De bine despre România! | ![]() |
- Concursul literar national “Incubatorul de condeie”
- Campania “Drept la Educatie” de la Arad
- Expoziţie de ciorne – CIORNE 1.0 / de la idei la devenire
- Ideile care ne fac ziua mai frumoasă:)
- Zilele Filmului Austriac incep azi la cinema Studio in Bucuresti
- Cea mai mare unitate de producţie de anvelope din lume!
- Pasajele medievale ale cetăţii Bistriţa intră în renovare!
- Toamna începe cu activități non-formale pentru liceeni în programul Grow
- Cate facultati din lume poti sa vizitezi intr-o singura zi?
- Filozofia ca terapie @ Fundatia Calea Victoriei
Concursul literar national “Incubatorul de condeie” Posted: 19 Sep 2011 02:27 PM PDT AdLittera a lansat azi, 19 septembrie 2011, cea de-a doua editie a concursului literar national "Incubatorul de condeie", Concursul se va desfasura in mediul online in perioada 19 septembrie-19 noiembrie 2011, competitie anuala ce este adresata amatorilor de creatie literara.– Concursul este structurat pe doua sectiuni – Poezie si Proza scurta.Vor fi premiate in data de 19 noiembrie 2011, intr-un cadru festiv, cele mai creative, originale si inovative lucrari. Juriul este compus din scriitori profesionisti, din specialisti in comunicare si din „condeiele" care s-au facut remarcate la editia anterioara a concursului.
De asemenea, in paralel, vor fi organizate si concursuri literare pe retelele de socializare Facebook precum si pe Google+ pentru castigarea participarii la aceste atelierele creative. AdLittera este un proiect cultural, indeplinind funcțiile unei agenții culturale, toate programele sale avand componente de educare prin cultura si prin arta. Proiectul promoveaza si dezvolta campanii de cultura literara si c auta surse de finantare pentru proiecte editoriale. Conceptul, planificarea actiunilor si comunicarea publica sunt gestionate de catre d'Avid Boutique, atelier de branding si comunicare vizuala. Fundatia pentru Tineret DANUBIUS este organizatia care a pus la dispozitie platforma desfasurarii competitiei. Mai multe informatii despre concurs pot fi accesate la adresa www.idc.adlittera.com.
|
Campania “Drept la Educatie” de la Arad Posted: 19 Sep 2011 12:22 PM PDT Perioada 8-16 septembrie 2011 a fost dedicata campaniei "Drept la Educatie", o campanie initiata de Asociatia Amvest, cu sustinerea organizatiilor Pro Tineret Vest si Progress On din Arad. Liceul Pedagogic "Dimitrie Țichindeal" Arad s-a implicat în Campania de strângere de jucării haine și rechizite, "DREPT LA EDUCAȚIE" şi au reuşit să ofere un zambet copiilor din familiile nevoiaşe care vor intra zilele următoare în posesia rechizitelor şcolare, dar şi a obiectelor de îmbracăminte donate de arădeni pe toată perioada campaniei.
Donaţiile vor ajunge la cateva nevoiaşe din Arad si Lipova, Centrul Maternal Arad, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Arad. In acelaşi timp rugăm aradenii să ne sesizeze cazuri care in opinia lor merită sprijinite. Recomandările se pot face la adresa de email – amvestarad@gmail.com Asociatia Amvest
Articole înrudite:
|
Expoziţie de ciorne – CIORNE 1.0 / de la idei la devenire Posted: 19 Sep 2011 09:17 AM PDT Expoziţie de ciorne – CIORNE 1.0 / colecţie de oameni şi idei în devenireCum apar ideile? De unde vin? Încotro se duc? Care dintre ele prind viață? Sunt întrebări pe care cu toții ni le punem, mai ales dacă trăim de pe urma lor. Expoziția CIORNE 1.0 se ocupă de aceste întrebări, însă poate, mai mult decât orice, de una mult mai specifică, mai practică, și anume Cum evoluează ideile.
Așadar, expoziția înglobează proiecte sociale sau de business, design de mașini (Peugeot și Taifun C2C) și de imobile (arhitecturale), campanii de publicitate (Rom.The American Takeover), design de produs (scaune, lampi, bijuterii), chiar și proiecte video (animatie, film) ca "Joaca de Lut" a Muzeului Țăranului Român sau "Subcarpați" de Ionuț Negrilă.
Pentru a afla mai multe despre programul expozitional explorati www.ffff.ro. # Despre Fundația Friends for Friends Fundația Friends for Friends (FFFF) susţine creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF, enumeram: Superscrieri – un concurs de jurnalism narativ, Biblioteca FFFF – peste 1000 de cărți utile profesioniştilor implicaţi în industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care explorează cariere de succes, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, această expoziție de ciorne.
