Satu-Mare Online: [Indexdecontacte] De bine despre România!

Tuesday, 6 September 2011

[Indexdecontacte] De bine despre România!

De bine despre România!

Link to RomaniaPozitiva

Muzica si film pe “silent” la Festivalul Plai in Timisoara

Posted: 06 Sep 2011 12:13 PM PDT

Premieră la Timișoara și în cadrul Festivalului PLAI: zona de chillout va fi echipată pentru silent disco, astfel încât în timpul zilei vizitatorii se pot relaxa cu muzică ambientală iar în seara de sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 23:00 – muzica va răsuna exclusiv de pe viniluri, cu Bogdan Puriş şi Zoltan Varga în cadrul Vinil Experience Silent Party. Casa Filmelor va beneficia de asemenea de sistem Silent.

Silent Disco este un concept dezvoltat de industria muzicală, care a fost acceptat treptat de public, fiind introdus în Dicţionarul online Oxford din februarie 2011. Probabil primii oameni care au fost văzuţi purtând căşti în timpul unei petreceri au fost actorii dintr‐un film finlandez din 1969. Conceptul a fost preluat şi folosit şi de activiştii eco la începutul anilor `90, care au folosit căşti în petrecerile din aer liber pentru a minimiza poluarea fonică. În mai 2000, „BBC Live Music" a ţinut o reprezentaţie silent unde audienţa a putut alege să asculte între o trupă şi mai mulţi DJs. Datorită unor restricţii de zgomot, şi faimosul festival Glastonbury a folosit o instalaţie la scară largă de căşti într‐un eveniment în 2005.

Astfel, Silent Disco a devenit un nume des întâlnit şi popular, iubitorii de muzică pot asculta cu căşti wireless, în paralel, mai multi artişti. La PLAI, sistemul Silent Disco va fi prezent atât în zona de Chillout, cât şi la Casa filmelor.
Seara de vineri va găzdui un prim eveniment pe scena Becherovka Chillout, un concert Tunderground începând cu ora 23:30. Sâmbătă şi duminică, la Casa Filmelor, cele 4 documentare de World Music Films vor putea fi urmărite la căşti, iar sâmbătă, seria de petreceri tematice va continua cu muzică redată exclusiv de pe viniluri. La ora 23:00, pe două canale diferite, Zoli Varga şi Bogdan Puriş ne vor oferi un altfel de party. În primul rând, calitatea sunetului redat de acul pick‐up‐ului ce zgârie vinilul este net superioară oricărui alt suport audio digital şi face ca sound‐ul unei melodii să fie mult mai cald, inducând astfel un plus de şarm oricărei piese. Pe lângă calitatea sunetului, un alt amănunt care face ca aceste evenimente să fie cu adevărat ieşite din comun îl constituie selecţia pieselor incluse în program. Şi asta pentru că amfitrioni ai acestei serii de evenimente sunt Bogdan Puriş şi Zoltan Varga, două nume de referinţă atunci când vine vorba de cultură muzicală şi petreceri. Bogdan Puriş are o experienţă de peste 30 de ani în domeniul party‐urilor şi a realizat în 1991 prima discotecă din România care a fost difuzată în direct la radio, la Radio Timişoara, unde este redactor şi în prezent. În plus, este unul dintre cei mai mari colecţionari de viniluri din ţară, numărul acestora ridicându‐se la câteva mii de exemplare. Zoltan Varga este redactor muzical şi a realizat o sumedenie de party‐uri tematice şi nu numai în ultimii zece ani.

Mai mult decât un simplu festival de muzică, PLAI este un garant al calităţii artiştilor invitaţi din toate colţurile lumii şi cel mai mare hub cultural din România, adunând peste 40 de organizaţii (ambasade, centre culturale, ONG‐uri) ce oferă, în total, în jur de de 200 de activităţi în cele trei zile de festival.

Festivalul Plai 2011 este organizat de Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Consiliul Judeţean Timiş, Institutul Polonez, Forumul Cultural Austriac, Ministerul Culturii al Republicii Populare Chineze şi Centrul Cultural Maghiar, cu susţinerea Cabinetului Mercescu, Kathrein, Continental AG, Contitech, Gauss, Rotary Club Cetate, IHM Total Consult, Full Print Banat, Quark Motors şi Becherovka.

