De bine despre România! | ![]() |
- Selectie copii 7-14 ani pentru spectacolul Vreau la OPERĂ!
- Gustă Slow – Roadele Toamnei
- 150 de participanți la deschiderea primului parc eco-rustic din Cluj!
- Salvați Copiii lansează o campanie de educare împotriva violenței la adresa copiilor ”Ascultă-i sufletul”
- Film romanesc cu Gerard Depardieu in decorul de la Sighisoara
- Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare prin concursul ASSOCLIC 2-2011
- Cutia cu apă dedicată celei de-a douăzecea ediţii a festivalului George Enescu
- 15 septembrie – Ziua Internationala de Lupta impotriva Limfomului
- În Aradul lui Slavici şi în Caravana BookLand toate cărţile sunt „cu noroc”
Selectie copii 7-14 ani pentru spectacolul Vreau la OPERĂ! Posted: 20 Sep 2011 10:55 AM PDT Selectie copii 7-14 ani pentru spectacolul Vreau la OPERĂ!IRSCA Gifted Education in parteneriat cu David Petrovich for Children realizeaza selectia pentru copii cu deosebit potential, între 7-14 ani, care să evolueze în Spectacolul VREAU LA OPERA (Data desfăşurării: 14 noiembrie 2011), Un eveniment dedicat legaturii intre Copiii supradotaţi şi Opera, inspirată de copilul supradotat Mozart, a cărui muzică a imbogatit umanitatea, prin uriasele efecte benefice asupra spiritului uman, în sustinerea procesului de gândire, învăţare si performanţă intelectuală. |
Posted: 20 Sep 2011 08:55 AM PDT La Gustă SLOW avem timp destul. Timp să pregătim mâncăruri delicioase de început de toamnă, timp să lăsăm aromele să se cunoască între ele și, mai ales, timp să le savurăm împreună. ![]() Parteneri: Restaurantul ovo-lacto-vegetarian Santé www.santerestaurant.ro Cafeneaua Acaju http://la-acaju.blogspot.com/ Intrarea: 20 ron Slow food este o mişcare internaţională iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea promovează consumul de alimente locale şi tradiţionale, ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic. Articole înrudite:
|
150 de participanți la deschiderea primului parc eco-rustic din Cluj! Posted: 20 Sep 2011 07:32 AM PDT Primul parc eco-rustic din oraș a fost extinsPeste 150 de participanți la deschidere
Fundaţia Comunitară Cluj, împreună cu Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST) şi compania de credite de consum Provident Financial România au finalizat extinderea primului parc eco-rustic din Cluj, La Butuci. Acesta a fost redeschis astăzi, în cadrul unui eveniment la care au participat peste 150 de clujeni de toate vârstele, care s-au bucurat de bunătăți de toamnă, muzică live și alte surprize. Printre participanții la eveniment s-au numărat și 15 copii proveniți din familii defavorizate, beneficiari ai programelor derulate de Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie (FRCCF). Aceștia au primit din partea Provident ghiozdane complet echipate. Parcul La Butuci a trecut printr-un amplu proces de reamenajare, redecorare şi extindere la care au participat peste 40 de voluntari OST și Provident, care, printre altele, au instalat noi piese de mobilier, un suport pentru căţărări cu plasă şi un panou de proiecţie în amfiteatru, pentru care au fost necesar lemn de molid (4 metri cubi), pus la dispoziție gratuit de către Direcția Silvică Cluj. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Asociația pentru Turism Activ Cluj.
Parcul La Butuci a fost construit de la zero în toamna lui 2010 de către OST, în urma concursului de idei Fiecare parc are povestea lui, organizat de FCC împreună cu Provident. Parcul cuprinde un mini-amfiteatru, precum şi un complex de leagăne, jardiniere, mese de şah şi băncuţe, pentru care s-au folosit materiale naturale, cu excepția unor bucăţi montate doar pentru susţinerea elementelor de siguranţă ale structurilor din lemn.