Articole înrudite:
|
Ideile care ne fac ziua mai frumoasă:) Posted: 19 Sep 2011 08:13 AM PDT Pentru că tot e luni, să începem săptămâna cu dreptul, zâmbind. Astăzi am găsit unul dintre cele mai haioase proiecte întâlnite în ultimul timp. E o idee simplă, pentru oamenii mari care nu au uitat să se joace şi să adauge câte un dram de optimism fiecărei zile.
Vă prezentăm, pe scurt, despre ce e vorba și vă sfătuim să intraţi şi voi în joc. O să fie o doză bine-venită de creativitate, relaxare şi voie bună, care, în final, va fura şi altora nişte zâmbete.
Concursul se desfăşoară între 12 septembrie – 26 septembrie 2011 pe wall-ul paginii de Facebook Pufuleții Gusto. Dacă v-am trezit curiozitatea şi pofta de concurs, puteţi găsi mai multe detalii despre desfăşurare şi jurizare, aici.
Articole înrudite: |
Zilele Filmului Austriac incep azi la cinema Studio in Bucuresti Posted: 19 Sep 2011 07:52 AM PDT Filmul Austriac cucereste Capitala timp de cateva zile. 4 dintre cele mai de succes producții austriece vor rula în premieră, între 19 și 22 septembrie 2011 de la orele 18:00 si 20:00 la Cinema Studio.Sursa: contul de Facebook al evenimentului. ![]() 18:00 Suzie Washington / Suzie Washington 20:00 Revanche / Revanche Marți, 20 septembrie Miercuri, 21 septembrie Joi, 22 septembrie PROGRAMUL COMPLET aici . – BILETE :
*Atât biletele cu prețul de 10 RON, precum și abonamentele pentru patru filme, la prețul de 28 RON pot fi cumpărate de la casa de bilete a cinematografului Studio. Articole înrudite: |
Cea mai mare unitate de producţie de anvelope din lume! Posted: 19 Sep 2011 07:32 AM PDT
Articole înrudite: |
Pasajele medievale ale cetăţii Bistriţa intră în renovare! Posted: 19 Sep 2011 07:00 AM PDT Vești bune din Bistrița! Zece dintre cele 16 pasaje medievale ale vechii cetăţi Bistriţa vor fi reabilitate cu fonduri europene! Autoritățile din orașul Bistriţei au anunţat demararea proiectului în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.Mai multe informatii pe eurourbanism.ro
Articole înrudite:
|
Toamna începe cu activități non-formale pentru liceeni în programul Grow Posted: 19 Sep 2011 03:00 AM PDT Elevii din clasa a X-a se pot înscrie toamna aceasta în Grow – programul educațional inovativ desfășurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, singurul ce aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul a 3 ediții pe an. Organizat de AIESEC și Școala de Valori, programul Grow a ajuns deja la a 6-a ediție.
Cu o abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, Grow oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educație non-formală. Pentru participanții la ediția pentru clasa a X-a, organizatorii Grow propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susținute în limba engleză. Toate activitățile Grow se desfășoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea. În cadrul Grow participanții își vor dezvoltă aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor, o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale și își vor consolida încrederea în sine prin provocări practice. Pentru toamna aceasta, temele explorate în Grow sunt:
Inițiativa educațională pilotată în 2010 este o experiență creată de pasiunea tinerilor și expertiza specialiștilor în educație, cu scopul de a ajuta reprezentanții unei generații să-și dezvolte abilități, atitudini și cunoștințe, împreună cu studenți străini veniți în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internațional al organizației AIESEC. Până acum în cadrul Grow au participat 2800 de elevi din 100 de licee care au fost pregătiți de 110 studenți internaționali. Grow 1.0 se bucură de sprijinul BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Xerox, Qual Media, Catalyst, Tymbark, Zentiva, Senior Interactive precum și de suportul partenerilor media: Adevărul, Știință și Tehnică, Media Image, White Image, Toți Pentru Unu, Studentie.ro, Calificativ.ro. Articole înrudite:
|
Cate facultati din lume poti sa vizitezi intr-o singura zi? Posted: 19 Sep 2011 01:54 AM PDT Cum ar fi ca intr-o singura zi sa treci pe la universitati renumite din Elvetia, Cehia, Belgia, sa explorezi tinutul boem francez, sa traversezi Canalul Manecii pana-n Marea Britanie, sa treci prin tinutul spaniol, traversand Oceanul Atlantic catre SUA si Canada si apoi in partea opusa a globului, in Thailanda? Ai avea nevoie de o masina a timpului sau de un sponsor foarte potent financiar si mai multe zile la dispozitie. Sau de 5 lei, pretul biletului pentru o vizita la RIUF, cunoscut si ca Romanian International University Fair, organizat de Grupul EDUCATIVA pe 22-23 octombrie la Bucuresti si pe 25 octombrie la Cluj. RIUF a ajuns la a IXa editie in al saselea an de organizare si a cunoscut cresteri succesive de vizitatori si expozanti de la an la an, ajungand in prezent sa fie cel mai mare targ de universitati din Europa de Est, avand si cea mai vasta acoperire geografica.
