Satu-Mare Online: [Indexdecontacte] De bine despre România!

Monday, 19 September 2011

[Indexdecontacte] De bine despre România!

De bine despre România!

Link to RomaniaPozitiva

Concursul literar national “Incubatorul de condeie”

Posted: 19 Sep 2011 02:27 PM PDT

AdLittera a lansat azi, 19 septembrie 2011, cea de-a doua editie a concursului literar national "Incubatorul de condeie", Concursul se va desfasura in mediul online in perioada 19 septembrie-19 noiembrie 2011, competitie anuala ce este adresata amatorilor de creatie literara.


Concursul este structurat pe doua sectiuni – Poezie si Proza scurta.

Vor fi premiate in data de 19 noiembrie 2011, intr-un cadru festiv, cele mai creative, originale si inovative lucrari. Juriul este compus din scriitori profesionisti, din specialisti in comunicare si din „condeiele" care s-au facut remarcate la editia anterioara a concursului.

Creatiile premiate vor fi publicate in Antologia IDC de catre editurile partenere ale AdLittera. La a II-a editie, premiul special este asigurarea unui loc in Tabara de creatie „DeBOOT CAMP IDC", ce va fi organizata in vara anului 2012. In paralel cu desfasurarea concursului, scriitorii amatori inscrisi in concurs vor putea participa in fiecare sambata, in perioada 1 octombrie-12 noiembrie 2011, la Bucuresti, la o serie de ateliere de creatie literara, coordoonate de scriitoarea Monica Ramirez.

De asemenea, in paralel, vor fi organizate si concursuri literare pe retelele de socializare Facebook precum si pe Google+ pentru castigarea participarii la aceste atelierele creative.

AdLittera este un proiect cultural, indeplinind funcțiile unei agenții culturale, toate programele sale avand componente de educare prin cultura si prin arta. Proiectul promoveaza si dezvolta campanii de cultura literara si c auta surse de finantare pentru proiecte editoriale.

Conceptul, planificarea actiunilor si comunicarea publica sunt gestionate de catre d'Avid Boutique, atelier de branding si comunicare vizuala. Fundatia pentru Tineret DANUBIUS este organizatia care a pus la dispozitie platforma desfasurarii competitiei.

Mai multe informatii despre concurs pot fi accesate la adresa www.idc.adlittera.com.


Articole înrudite:

Campania “Drept la Educatie” de la Arad

Posted: 19 Sep 2011 12:22 PM PDT

Perioada 8-16 septembrie 2011 a fost dedicata campaniei "Drept la Educatie", o campanie initiata de Asociatia Amvest, cu sustinerea organizatiilor Pro Tineret Vest si Progress On din Arad.

Liceul Pedagogic "Dimitrie Țichindeal" Arad s-a implicat în Campania de strângere de jucării haine și rechizite, "DREPT LA EDUCAȚIE" şi au reuşit să ofere un zambet copiilor din familiile nevoiaşe care vor intra zilele următoare în posesia rechizitelor şcolare, dar şi a obiectelor de îmbracăminte donate de arădeni pe toată perioada campaniei.
Campania a fost încheiată cu un recital sustinut de Oana Togoe, o tânără solistă din Arad, care a umplut până la refuz locaţia din Piaţa Avram Iancu, locul unde a fost creat centrul de donaţii pe toata durata campaniei.  Evenimentul a fost prezentat de actrita Giorgiana Elena Popan.

Daniel Mitre, presedintele asociatiei Amvest -"Misiunea noastra a fost destul de simplă şi suntem mulţumiţi că ne+am atins scopul. Această campanie a fost o reuşită datorită oamenilor din jurul nostru, datorită arădenilor inimoşi. Sunt mândru că locuiesc în acest oraş si mai ales mândru că oamenii nu au uitat semnificaţia cuvântului solidaritate."