Parcul La Butuci este situat în cartierul Grigorescu, pe malul Someşului, la circa 100 de metri de podul Garibaldi, pe un teren pus la dispoziție de către Primăria Cluj-Napoca.
***
Despre Fiecare parc are povestea lui
Programul Fiecare parc are povestea lui a fost inițiat în 2010 de către compania de credite de consum Provident Financial România și reprezintă un proiect de responsabilitate socială care își propune să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale clienţilor și ale comunităţilor în care Provident este prezentă. În perioada iunie-octombrie 2010 Provident a acordat micro-finanţări pentru reamenajarea unor parcuri şi locuri de joacă în trei oraşe din țară: Iaşi, Galaţi şi Cluj-Napoca. Acestea au fost selectate împreună cu autoritățile locale și implementate cu ajutorul a peste 100 de voluntari Provident. În 2011, prin intermediul programului, a fost creat un nou loc de joacă în parcul Pușkin din Craiova și două noi locuri de joacă vor fi amenajate în Pitești și înTârgu-Mureș în această toamnă. În noiembrie 2010, Fiecare parc are povestea lui a fost votat proiectul lunii de către cititorii site-ului www.responsabilitatesociala.ro Pentru implicarea în acest proiect, Provident a primit două premii: cel mai bun program de voluntariat corporatist în cadrul Galei Don’Or, la Cluj, respectiv premiul pentru compania anului la Gala Voluntarilor 2010, în Iași. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.parcultau.ro
Despre Fundaţia Comunitară Cluj
Punem in legătură nevoile și resursele Clujului pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Stimulăm implicarea și inițiativa clujenilor, pentru un oraș în care sa îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi. Fundația Comunitară Cluj inspiră implicarea oamenilor. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul, impactul pe termen lung. Credem că fiecare clujean și companie cu interes local pot contribui la transformarea orașului în locul pe care il visăm. În perioada 2008-2010, am gestionat și oferit finanțări în valoare totală de peste 500.000 de lei, pentru 100 de proiecte în cadrul programelor noastre, respectiv pentru 42 de bursieri.
Despre Provident Financial România
Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și membră a Asociației Societăților Financiare din România (ALB). Provident sprijină primul program non-profit de educaţie financiară din România destinat publicului larg. Programul este derulat de APC România sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (www.bugetulfamiliei.ro). De la începutul activității în România, Provident a investit aproape 500.000 de euro în programe de responsabilitate socială. În 2009, Provident s-a clasat pe locul al doilea în topul companiilor mari din România cu cele mai ridicate niveluri de implicare şi mulţumire ale angajaţilor, potrivit unui studiu realizat de Hewitt Associates, un consultant independent în resurse umane. Pentru mai multe informații, vizitați www.provident.ro. Articole înrudite:
|
Posted: 20 Sep 2011 05:56 AM PDT Organizația Salvati Copiii lansează astăzi, 20 septembrie 2011, o campanie de educare și de sensibilizare pentru a combate violența la adresa copiilor și pentru a promova modele educaționale pozitive, cu respectarea nevoilor afective și psihice ale acestora.
Campania se intitulează "Ascultă-i sufletul" și își propune să atragă atenția asupra nevoilor emoționale și psihice ale copiilor, precum și asupra efectelor negative pe care le au disciplinarea prin bătaie, umilința și neglijența în ceea ce privește dezvoltarea psihică și afectivă a acestora și modul în care se formează și se va comporta viitorul adult.
