominalizare la premiul pentru cea mai bună carte a anului în Elveţia Posted: 21 Sep 2011 05:56 AM PDT Scriitorul Cătălin Dorian Florescu, originar din Timişoara, a fost nominalizat cu romanul "Jacob se hotăreşte să iubescă" la Premiul pentru cea mai bună carte a anului în Elveţia.
Articole înrudite: |
Descopera Brasovul cultural / 1-2 octombrie 2011 Posted: 21 Sep 2011 05:45 AM PDT In zilele de 1 – 2 octombrie Fundatia Calea Victoriei va invita sa descoperiti Brasovul – oras vechi intr-o expeditie culturala inedita, alaturi de lectorul Mariana Radu. Se spune ca Regele Geza al-II-lea ar fi chemat colonistii germani in Transilvania pe la 1150. Se mai spune ca in 1211, din ordinul Regelui Andrei al-II-lea, cavalerii teutoni ar fi venit sa colonizeze tara Barsei si ca ar fi intemeiat, pe teritoriul Brasovului de astazi, trei asezari germane: Corona in jurul Bisericii Negre, Martinsberg la vest de dealul Cetatuia si Bartolomeu in partea rasariteana a dealului Sprenghi. 14 ani mai tarziu acelasi rege i-a alungat pentru ca intentionau sa intemeieze un stat propriu. Intre secolele XIV-XVI Brasovul era „oras liber regal", unul dintre cele mai importante centre economice si culturale ale Transilvaniei. Si cum era atat de bogat, turcii si tatarii nu au intarziat sa vina, si orasul a trebuit sa se inconjoare cu ziduri, fortificatii si turnuri de aparare. Intre aceste ziduri au inflorit mestesugurile, iar la jumatatea secolului XVI Johanes Honterus a infaptuit Reforma Bisericeasca si a intemeiat o scoala, o biblioteca si o tipografie unde a editat prima harta a Transilvaniei. La 21 aprilie 1689 orasul a ars din temelii si tot atunci cea mai mare cladire gotica care exista intre Viena si vechiul Constantinopol, a primit numele de Biserica Neagra. Apoi zidurile n-au mai fost de folos si orasul s-a revarsat peste ele pana la Pietrele lui Solomon, unind burgul german cu vechea cetate geto-daca din Schei, unde s-a intemeiat prima Scoala Romaneasca si unde diaconul Coresi a tiparit dupa 1570 primele carti in limba romana. In ianuarie 1945 toti sasii au fost declarati colaboratori ai hitleristilor si multi au fost deportati in Uniunea Sovietica la munca fortata. Cei care au ramas au fost cumparati de rudele din RFG, iar ultimii s-au intors acasa la inceputul anilor 90, lasand in urma o alta casa dar si o lectie de viata, de lupta si supravietuire. Haideti sa ne plimbam pe strazile Brasovului, sa plecam urechea la soaptele locului, sa ridicam privirea catre zidurile Bisericii Negre ca sa vedem statuia tanarului zidar ucis cand se inaltau acestea, sa ascultam cu atentie, caci poate vom auzi acordurile primei operete romanesti sau zgomotul armelor in Turnul Negru… Haideti sa privim cu sufletul un loc pe care credem ca-l cunoastem, dar pe care cei mai multi dintre noi l-au vazut in goana masinii care i-a dus sus, in Poiana, la schi…Sambata, 1 octombrie. In inima orasului, spunem povestea Bisericii Negre, a lui Johanes Honterus, vizitam Muzeul din Casa Sfatului, povestim despre fratii Mureseni si despre primul ziar politic romanesc, urcam in Turnul Negru si pasim in Casa Negustorilor. Duminica, 2 octombrie. In Schei, vizitam Biserica Sf. Nicolae si Prima Scoala Romaneasca, povestim despre Coresi si Anton Pann, despre Junii Brasoveni si Mihai Viteazul.
Lector: Mariana Radu Data: 1 – 2 Octombrie 2011 Ora: 11:00 Numar ateliere: 2 Frecventa: expeditia va avea loc sambata 1 si duminica 2 octombrie Cost: 100 ron (nu include taxe vizitare muzee) Locatie: Brasov – orasul vechi Numar maxim persoane: 15 INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO Articole înrudite: |
Noaptea Cercetatorilor in Romania are loc vineri, 23 septembrie 2011 Posted: 21 Sep 2011 03:28 AM PDT ,,Noaptea Cercetătorilor" este un proiect pan-european ce are loc o dată pe an, în a treia vineri a lunii septembrie. Aduce împreună publicul larg şi cercetătorii, urmărind să atragă tinerii către domeniul cercetării şi încurajându-i să îl vadă ca o pe posibilă carieră.–
Aflat la a cincea ediţie în România, ,,Noaptea Cercetătorilor", îşi doreşte să arate faţa umană a cercetătorului. Încearcă astfel să dezvăluie tinerilor că a fi cercetător este un ideal ce poate fi atins, să se convingă astfel că, până la urmă, cercetătorii sunt ,,oameni obişnuiţi ce fac lucruri neobişnuite".
,,Noaptea Cercetătorilor" are doua etape: cea de vară, în care tineri din toată ţara pregătesc proiecte pentru secţiunea de concurs şi evenimentul din ultima vineri din septembrie. La concursul de anul acesta, desfăşurat sub numele ,,Promovează un cercetător" , echipele participante au de pregătit o campanie de promovare pentru un cercetător. Omul este ales de către membrii echipei, strategia este decisă împreună, iar rezultatul este prezentat în faţa publicului pe 23 septembrie în oraşul organizator în care locuiesc.