Donaţiile vor ajunge la cateva nevoiaşe din Arad si Lipova, Centrul Maternal Arad, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Arad. In acelaşi timp rugăm aradenii să ne sesizeze cazuri care in opinia lor merită sprijinite. Recomandările se pot face la adresa de email – amvestarad@gmail.com

Asociatia Amvest

www.amvest.ro

 

Articole înrudite:

Expoziţie de ciorne – CIORNE 1.0 / de la idei la devenire

Posted: 19 Sep 2011 09:17 AM PDT

Expoziţie de ciorne – CIORNE 1.0 / colecţie de oameni şi idei în devenire

Cum apar ideile? De unde vin? Încotro se duc? Care dintre ele prind viață? Sunt întrebări pe care cu toții ni le punem, mai ales dacă trăim de pe urma lor. Expoziția CIORNE 1.0 se ocupă de aceste întrebări, însă poate, mai mult decât orice, de una mult mai specifică, mai practică, și anume Cum evoluează ideile.

Fundatia Friends For Friends deschide expozitia CIORNE 1.0: o expoziție interactivă, modernă ,despre oameni și proiectele lor, care la prima ediție adună 25 de idei în devenire, așa cum au evoluat ele de la stadiul de gând și până la forma lor finală. Printre exponate se regăsesc ciorne precum versurile lui Tudor Chirilă, planificările pentru "Let's Do It, Romania 2010", culisele campaniei ROM American, schițe pentru filmul "Hârtia va fi albastră"(regizor Radu Muntean), Carla Szabo cu al său design de bijuterii, procesul care a dus la apariția publicației "Decât o Revistă" și alte idei care au răzbătut din minți autohtone.

Așadar, expoziția înglobează proiecte sociale sau de business, design de mașini (Peugeot și Taifun C2C) și  de imobile (arhitecturale), campanii de publicitate (Rom.The American Takeover), design de produs (scaune, lampi, bijuterii), chiar și proiecte video (animatie, film) ca "Joaca de Lut" a Muzeului Țăranului Român sau "Subcarpați" de Ionuț Negrilă.

Expoziția este deschisă publicului începând cu 26 septembrie, orele 10-18:30 (luni-vineri), în mansarda Fundației Friends For Friends, pe Brezoianu nr. 4, et. 4, după care, până la sfârșitul anului, devine itinerantă în Bucuresti, în diverse spații publice.

Pentru a afla mai multe despre programul expozitional explorati www.ffff.ro.

#

Despre Fundația Friends for Friends

Fundația Friends for Friends (FFFF) susţine creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF, enumeram: Superscrieri – un concurs de jurnalism narativ, Biblioteca FFFF – peste 1000 de cărți utile profesioniştilor implicaţi în industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care explorează cariere de succes, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, această expoziție de ciorne.

 Articole înrudite:

Ideile care ne fac ziua mai frumoasă:)

Posted: 19 Sep 2011 08:13 AM PDT

Pentru că tot e luni, să începem săptămâna cu dreptul, zâmbind. Astăzi am găsit unul dintre cele mai haioase proiecte întâlnite în ultimul timp. E o idee simplă, pentru oamenii mari care nu au uitat să se joace şi să adauge câte un dram de optimism fiecărei zile.

Proiectul de care vreau să vă povestesc este un concurs cu tema "Lumea ta din pufuleți" , lansat de Pufuleții Gusto. Şi parcă doar când spui „pufuleţi", deja îţi încolţeşte un zâmbet.

Vă prezentăm, pe scurt, despre ce e vorba și vă sfătuim să intraţi şi voi în joc. O să fie o doză bine-venită de creativitate, relaxare şi voie bună, care, în final, va fura şi altora nişte zâmbete.

  • Încarci o fotografie cu o construcţie optimistă  din pufuleţi Gusto (mai exact orice figurină, model, ansamblu 3D trăznit, grup vesel de smiley-face-uri, cu condiția să fie construite din pufuleți).
  • Însoţeşti poza cu un comentariu în care să spui ce anume te-a inspirat pentru a realiza construcţia şi care este mesajul pe care vrei să îl transmiţi.
  • Ca să ai şanse de succes, trebuie să dai dovadă de cât mai multă ingeniozitate şi să strângi minimum 35 de like-uri.

Concursul se desfăşoară între 12 septembrie – 26 septembrie 2011 pe wall-ul paginii de Facebook Pufuleții Gusto.

Dacă v-am trezit curiozitatea şi pofta de concurs, puteţi găsi mai multe detalii despre desfăşurare şi jurizare, aici.