Sloganul campaniei este "Trupul se vindecă. Sufletul nu" tocmai pentru a sublinia faptul că suferința emoțională indusă copiilor prin bătaie și violență poate lăsa răni profunde, care nu se văd uneori cu ochiul liber, dar care afectează echilibrul emoțional pentru toată viața.Campania se va derula în perioada septembrie 2011 și decembrie 2011 și va avea două componente: media și politici publice. Pe parte de media, campania va urmări atât sensibilizarea și conștientizarea publicurilor țintă (părinți, educatori, asistenți maternali) asupra consecințelor bătăii, cât și educarea acestora în legătură cu modele de formare a copiilor care sunt pozitive și care permit o dezvoltare echilibrată a acestora. Astfel, pe perioada campaniei, vor fi difuzate pe diverse canale media clipuri video și audio, machete, afise reprezentative, precum și informatii utile, explicatii, solutii care pot fi folosite de părinți, educatori și asistenți maternali în creșterea copiilor. Experții Salvati Copiii vor sta la dispozitia presei pentru a raspunde la intrebari si pentru a da informatii. O serie de organizații de presă au intrat ca parteneri pentru susținerea acestei inițiative, altele și-au exprimat dorința de a da sprijin fără să intre într-un parteneriat propriu-zis. Organizația Salvați Copiii este deschisă oricărei organizații de presă care dorește să contribuie la acest proiect și mulțumește presei pentru deschiderea arătată.
Pe parte de politici publice, Salvați Copiii își propune să colaboreze cu autoritățile publice pentru a finaliza strategia națională în domeniul sănătății mentale a copiilor, în conformitate cu normele internaționale. ——————————————————————————————————————————— Din datele furnizate de către Direcţia Generală Protecţia Copilului, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010, 11.232 copii au fost în 2010 victime ale unei forme de abuz, neglijarea copilului fiind pe primul loc. Majoritatea abuzurilor se petrec în familie : 10.395 copii din 11.232 au suferit o formă de abuz în cadrul familiei, pe primul loc fiind din nou neglijarea copilului – astfel din totalul de 7642 copiii raportaţi, 7401 sunt neglijaţi în cadrul familiei. Astfel din totalul de abuzuri fizice asupra copilului, de 1254, 1188 au loc în familie, din 1218 cazuri de abuz emoţional asupra copilului 1169 au loc în familie. O incidenţa crescută a cazurilor de abuz sexual asupra copilului se înregistrată tot în familie: dintr-un total de 623 cazuri, 367 se petrec în familie şi 238 în alte locaţii. În primele trei luni ale anului acesta (1 ianuarie 2011 – 31 martie 2011) 2893 de copii au fost victime de abuzuri: fizice (252), emoționale (353), sexuale (122), neglijare (2078), exploatare prin muncă (52), exploatare sexuală (11), exploatare pentru comitere de infracțiuni (25). Studiile arată că 80% dintre copiii victime ale abuzului devin tineri adulţi care întrunesc criteriile de diagnostic pentru cel puţin o tulburare de sănătate mentală înainte de a împlini 21 de ani: depresie, anxietate, tulburări de alimentaţie, atac de panică, ADHD, sindrom de stres post-traumatic, probleme de ataşament. Despre Organizația Salvați Copiii România Organizaţia Salvaţi Copiii România este o instituţie cu rol social, a cărei misiune este aceea de a garanta egalitatea de şanse pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care aceştia provin, prin utilizarea propriei expertize, precum şi prin presiuni exercitate asupra factorilor de decizie şi mobilizarea liderilor din societatea civilă. Salvați Copiii a dezvoltat în cinci orașe din țară (București, Timișoara, Iași, Suceava, Târgu Mureș) Centre de Consiliere pentru Părinți, unde sunt oferite servicii de educare și consiliere pentru părinți și copii și servicii de formare pentru profesioniștii care interacționează cu copii. La București, Salvați Copiii a înființat de asemenea Centrul de Educație Emoțională și Comportamentală pentru Copii, unde oferă servicii de evaluare clinică, consiliere și psihoterapie pentru copii și adolescenți cu probleme de sănătate mentală (copii cu depresie, anxietate, tulburari de atașament, ADHD, tulburări de conduită, comportament agresiv etc.) sau cu risc de a dezvolta astfel de probleme. Salvaţi Copiii promovează de 20 ani drepturile copilului, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Peste 500.000 de copii au fost incluşi în programe educative, de protecţie şi asistenţă medico-socială, de stimulare a participării lor în acţiuni de promovare şi recunoaştere a drepturilor lor. Este membră a Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, care cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări. Pentru mai multe informaţii despre programele Salvaţi Copiii vizitaţi www.salvaticopiii.ro
|
Film romanesc cu Gerard Depardieu in decorul de la Sighisoara Posted: 20 Sep 2011 04:55 AM PDT Actorul francez Gerard Depardieu va filma în ţara noastră la Sighișoara! Este vorba de filmul „Ipu – Convicted to Live", o producţie românească cu distribuţie internaţională.