La eveniment este aşteptat publicul larg, indiferent de vârstă sau background ştiinţific. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici şi oferă o mare varietate de activităţi ştiinţifice, educative şi culturale. Oraşele participante din România sunt anul acesta: Alba Iulia, Bucureşti, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Mediaş, Ploieşti, Sfântul Gheorghe, Sibiu, Sinaia, Târgovişte, Tulcea, Vaslui, Zărneşti. Activităţile se desfăşoară în intervalul 18.00-22.00, dar se pot prelungi, în funcţie de locaţie.În Bucureşti partener va fi Afi Palace Cotroceni. Aici, la activităţile standard se adaugă două concerte: Percussion Band, la ora 20:00, şi Moonlight Breakfast, la ora 22:00. După ultimul concert se va da şi premiul pentru concursul Facebook - o chitară electrică *** Despre ,,Noaptea Cercetătorilor" ,,Noaptea cercetătorilor" este un proiect iniţiat de Uniunea Europeană, care se desfaşoară în toate ţările membre şi afiliate, cu scopul de a promova ştiinţa şi cercetătorii în rândurile publicului larg. Rezultatul dorit pe termen lung este de a atrage noua generaţie către activitatea de cercetare, de a încuraja o carieră în acest domeniu şi de a creşte recunoaşterea publicului larg faţă de munca nevăzută a cercetătorilor. Începând cu anul 2006, ,,Noaptea cercetătorilor" este un proiect de sine stătător din seria acţiunilor Marie Curie şi s-a bucurat de un success ce creşte de la an la an. În 2010, s-a desfăşurat în peste 600 de locaţii în 250 de oraşe din 33 de ţări europene. ,,Noaptea Cercetătorilor" în România
Articole înrudite:
|
Angajaţii unei bănci au ajutat la construirea unei case Habitat Posted: 21 Sep 2011 01:06 AM PDT Angajaţii Millennium Bank au ajutat din nou la construirea unei case Habitat
Banca a fost prezentă pentru a doua oară pe un şantier Habitat cu o echipă de angajaţi voluntari
Millennium Bank a răspuns afirmativ apelului lansat de Habitat for Humanity România de a sprijini o familie de nevăzători să-şi construiască o locuinţă. Un grup de 12 voluntari, angajaţi ai Millennium Bank, au lucrat pe şantierul Habitat din satul Constantin Brâncoveanu, judeţul Călăraşi.
Familia Medeleanu, formată din cei doi părinţi nevăzători şi fiul lor, în vârstă de 1 an, care este văzător, va locui în casa din Constantin Brâncoveanu. Cei doi soţi au demarat în urmă cu un an lucrările pentru a-şi construi o casă, dar nu le-au putut finaliza, din motive financiare şi din lipsa de resurse umane.
Habitat for Humanity România construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 2.000 de familii din România şi 350.000 de familii din 100 de ţări beneficiază de case construite prin programul Habitat. Millennium Bank face parte din cel mai important grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, şi şi-a început activitatea pe piaţa românească la 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară. În prezent, Millennium Bank are 66 de unităţi pe teritoriul României, care se adresează populaţiei şi companiilor, printr-o gamă largă de produse. Grupul Millennium bcp este un exemplu de succes pe piaţa bancară europeană. Fondat în 1985, Millennium bcp a înregistrat, în iunie 2011, active totale în valoare de 100 de miliarde de euro. Grupul are o reţea de peste 1.700 de unităţi, cu un număr total de peste 21.000 de angajaţi.
Articole înrudite: |
Parcul Rozelor din Timisoara intra in renovare/1,3 milioane de Euro investitia Posted: 21 Sep 2011 12:00 AM PDT Parcul Rozelor din Timişoara va intra într-un amplu proces de modernizare. Valoarea investiţiei este de circa 1,3 milioane de euro, scrie eurourbanism.ro. Proiectul de modernizare presupune completarea vegetaţiei existente, gazonarea suprafeţelor verzi, refacerea reţelei de alei pietonale şi pavele din beton şi piatră, recondiţionarea mobilierului urban existent, completarea sistemului de iluminat clasic cu corpuri de iluminat decorative fotovoltaice.
Articole înrudite:
|
Grupul Rompetrol dă startul programului de Internship 2011 Posted: 20 Sep 2011 10:30 PM PDT
Grupul Rompetrol, prin companiile membre – Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals şi Rominserv, a finalizat procesul de recrutare şi selecţie a 39 de absolvenţi de studii medii şi superioare din Constanţa, Ploieşti, Iaşi, Bucureşti şi Cluj, pentru programul de internship din acest an.
Prima etapă a programului se desfăşoară în perioada 01 august – 30 septembrie 2011 şi se va încheia cu o evaluare a abilităţilor şi cunoştinţelor tehnice asimilate, în urma căreia o parte dintre participanţi vor fi selectaţi pentru următorul stadiu al programului de Internship, cu o durata de 6 luni (octombrie 2011 – martie 2012), ce permite punerea în practică a cunoştinţelor în cadrul mai multor sectoare din cadrul unităţilor de rafinărie/ petrochimie.
La finalul acestuia, tinerii vor avea şansa de a începe o cariera de succes în cadrul Grupului Rompetrol. În 2010, din cele 76 de persoane care au participat în cadrul programului de internship 27 au devenit angajaţi ai companiilor Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals şi Rominserv (contractorul general al Grupului). Costurile aferente programului de Internship (salarii, cazare, transport) sunt suportate integral de Grupul Rompetrol.
Din 2002 până în prezent, aproximativ 400 de absolvenţi de studii superioare şi medii au urmat programul de Internship, dintre care 111 persoane şi-au început cariera în cadrul Grupului Rompetrol. Articole înrudite:
|
You are subscribed to email updates from RomaniaPozitiva To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
No comments:
Post a Comment