 

 Articole înrudite:

Zilele Filmului Austriac incep azi la cinema Studio in Bucuresti

Posted: 19 Sep 2011 07:52 AM PDT

Filmul Austriac cucereste Capitala timp de cateva zile. 4 dintre cele mai de succes producții austriece vor rula în premieră, între 19 și 22 septembrie 2011 de la orele 18:00 si 20:00 la Cinema Studio.

Sursa: contul de Facebook al evenimentului.

Luni, 19 septembrie
18:00 Suzie Washington / Suzie Washington
20:00 Revanche / Revanche 

Marți, 20 septembrie
18:00 Nordrand / Nordrand
20:00 The Counterfeiters / Falsificatorii

Miercuri, 21 septembrie
18:00 Nordrand / Nordrand
20:00 Revanche / Revanche

Joi, 22 septembrie
18:00 The Counterfeiters / Falsificatorii
20:00 Suzie Washington / Suzie Washington

PROGRAMUL COMPLET aici .
BILETE :

 

*Atât biletele cu prețul de 10 RON, precum și abonamentele pentru patru filme, la prețul de 28 RON pot fi cumpărate de la casa de bilete a cinematografului Studio.

Articole înrudite:

Cea mai mare unitate de producţie de anvelope din lume!

Posted: 19 Sep 2011 07:32 AM PDT

Producătorul italian de anvelope Pirelli, care are 2.400 de angajaţi în România şi afaceri de peste 240 de milioane de euro, va transforma fabrica de la Slatina în cea mai mare unitate de producţie de anvelope pentru autoturisme din lume a grupului.

Sursa: zf.ro


Articole înrudite:

Pasajele medievale ale cetăţii Bistriţa intră în renovare!

Posted: 19 Sep 2011 07:00 AM PDT

Vești bune din Bistrița! Zece dintre cele 16 pasaje medievale ale vechii cetăţi Bistriţa vor fi reabilitate cu fonduri europene! Autoritățile din orașul Bistriţei au anunţat demararea proiectului în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Mai multe informatii pe eurourbanism.ro

 

 

 

 Articole înrudite:

Toamna începe cu activități non-formale pentru liceeni în programul Grow

Posted: 19 Sep 2011 03:00 AM PDT

Elevii din clasa a X-a se pot înscrie toamna aceasta în Grow – programul educațional inovativ desfășurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, singurul ce aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul a 3 ediții pe an. Organizat de AIESEC și Școala de Valori, programul Grow a ajuns deja la a 6-a ediție.

Liceenii se pot înscrie pentru ediția Grow 1.0 din 2011 pe www.growedu.ro începând cu data de 19 septembrie, dar nu mai târziu de 28 octombrie. Participanții vor fi selectați pe baza motivației de a participa la program și în funcție de competențele de utilizare a limbii engleze. Pot participa elevi din 14 orașe: Brașov, București, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Pitești, , Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara.  În fiecare oraș, echipa de organizatori locali stă la dispoziția elevilor interesați să se alăture Grow sau să-și continue aventura începută în această primăvară.

Cu o abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, Grow oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educație non-formală. Pentru  participanții la ediția pentru clasa a X-a, organizatorii Grow propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susținute în limba engleză. Toate activitățile Grow se desfășoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea.

În cadrul Grow participanții își vor dezvoltă aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor, o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale și își vor consolida încrederea în sine prin provocări practice.

Pentru toamna aceasta, temele explorate în Grow sunt:

  1. Proactivity skills (Proactivitate) –  ”Cum să acționezi chiar acum! “
  2. Presentation skills (Abilități de prezentare)- “Acesta sunt EU” – “Cum să te prezinți în fața unei mulțimi”
  3. Public Speaking (Abilități de prezentare în public) –  ”Cum să realizezi un discurs convingător”
  4. Personal Awareness (Conștiința de sine) – ” Cine sunt eu?” – participanții vor beneficia de suport în a se descoperi pe sine și potențialul lor
  5. Personal effectiveness I (Eficiență personală I) – “Cum să îți organizezi timpul și spațiul”
  6. Personal effectiveness II (Eficiență personală II) - “Cum să organizezi și să filtrezi doar informația utilă”
  7. Project management skills (Abilități de management al proiectelor) –  ”Cum să conduci un proiect” – participanții vor fi ghidați de la idee, la planificare, acțiune și rezultate
  8. Romanian values (Valori românești)“Care e influența moștenirii culturale și cum se încadrează în ansamblul țărilor UE”