Articole înrudite: |
Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare prin concursul ASSOCLIC 2-2011 Posted: 20 Sep 2011 02:30 AM PDT Ateliere Fara Frontiere anunta deschiderea celei de a doua etape ASSOCLIC de anul acesta, ASSOCLIC 2-2011, ce se va desfasura in perioada septembrie – decembrie 2011.
Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare prin concursul ASSOCLIC 2-2011
Etapa a doua are ca termen limita de depunere a dosarelor de candidatura data de 15 octombrie 2011, comisia de jurizare a proiectelor se desfaspara pe data de 15 noiembrie fiind formata din reprezentanti ai partenerilor proiectului, in timp ce, pe 15 decembrie, are loc ceremonia de premiere a laureatiilor acestei editii. Calculatoarele acordate pentru caștigatori vor fi utilizate pentru desfașurarea proiectelor propuse, inițiative create pentru comunitațile locale, in scopul de a crește accesul la educație și tehnologia informației pentru publicul aflat in dificultate.
In editiile precendente, ASSOCLIC a inregistrat 459 de proiecte inscrise, 4.202 calculatoare solicitate. Din aceste totaluri, 268 de organizatii au fost laureate astfel incat, 26.500 de beneficiari s-au bucurat de 1645 de pack-uri informatice complete prin proiectele castogatoare ale programului ASSOCLIC.
Regulamentul de participare si dosarul de candidatura sunt disponibile pe website-ul www.atelierefarafrontiere.ro iar pentru a fi la curent cu ultimele noutati urmariti pagina de facebook http://www.facebook.com/atelierefarafrontiere sau contul de twitter http://twitter.com/AFF_Romania Programul ASSOCLIC 2011 este realizat cu sprijinul partenerilor financiari: Apa Nova, BRD Groupe Societe Generale, Carrefour, Fondul Structural European, Lafarge. Parteneri operaționali: Blancco, Ecotic, McCann PR, Microsoft. Cu sprijinul: American Chamber of Commerce in Romania, Chambre Française de Commerce, d'Industrie et d'Agriculture en Roumanie (CCIFER), RSC, Romania Pozitiva, Lume Buna, Stiri ONG, Romania Insider, Fundatia EOS, NESsT, Centras, Ce- Re, Techsoup.
—- Assoclic in cifre 268 de organizatii au fost echipate cu pack-uri informatice complete, astfel 26.518 beneficiari s-au bucurat de cele 1645 de calculatoare donate de Ateliere Fara Frontiere prin proiectul Assoclic. Despre Ateliere Fara Frontiere Romania Ateliere Fara Frontiere este o asociație romana non-profit de inserție socio-profesionala a carei misiune este integrarea socio-profesionala a persoanelor in mare dificultate, lupta impotriva risipei și poluarii prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitala prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.
|
Cutia cu apă dedicată celei de-a douăzecea ediţii a festivalului George Enescu Posted: 20 Sep 2011 02:00 AM PDT Tetra Pak și UniCredit Țiriac Bank se alătură iubitorilor muzicii Festivalului Internaţional George Enescu și le oferă un produs cu un design special, și anume cutia cu apă în ambalaj de carton Tetra Pak dedicată celei de-a douăzecea ediţii a festivalului.