Biletele pentru ediţia din acest an a Festivalul Plai pot fi achiziţionate on‐line de la eventim.ro, precum şi din reţelele de magazine Germanos, Vodafone, Orange, Domo sau din librăriile Humanitas şi Cărtureşti. Preţul biletelor este de 45 lei pentru ziua de vineri, 16 septembrie şi 55 lei pentru ziua de sâmbătă. Duminică intrarea este gratuită! Preţul unui abonament valabil pentru toate zilele de festival este de 65 de lei, cu 10 lei mai mic decât la ediţia de anul trecut! Abonamentul PLAI plus campare costă 70 de lei.

Având în vedere faptul că PLAI este un eveniment organizat 100% pe bază de voluntariat, ne ajută enorm achiziţionarea în avans a biletelor pentru festival şi le mulţumim celor care îşi vor dovedi ataşamentul faţă de munca noastră făcând acest lucru.


Articole înrudite:

Seara de Antreprenoriat Social @ ACSIS

Posted: 06 Sep 2011 10:36 AM PDT

Cum poţi fi mai implicat ca şi părinte în interacţiunea cu copilul tău?

Cum poţi stimula creativitatea şi imaginaţia copilului tău?

Cum poţi în acelaşi timp susţine mame singure să îşi poată creşte independent copii?

Răspunsurile le putem descoperi împreună în cadrul serii alături de ACSIS, unde vom înţelege mai multe despre realităţile unei iniţiative de antreprenoriat social ce implică crearea de jucării – marionete din materiale textile pentru copii de către mame singure.

Dincolo de prezentarea Atelierului de Creaţie ACSIS, suntem invitaţi la a ne exersa noi înşine creativitatea şi capacitatea de inovare, lucrând alături de ACSIS pe două teme:

  • Cum putem diversifica produsele Atelierului? Ce altceva ar mai putea crea mamele cu abilităţile lor de a lucra cu materiale textile?
  • Cum putem în mod creativ creşte vânzările produselor către familii şi copii şi cum putem încuraja creşterea calităţii relaţiei părinte – copil prim asta?

Despre Atelierul de Creaţie ACSIS

Atelierul de Creaţie este o întreprindere socială care vine în întâmpinarea nevoilor mamelor care îşi cresc singure copiii, respectiv oferireaunor condiţii de lucru adecvate cu situaţia mamelor, formarea responsabilităţii faţă de muncă, a unor abilităţi transferabile în alte domenii de activitate profesională, creşterea stimei de sine.

În cadrul atelierului sunt produse jucării din material textil (iepuraşi, câini, urşi, etc.) ce se adresează familiilor cu copii între 3 şi 10 ani din România. Ele au o lungime de aproximativ 20 cm, pot fi manuite pe sistemul „teatrului de păpuşi" şi contribuie la creşterea calităţii comunicării între părinţi şi copii, precum şi la dezvoltarea imaginaţiei copilului, a creativităţii, având un aport educaţional.

Despre Asociatia ACSIS

Asociaţia ACSIS a fost înfiinţată în anul 2004 având misiunea de menţinere a copiilor în familii prin oferirea de servicii psiho-sociale părinţilor şi viitorilor părinţi aflaţi în dificultate.Facem acest lucru sprijinind părinţii să depăşească provocări majore ale perioadei pre şi postnatale – dificultăţi materiale, financiare şi  lipsa informaţiilor utile cu privire la nevoile copilului, la importanţa primilor ani de viaţă, să îşi dezvolte încrederea în forţele proprii şi să atingă scopuri precum completarea educaţiei, găsirea unui loc de munca, evitarea unei sarcini nedorite.

Costul participării la acest eveniment este de 40 lei (pentru abonaţii roPot implicat şi dedicat, Seara de Antreprenoriat Social este inclusă în pachetul de membru)

Mai multe informatii despre inscrierea la eveniment pe site-ul ropot.ro

Articole înrudite:

Connection – Conferinta Inovarii Sociale in Europa Centrala si de Est

Posted: 06 Sep 2011 09:38 AM PDT

roPot organizeaza in perioada 13 – 16 octombrie 2011 Connection, conferinta internationala pe tema Inovarii Sociale in Europa Centrala si de Est. Aceasta va reuni invitati internationali, participanti din regiune, antreprenori, reprezentanti din mediul corporate si ONGuri intr-o serie de prezentari si workshopuri desfasurate pe durata a 4 zile la Complexul Wolf din Bran.