În cadrul ediției Grow 0.9, peste 900 de participanți de clasa a 9-a și-au descoperit punctele tari și slabe, au descoperit munca în echipă, ce înseamnă managementul de proiect și au înțeles specificul valorilor românești.  "Îmi amintesc când eram eu adolescentă și mergeam pentru prima oară în Germania. Această experiență m-a determinat să mă gândesc la cine sunt, care sunt punctele mele tari și valorile mele. Acum e timpul să le arăt și altor oameni această experiență. M-am alăturat Grow pentru a le arăta adolescenților români o perspectivă internațională și pentru a-i ajuta să descopere cine sunt și ce ar putea deveni în viitor. "  Marta Jarzabek, Polonia

 

Despre interacțiunea cu studenții internaționali, Codruța, elevă în Lugoj își amintește: "Facilitatorii internaționali au fost grozavi. Știau cum să vorbească cu noi, cum să ne înțeleagă și bineînțeles au fost prietenoși și cu niște oameni buni. În proiectul Grow am învățat multe lucruri despre noi, despre ce putem face, ce ne place cu adevărat, ce valori avem, ce înseamnă munca în echipă și multe alte lucruri importante care ne vor schimba viitorul."

Inițiativa educațională pilotată în 2010 este o experiență creată de pasiunea tinerilor și expertiza specialiștilor în educație, cu scopul de a ajuta reprezentanții unei generații să-și dezvolte abilități, atitudini și cunoștințe, împreună cu studenți străini veniți în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internațional al organizației AIESEC. Până acum în cadrul Grow au participat 2800 de elevi din 100 de licee care au fost pregătiți de 110 studenți internaționali.

Grow 1.0 se bucură de sprijinul BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Xerox, Qual Media, Catalyst, Tymbark, Zentiva, Senior Interactive precum și de suportul partenerilor media: Adevărul, Știință și Tehnică, Media Image, White Image, Toți Pentru Unu, Studentie.ro, Calificativ.ro.

 Articole înrudite:

Cate facultati din lume poti sa vizitezi intr-o singura zi?

Posted: 19 Sep 2011 01:54 AM PDT

Cum ar fi ca intr-o singura zi sa treci pe la universitati renumite din Elvetia, Cehia, Belgia, sa explorezi tinutul boem francez, sa traversezi Canalul Manecii pana-n Marea Britanie, sa treci prin tinutul spaniol, traversand Oceanul Atlantic catre SUA si Canada si apoi in partea opusa a globului, in Thailanda? Ai avea nevoie de o masina a timpului sau de un sponsor foarte potent financiar si mai multe zile la dispozitie. Sau de 5 lei, pretul biletului pentru o vizita la RIUF, cunoscut si ca Romanian International University Fair, organizat de Grupul EDUCATIVA pe 22-23 octombrie la Bucuresti si pe 25 octombrie la Cluj.

RIUF a ajuns la a IXa editie in al saselea an de organizare si a cunoscut cresteri succesive de vizitatori si expozanti de la an la an, ajungand in prezent sa fie cel mai mare targ de universitati din Europa de Est, avand si cea mai vasta acoperire geografica.

In cadrul targului, vizitatorii vor avea sansa sa discute cu reprezentantii universitatilor colaboratoare EDMUNDO, printre care se numara: Coventry University, University of Sheffield, TEKO VIA University College, Malmö University, Tilburg University si multe altele. Expozantii vor veni sa prezinte atat programele lor de licenta, cat si cele de masterat si de MBA, oferindu-se astfel o gama larga tuturor tinerilor interesati in studii in afara tarii.

Reprezentantii facultatilor din strainatate vor oferi raspunsuri personalizate persoanelor care vor veni pregatite sa le adreseze intrebari specifice programului de care sunt interesati. De asemenea, cei prezenti vor beneficia si de informatii despre posibilitatile de finantare, bursele disponibile si vor avea acces la seminarii si prezentari ale universitatilor participante si ale partenerilor targului, la care se pot inscrie pe site-ul www.riuf.ro cu doua saptamani inainte de eveniment.