Prin forma sa elegantă şi inovativă, cele 8 suprafeţe diferite ale cutiei comunică într-un stil inedit measajul festivalului si, ca orice ambalaj din portofoliul Tetra Pak, provine din surse regenerabile de materii prime – celuloza copacilor, a căror continuitate este garantată de un bun management al pădurilor. De peste 60 de ani, compania Tetra Pak este dedicată principiului „PROTEJEAZĂ CE E BUN", prin oferirea de soluţii de ambalat, cu scopul de a proteja valoarea nutriţională a produsului alimentar. De aceea, schimbările climatice, managementul forestier şi reciclarea sunt priorităţi strategice pentru Tetra Pak. În fiecare an, numărul de ambalaje reciclate a crescut. La nivel global, în 2010 au fost reciclate peste 30 miliarde de cutii Tetra Pak, fiind colectate selectiv de către consumatori. În România, încă din 2004, Tetra Pak s-a implicat în activităţi de educaţie pentru reciclare şi colectare selectivă în peste 300 de şcoli din România. În ceea ce priveşte politica de mediu, UniCredit Ţiriac Bank face eforturi pentru a limita atât emisiile proprii de gaze cu efect de seră, cât şi pe cele ale proiectelor finanţate. Banca promovează intern un program de reciclare, iar în 2010 grupul UniCredit a semnat un "green deal" cu WWF, care îşi propune ca atât în birourile din România, cât şi în alte locuri din lume în care grupul îşi desfăşoară activitatea, să se reducă emisiile cu 15% până în 2012 şi cu 30% până în 2020. DESPRE TETRA PAK Tetra Pak este liderul mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrând îndeaproape cu clienţii şi furnizorii noştri, oferim produse sigure, inovatoare şi în armonie cu protecţia mediului înconjurător, care satisfac în fiecare zi cerinţele consumatorilor din peste 170 de ţări. Având aproximativ 22000 de angajaţi în peste 85 de ţări, noi credem în asumarea cu responsabilitate a poziţiei de lider în industria de profil, pentru crearea unei creşteri profitabile în armonie cu protecţia mediului înconjurător şi cu o bună conduită socială. Motto-ul nostru, „PROTEJEAZĂ CE E BUN™”, reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sănătoase şi disponibile oriunde. Mai multe informaţii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro.
Despre UniCredit Ţiriac Bank UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est şi unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil “one-stop-shop” de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 544.000 clienti, prin intermediul a 235 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Partner. UniCredit Ţiriac Bank, ca parte a unui grup cu tradiţie în mecenat, susţine proiectele culturale remarcabile Festivalul Internaţional George Enescu, Consursul de Debut Literar UniCredit, PAVILION UNICREDIT, Cruciada Culturii. Articole înrudite:
|
15 septembrie – Ziua Internationala de Lupta impotriva Limfomului Posted: 20 Sep 2011 01:36 AM PDT
Pacientii si medicii din intreaga lume marcheaza pe data de 15 septembrie Ziua Internationala de Lupta impotriva Limfomului. Limfomul este cancerul tesutului limfatic, cea mai importanta componenta a sistemului imunitar. In ciuda faptului ca exista in lume peste 1 milion de persoane care traiesc cu limfom, aproximativ 74% din populatia globului nu cunoaste faptul ca limfomul este o forma de cancer.
Cu ocazia acestui eveniment, pacientii au fost invitati sa participe la un atelier de creatie organizat in curtea spitalului, unde au invatat tehnici de pictura si au realizat aranjamente florale ikebana. Lor li s-au alaturat medici din spital, reprezentanti ai asociatiei de pacienti si actrita Maia Morgenstern, care sustine lupta impotriva acestei boli. Ziua de 15 septembrie, a continuat cu un dialog medici – pacienti, in amfiteatrul Spitalului Clinic « Coltea ». Au raspuns intrebarilor pacientilor dna. Prof. Dr. Anca Lupu, de la Spitalul Clinic « Coltea » si dl. Dr. Radu Niculescu, medic primar hematolog la « Institutul Clinic Fundeni ». Evenimentul s-a incheiat cu un moment de poezie, oferit de dna. Maia Morgenstern, care a descretit fruntile pacientilor.