ConnectionPrin antreprenoriat sau intraprenoriat, colaborari intre sectoare sau parteneriate si initiative din diverse domenii, fiecare poate fi parte din a crea si a dezvolta practici noi de inovare sociala in comunitatea in care activeaza. Sunt invitati sa participe toti cei implicati in initiative, proiecte, organizatii deja active in zona sociala, indiferent daca sunt din sectorul profit sau non-profit si care isi doresc sa dezvolte aceste proiecte intr-un mod inovativ si sustenabil.

"Connection a pornit de la dorinta noastra de a ajuta organizatii din Romania si regiune sa faca un pas inainte in dezvoltarea lor. Traim intr-o regiune in care activitatea in zona sociala este extrem de importanta, insa succesul vine destul de greu datorita multor constrangeri externe. Noi credem ca incercand constant sa imbunatatim modul de lucru si felul in care activitatile noastre se sustin vom creste constant impactul in randul comunitatilor in care activam. Asta inseamna sa inovam! Va invitam alaturi de noi intr-o conferinta unde sa aflam modele, tendinte internationale, sa facem schimb de experiente si de ce nu, sa gasim acele punti de colaborare intre ceea ce facem fiecare dintre noi pentru a ajuta comunitatile din jurul nostru." Oana Paun, Conference Manager Connection

Pe agenda conferintei au fost confirmate deja personalitati din domeniu precum:

  • Bryan Boyer (Strategic Design Lead la Helsinki Design Lab)
  • Filippo Addarii (Executive Director Euclid Network)

Printre invitatii care vor sustine workshopuri in cadrul conferintei putem mentiona

  • reprezentanti BCR impreuna cu Karl-Heinz Fellinger (good.bee) pe tema Planificarii unei afaceri sociale si Evaluarea riscului,
  • Cristi Lupsa (editor Decat o Revista) pe tema Rolul Media in Inovarea Sociala
  • Chris Worman (director executiv Fundatia Comunitara Odorheiu Secuiesc, manager TechSoup) pe tema Dezvoltarii Comunitare
  • membri fondatori din cadrul The Hub Network – model de inovare sociala prin spatii si comunitati globale
  • Katharina Norden (Ashoka Austria).

Tot in cadrul Connection vor avea loc sesiuni pentru schimbul de idei si experiente, pentru gasirea de noi parteneri, initierea de colaborari cu initiative similare si complementare in regiune

Conferinta are un numar limitat de locuri disponibile si fiecare participant va trece printr-un proces de selectie pentru a asigura calitatea si relevanta experientei. Pentru detalii despre costurile de participare si inregistrare, lista completa a invitatilor precum si agenda conferintei va invitam sa accesati pagina de internet a Connection

Evenimentul  este organizat de roPot cu sprijinul BCR, in parteneriat cu emersense si The Hub si beneficiind de suportul partenerilor media: Revista Biz, Cariere, Decat o Revista, Wall-Street.ro, 9am.ro, Startups.ro, StiriONG.ro, RomaniaPozitiva.ro, LumeBuna.ro, hipo.ro, CSR-Romania.ro, formare.info, Imparte.ro

roPot este comunitatea care promoveaza principiile antreprenoriatul social in Romania, conecteza si educa indivizi si organizatii din diverse sectoare in initiativele lor directionate catre impact social si inovare. Misiunea roPot este de a sustine dezvoltarea durabila a societatii romanesti prin antreprenoriat si inovare sociala.

 Articole înrudite:

Fundatia Actiunea Civica este „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!

Posted: 06 Sep 2011 07:35 AM PDT

Intr-un nou interviu din cadrul campaniei video “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”, Societal discuta impreuna cu Rodica Chiricuta, vicepresedinte al Fundatiei Actiunea Civica filiala Giurgiu despre activitatea tinerilor din organizatie.

Care sunt misiunea si grupul tinta ale Fundatiei?

“Ne-am infiintat in Giurgiu ca filiala a fundatiei-mama Actiunea Civica in anul 2004 si ne-am propus ca misiune sa promovam cultura si traditia locala in lume prin implicarea atat a tinerei generatii cat si a seniorilor din comunitate. Consideram ca putem sa cream o stare de bine in comunitate in situatia in care cei tineri invata de la cei varstinici si cei varstnici reusesc sa se mentina tineri invatand de la copii si nepotii lor.”

 

Ce tipuri de proiecte desfasurati?