Reprezentantii facultatilor din strainatate vor oferi raspunsuri personalizate persoanelor care vor veni pregatite sa le adreseze intrebari specifice programului de care sunt interesati. De asemenea, cei prezenti vor beneficia si de informatii despre posibilitatile de finantare, bursele disponibile si vor avea acces la seminarii si prezentari ale universitatilor participante si ale partenerilor targului, la care se pot inscrie pe site-ul www.riuf.ro cu doua saptamani inainte de eveniment. Mai multe detalii, precum și lista universitatilor participante vor fi gasite pe site-ul evenimentului www.riuf.ro cu 2 saptamani inainte de eveniment. Tot acolo, institutiile interesate pot afla toate condițiile necesare participarii la RIUF, vizitatorii gasesc mai multe informații despre participanti și despre toate oportunitatile oferite de eveniment, iar jurnalistii au acces la resurse documentare despre cel mai mare targ de evenimente din Europa de Est. Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Best Resource, Bucharest-guide.ro, Calendarevenimente.ro, Cariere, Decat o revista, Ejobs, Evenimente Studentesti, Ghimpele Ploiestean, Goingout.ro, Grupul de presa Semnal , Hipo, IqAds, Jurnal de Bucuresti, Lumebuna.ro, Metropotam, Observatorul Cultural, Oglinda Literara, Onlinestudent.ro, Portal HR, Port.ro, Raluk.ro, Republicanul, Romania Libera, Romania Pozitiva, Saptamana Giurgiuveana, Sapte Seri, Studentie.ro, Vinsieu.ro, Wall-Street, Youmago, Ziare.com. Parteneri institutionali si educationali: Ambition, AIESEC, British Council, Campus France, DAAD, Fundatia Dinu Patriciu, GRASP, LSRS, RATB, VIP, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Articole înrudite:
|
Filozofia ca terapie @ Fundatia Calea Victoriei Posted: 19 Sep 2011 12:12 AM PDT Din 27 septembrie, de la ora 18:30, la Fundatia Calea Victoriei incepe un curs inedit despre "Filozofia ca terapie", sustinut de lectorul Theodor Paleologu. Acest curs in sase intilniri este o simpla variatiune pe o tema veche de cind filozofia, Socrate insusi definindu-se ca medic al sufletelor. Ca punct de plecare am ales un roman contemporan, Solutia Schopenhauer de Irvin Yalom, cursantii fiind rugati sa-l citeasca inainte de inceperea cursului in vederea unei discutii aprofundate in primele intilniri. Fireste, vom aborda si scrieri de-ale lui Schopenhauer, in deosebi Aforismele pentru intelepciunea in viata. Al doilea punct nodal al cursului este format din Eseurile lui Montaigne pe care le vom studia din punctul de vedere al unei ipoteze de lucru extrem de simple: redactarea Eseurilor face parte dintr-un efort de auto-terapie in urma mortii tatalui si a celui mai bun prieten, Etienne de La Boetie. Comparatia dintre Schopenhauer si Montaigne, bazata pe referinte precise in textele celor doi filozofi, recapituleaza si contributiile lor la formarea constiintei moderne prin elaborarea unei teorii a inconstientului, la Schopenhauer, si prin introducerea introspectiei eului, la Montaigne. E vorba, asadar, de doi ginditori moderni pe care-i vom intelege mai bine situindu-i in perspectiva opozitiei intre les Anciens et les Modernes. Pierre Hadot cu a sa Ce este fiozofia antica? ne va ajuta sa aflam ce este cu adevarat „antic" la niste moderni precum Schopenhauer si Montaigne. Si, dincolo de ei, ce este „antic" in noi insine. Bibliografie selectiva:Epictet, Manualul Albert Ellis, Cum sa va controlati anxietatea, Meteor Press, 2009 Michel de Montaigne, Eseuri Pierre Hadot, Ce este filosofia antica?, Polirom, Iasi, 1997 Arthur Schopenhauer, Aforisme pentru intelepciunea in viata Irvin Yalom, Solutia Schopenhauer, Vellant, Bucuresti, 2010
Numar ateliere: 6 Frecventa: saptamanal Varsta minima: 16 ani Data si ora: din 27 septembrie, de la ora 18:30 Cost: 240 ron, 200 ron pentru studenti Locatie: Fundatia Calea Victoriei Str. Caimatei, Nr. 20, Et. 3 (linga Piata Rosetti) INSCRIERE LA CONTACT@VICTORIEI.ROArticole înrudite:
|
You are subscribed to email updates from RomaniaPozitiva To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
No comments:
Post a Comment