Limfomul non-Hodgkin este o forma de cancer care se dezvolta in tesutul limfatic – situat in diverse parti ale organismului: ganglionii limfatici, splina, timus, vegetatiile adenoide, amigdale si maduva osoasa. Aproximativ 1,5 milioane persoane din intreaga lume traiesc in prezent cu limfom non-Hodgkin, insa in fiecare an aproximativ 300.000 persoane mor din cauza acestei boli. In Romania, conform estimarilor specialistilor incidenta limfoamelor non-Hodgkin este de aproximativ 5,1 la 100.000 de locuitori, ceea ce reprezinta 1117 cazuri noi/ani. In ultimele decenii, limfoamele non-Hodgkin au inregistrat cea mai mare rata de crestere a cazurilor noi 4,2% pe an (4.8% pentru barbati si 3.4% pentru femei). In cazul limfomului, diagnosticul de certitudine poate fi confirmat doar de examene de laborator (biopsia unui ganglion limfatic, teste de sange), iar scopul tratamentului este de a le reda pacientilor speranta de a trai o viata normala sau cat mai apropiata de normal.
Articole înrudite:
|
În Aradul lui Slavici şi în Caravana BookLand toate cărţile sunt „cu noroc” Posted: 20 Sep 2011 12:49 AM PDT După ce a vizitat marile centre culturale ale tarii, Iaşi şi Cluj Napoca, precum şi încă alte două oraşe la început de drum, Constanţa şi Brăila, Caravana BookLand se pregăteşte să lase peste 10.000 de cărţi pe mâna arădenilor. Pentru nenumărate călătorii palpitante pe tărâmurile fanteziei (şi nu numai) Caravana BookLand îşi aşteaptă cititorii la Arad, de miercuri, 21 septembrie, până duminică, 25 septembrie 2011 în Atrium Mall.
Expozantii sunt: Alcor, All, Ametist92, Anteea, Anticariatul tau, Aquila 93, Aramis Print/ Minerva, Arpeggione, Bebedream, Bizantina, Brandbuilders si Benefica, Business Adviser, Business Tech International, C.H.Beck, Cartea, Byton, Copiilor, Cartex 2000, Cartile Editurii Tango, Cartographia Studium, Casa Cartii De Stiinta, CD Press, Codecs, Comunicatii Mobile, Coresi, Corint, Dianusa, Didactica Publishing House, Editura Casa, Editura Medicala, Eikon, For You, Gama, Genesis, Girasol, Gramma, Hardcover & Paperback, Hasefer, Herald, House Of Guides, Humanitas, Hyperion, Idea, Intuitext, Lider, Liga Bibliei, Litera, Lumen, Mac-Mac, Mast, Matrixrom, Mediamorphosis, Media Gamma Publishers, Meteor Press, Monitorul Oficial, Nemira, Orfeu 2000, Okian, Paideia, Paralela 45, Polirom, Prut, Publicatiile Flacara, Quantax, Rao, Rentrop & Straton, Rosetti International, Saeculum, Salco, Scripta – Frazi, Smartbox, Smartcapital, Syntagma, Tracusarte, Trei, Tritonic, Trustul Editorial Orizonturi, Univers, Virtual Library, Vivaldi. Partenerii strategici care sustin mesajul cartilor: Adama, Avon, Berlin Chemie, HP, Kraft Foods si Romanian International Bank.
Articole înrudite: |
You are subscribed to email updates from RomaniaPozitiva To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
No comments:
Post a Comment