“Avem proiecte care sunt dedicate adultilor dar si proiecte pentru tineri. As vrea sa spun ca suntem acreditati pe Serviciul European de Voluntariat si din ianuarie vom avea o tanara voluntara de la Universitatea Kastamonu din Turcia care va participa cu un proiect social in care se va implica in activitati cu copii ai caror parinti sunt plecati in strainatate sau in risc de abandon scolar. Tot pentru tineri mai avem un proiect organizat in parteneriat cu o organizatie din Cipru. In acest proiect, cinci tineri din Giurgiu vor merge in Cipru si impreuna cu cinci tineri de acolo vor participa la un workshop unde vor invata sa filmeze si vor filma viata de zi cu zi in Cipru. Dupa aceea, tinerii din Cipru vor veni la noi, vor face acelasi lucru despre viata de zi cu zi din Giurgiu si intr-un final vom avea un filmulet comparativ. Proiectul mai “greu” este unul Grundtvig, Parteneriate pentru Invatare in care avem parteneri din 7 tari. Acesta isi propune sa promoveze traditia locala, facem un schimb de experienta dar si promovam cultura locala.”

Rodica Chiricuta, vicepresedinte al Fundatiei Actiunea Civica (filiala Giurgiu).

Interviul complet poate fi urmarit aici.

 

Seria de interviuri “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

 
Articole înrudite:

Înscrie-te la Brașov Business Days!

Posted: 06 Sep 2011 04:03 AM PDT

S-au deschis înscrierile la cea de-a patra ediție din suita de evenimente pentru antreprenori și manageri – Brașov Business Days!

Între 28 și 30 septembrie 2011, la Brașov Business Park, are loc cea de-a patra ediție din suita de evenimente Business Days, dedicată comunității de afaceri locale și nu numai – sunt așteptați peste 500 de antreprenori, manageri, specialiști și consultanți din diverse domenii, scopul evenimentului fiind acela de a oferi o platformă de oportunități de networking, acces la know-how de calitate, analize și trenduri de piață, training-uri și workshop-uri cu aplicabilitate practică imediată.

 

Brasov Business Days, cel de-al doilea eveniment din suita Business Days pe anul acesta, își propune să continue tradiția evenimentelor de calitate marca Business Days, organizatorii propunându-și să demonstreze din nou că se pot organiza evenimente de anvergură fără precedent și în provincie, după ce – în luna martie, la Timișoara Business Days – au reușit să reunească peste 500 de participanți veniți din toate colțurile țării, alături de o suită de speakeri consacrați – nume sonore din business-ul românesc, facilitatori cu experiență și antreprenori de succes.

Printr-o îmbinare eficientă a diseminării de know-how cu crearea unui cadru propice pentru networking de calitate, conferințele și workshop-urile din cadrul Brașov Business Days vor încuraja o abordare practică a antreprenoriatului și a tehnicilor de management, cu un focus secundar asupra domeniului turistic, adaptat la specificul regiunii.

Suita celor peste 40 de speakeri include nume sonore – invitați speciali, antreprenori de success din mediul de afaceri local și național, top manageri de elită, specialiști renumiți, traineri de succes, nume cheie din mediul de afaceri online românesc, speakeri motivaționali și cadre universitare, printre care: Marius Ghenea, Vlad Stan, Elena Udrea, George Scripcaru, Adrian Florea, Bogdan Comănescu, Andy Szekely, George Butunoiu, Andrei Roșca, Andreea Roșca, Silviu Rotariu, Hedi Hoka, Ciprian Stăvar, Loránd Soares-Szász, Călin Biriș, Florin Munteanu, Ivan Patzaichin, Crina Coco-Popescu, Teodor Frolu, Mădălina Uceanu, Simona Bonghez, Mihai Stănescu, Mihaela Perianu și mulți alții (lista completă și mai multe detalii despre speakeri sunt disponibile pe site-ul evenimentului).

Menținând structura și conceptul general al evenimentelor Business Days, Brașov Business Days va cuprinde în program: 4 conferințe (fiecare cu câte 7-8 speakeri și un moderator), 12 workshop-uri (susținute de 1-4 facilitatori), 2 sesiuni de Business Networking, 2 mese rotunde pentru VIP-uri, degustări de produse tradiționale și vinuri celebre, prezentări de modă, un târg și o expoziție focusate pe turism de afaceri, leisure și spa (30-35 de companii expozante), un concurs de artă culinară cu cele mai renumite bucătării din regiune organizat sub girul Asociației Naționale a Bucătarilor și a Cofetarilor, două sesiuni open class și semnări de carte (Marius Ghenea – "Antreprenoriat"; Bogdan Comănescu și Ovidiu Atanasiu – "Maxim – Psihologia forței de vânzări"). În cea de-a treia zi a evenimentului, va avea de asemenea loc o seară de gală, în cadrul căreia vor avea loc:

  • concert simfonic susținut de Liceul de Muzică din Brașov;
  • prezentarea circuitului "Seven Volcanos Summit", susținută de Crina Coco-Popescu;
  • demonstrație de tango argentinian și demonstratie de salsa;
  • tombolă cu premii, bal și serată dansantă cu scop caritabil.