Mai multe detalii, precum și lista universitatilor participante vor fi gasite pe site-ul evenimentului www.riuf.ro cu 2 saptamani inainte de eveniment. Tot acolo, institutiile interesate pot afla toate condițiile necesare participarii la RIUF, vizitatorii gasesc mai multe informații despre participanti și despre toate oportunitatile oferite de eveniment, iar jurnalistii au acces la resurse documentare despre cel mai mare targ de evenimente din Europa de Est.

Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Best Resource, Bucharest-guide.ro, Calendarevenimente.ro,  Cariere, Decat o revista, Ejobs, Evenimente Studentesti, Ghimpele Ploiestean, Goingout.ro, Grupul de presa Semnal , Hipo, IqAds, Jurnal de Bucuresti, Lumebuna.ro, Metropotam, Observatorul Cultural, Oglinda Literara, Onlinestudent.ro, Portal HR, Port.ro, Raluk.ro, Republicanul, Romania Libera, Romania Pozitiva, Saptamana Giurgiuveana, Sapte Seri, Studentie.ro, Vinsieu.ro, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.

Parteneri institutionali si educationali: Ambition, AIESEC, British Council, Campus France, DAAD, Fundatia Dinu Patriciu, GRASP, LSRS, RATB, VIP, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.


 Articole înrudite:

Filozofia ca terapie @ Fundatia Calea Victoriei

Posted: 19 Sep 2011 12:12 AM PDT

Din 27 septembrie, de la ora 18:30, la Fundatia Calea Victoriei incepe un curs inedit despre "Filozofia ca terapie", sustinut de lectorul Theodor Paleologu.

Acest curs in sase intilniri este o simpla variatiune pe o tema veche de cind filozofia, Socrate insusi definindu-se ca medic al sufletelor. Ca punct de plecare am ales un roman contemporan, Solutia Schopenhauer de Irvin Yalom, cursantii fiind rugati sa-l citeasca inainte de inceperea cursului in vederea unei discutii aprofundate in primele intilniri. Fireste, vom aborda si scrieri de-ale lui Schopenhauer, in deosebi Aforismele pentru intelepciunea in viata.

Al doilea punct nodal al cursului este format din Eseurile lui Montaigne pe care le vom studia din punctul de vedere al unei ipoteze de lucru extrem de simple: redactarea Eseurilor face parte dintr-un efort de auto-terapie in urma mortii tatalui si a celui mai bun prieten, Etienne de La Boetie.

Comparatia dintre Schopenhauer si Montaigne, bazata pe referinte precise in textele celor doi filozofi, recapituleaza si contributiile lor la formarea constiintei moderne prin elaborarea unei teorii a inconstientului, la Schopenhauer, si prin introducerea introspectiei eului, la Montaigne. E vorba, asadar, de doi ginditori moderni pe care-i vom intelege mai bine situindu-i in perspectiva opozitiei intre les Anciens et les Modernes. Pierre Hadot cu a sa Ce este fiozofia antica? ne va ajuta sa aflam ce este cu adevarat „antic" la niste moderni precum Schopenhauer si Montaigne. Si, dincolo de ei, ce este „antic" in noi insine.

Bibliografie selectiva:

Epictet, Manualul

Albert Ellis, Cum sa va controlati anxietatea, Meteor Press, 2009

Michel de Montaigne, Eseuri

Pierre Hadot, Ce este filosofia antica?, Polirom, Iasi, 1997

Arthur Schopenhauer, Aforisme pentru intelepciunea in viata

Irvin Yalom, Solutia Schopenhauer, Vellant, Bucuresti, 2010

 

Lector: Theodor Paleologu

Numar ateliere: 6

Frecventa: saptamanal

Varsta minima: 16 ani

Data si ora: din 27 septembrie, de la ora 18:30

Cost: 240 ron, 200 ron pentru studenti

Locatie: Fundatia Calea Victoriei Str. Caimatei, Nr. 20, Et. 3 (linga Piata Rosetti)

INSCRIERE LA CONTACT@VICTORIEI.ROArticole înrudite:

No comments:

Post a Comment