 

 

Donațiile și sumele strânse pentru biletele de acces la bal și pentru biletele de tombolă vor fi donate către Crina Coco-Popescu pentru a termina turneul celor mai înalte vârfuri de pe cele 5 continente și către un grup de copii cu handicap, pentru a-i sprijini în efectuarea unor cursuri de calificare, în vederea găsirii unor locuri de muncă prin unitatea protejată "Cumpără Responsabil".

Modalitățile de acces la eveniment sunt flexibile și variate, costurile de participare pornind de la 40 Euro (acces la un singur workshop) și până 110 Euro (tichet VIP Premium – acces complet la conferințe și workshop-uri și la toate manifestările satelit), fiind acordate reduceri de până la 15% pentru înregistrările timpurii. De asemenea, în încercarea de a ușura accesul la eveniment pentru cât mai multe categorii de participanți, organizatorii evenimentului pun la dispoziția celor interesați o serie de oferte speciale de acces pentru companii, studenți, profesori, reprezentanți din turism și HoReCa, etc., reducerile mergând până la 50% față de tarifele standard. În contextul temei secundare a evenimentului, companiile din domeniul turistic, HoReCa, SPA, wellness, entertainment, etc., beneficiază de asemenea de facilități speciale pentru promovare în cadrul evenimentului.

Mai multe detalii despre aceste oferte, despre variantele de acces, dar și despre diversele concursuri cu premii constând în tichete de acces gratuit pot fi găsite pe site-ul evenimentului – http://brasov.businessdays.ro și pe blogul http://www.businessdays.ro/blog.

 

Despre Business Days

După succesul de anul trecut al celor doua ediții, ambele organizate la Târgu Mureș (în martie și septembrie), Business Days continuă în anul 2011 cu o serie nouă de evenimente dedicate antreprenoriatului și managementului, extinse la nivel național:

 

Evenimentele sunt organizate cu scopul de a dinamiza mediul de afaceri și sunt centrate pe subiecte de interes legate de antreprenoriat și management, oferind antreprenorilor și managerilor din companiile românești idei inspiraționale, exemple motivaționale, analize pertinente, estimări ale trendurilor viitoare din diverse domenii, business networking de calitate, posibilitatea de a învăța de la cei mai buni specialiști, de a identifica noi oportunități, de a găsi potențiali parteneri de afaceri și colaboratori.

Brașov Business Days este organizat de ADESCO (Asociația Dezvoltatorilor de Soluții de Comunicare Online) și Newfield Consulting, cu sprijinul JCI Brașov, ProTours International și REMbrandT și cu susținerea Primăriei Municipiului Brașov și Brașov Business Park.

 

Parteneri: BCR, Deloitte, Microsoft, Siemens, Bosch Communication Center, Nikon, Lugera & Makler, Real Hypermarket, UPC, Lord of Lands, Ascendis, Portal HR, CarpaTour, Autonom Rent-a-Car, Delcar, PMI România, Reinert, Editura Universul Juridic, Softline, Aha Lounge & Bistro, Hotel Nobilis, Hotel Ambient, Anuarul Sănătății, Apa Kangen România, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Brașov, B.D. Grup România, Casino Vesuvius, Clinicco, Cumpără Responsabil, Pelrom, Dalmayr Kaffee, Casa de modă Diolastilis, Executive Hosts, ICCO, Kron-Tour Lufthansa City Center, LadyDeals.ro, ManDeals.ro, MindQuilt, Paradisul Acvatic, Promoteus Adverstising, Silver Mountain, SMSLink.ro, Spitalul Sf. Constantin, Suites & Spa, X-tours, WiseHouse Productions.

Parteneri media: Antena 1, Money Channel, România Liberă, HRB Expert, Bestjobs.ro, Trilulilu.ro, Erdely TV, Revista Cariere, Career Advisor, Magic FM, Money.ro, Magazinul Progresiv, Bursa, 24-Fun.ro, Tjobs.ro, Neogen.ro, Radio Târgu Mureș, Dailybusiness.ro, Manager.ro, Zile și Nopți, IubescBrasovul.ro, Ziare.com, InOras.ro, Zumzi.ro, TV Făgăraș, Brasov.ro, Pretul Zilei, BrasovulTau.ro, Ziare.ro, Bună Ziua Brașov, InsideBrasov.ro, Bună Ziua Făgăraș, Metropola Brașov, Mix TV, Nova FM Brașov, Nova Press, Revista Aida, Witmo.ro.

 Articole înrudite:

Burse de cercetare pentru tinerii de etnie roma

Posted: 06 Sep 2011 03:56 AM PDT

Burse de cercetare pentru tinerii romi

Tinerii de etnie roma absolventi de studii universitare, masterale sau doctorale pot castiga o bursa de cercetare pentru 1 an jumatate, in cadrul programului "Roma Policy Research Fellowship", sustinut de Open Society Think Tank Fund si Open Society Roma Initiatives.

Termenul limita de depunere a aplicatiilor este 25 septembrie 2011.

Cateva dintre domeniile de cercetare sunt:

  • Politici economice (cu un accent deosebit pe dezvoltare economica si a politicilor de angajare)
  • Educatie
  • Politici de integrare europeana
  • Politici de gen
  • Guvernare
  • Dezvoltare locala (cu accent deosebit pe politicile de locuire)
  • Politici publice de sanatate
  • Politici sociale
  • Siguranta si protectie individuala (cu accent deosebit pe siguranta si prevenirea violentei fata de populatia de etnie roma)

Criterii de eligibilitate:

Aplicantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele 3 criterii:

  • Sa fi absolvit de cel putin 5 ani studiile universitare, masterale sau doctorale intr-unul din domeniile urmatoare:

- studii economice, relatii internationale si integrare europeana, drept, stiinte politice, politici publice si administratie, sociologie si asistenta sociala.

  • Sa aiba rezidenta permanenta in Romania
  • Sa fie fluent in limba engleza, scris si vorbit. Cunoasterea limbii romani reprezinta un avantaj.

Fiecare program de fellowship poate dura pana la 18 luni, in functie de subiectul cercetarii, durata internshipului si a conditiilor de realizare a cercetarii. Programul de fellowship va incepe in ianuarie 2012.

Ghidul aplicantului si formularul de aplicatie pot fi accesate aici:

http://www.soros.org/initiatives/roma/news/roma-policy-fellowship-20110901

Sursa: aici.

 

Articole înrudite:

Vorbe care contează: “Ce modele le dăm, ce modele le dă societatea românescă în prezent, samsari de fotbalişti care câştigă cu sutele de milioane?”

Posted: 06 Sep 2011 01:57 AM PDT

No comment.

“Tot vorbim despre bacalaureat că nu au reuşit prea mulţi. Ce modele le dăm, ce modele le dă societatea românescă în prezent, samsari de fotbalişti care câştigă cu sutele de milioane? Ei vor prelua treptat conducerea acestei ţări dacă nu le dăm modele. Apropo de educaţie, de mici trebuie să fie educaţi în spiritul, nu spun cuvinte mari, al muncii, al cinstei, al legalităţii. Prima mea reacţie la acea broşură, «uite, parcă era pionerul sovietic şi cu miliţianul din cărţile de educaţie din copilăria mea în anii ’50». Educaţia are legile ei. Decât modelele care sunt promovate pe bază de rating la televiziuni în prezent mai bine aşa ceva. Şi le face Banca Central Europeană, nu altcineva, nu este nici stângism, nici populism, este un proiect făcut după zeci de ani de analiză”, a explicat Isărescu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Articole înrudite:

Dacă îți dorești o Românie fără rable…

Posted: 06 Sep 2011 12:53 AM PDT

Dacă te-ai săturat să vezi..

..rable care sunt lasate să ruginească pe trotuare si spații verzi..

.. rable care ocupă în mod inutil locuri de parcare..

.. rable care sunt adăpost pentru șobolani și focare de infecție..

Dacă îți dorești o Românie mai curată și mai prietenoasă cu oamenii, te invităm să susții inițiativa România fără rable!

Aici poți citi propunerea inițială a proiectului și poți lăsa sugestii de îmbunătățire. Iar, dacă ești activ și demonstrezi că ești foarte motivat/ă  să rezolvi această problemă, poți chiar să te implici în mod direct și să faci parte din echipa de implementare!

România fără rable este un proiect înscris în competiția Restart Romania.



Articole înrudite:

No comments:

Post a Comment