Satu-Mare Online: [Indexdecontacte] De bine despre România!

Monday, 5 September 2011

[Indexdecontacte] De bine despre România!

De bine despre România!

Link to RomaniaPozitiva

Inceput excelent al festivalului in Piata “George Enescu”

Posted: 05 Sep 2011 09:00 AM PDT

Primele trei zile ale festivalului de muzică clasică au adus un public numeros în Piaţa „George Enescu". Filarmonica Oltenia din Craiova, dirijată de Alexandru Iosub a concertat vineri, 2 septembrie, în deschiderea evenimentului Piaţa Festivalului George Enescu. Sâmbătă, a urcat pe scenă Orchestra Sinfonia Bucureşti sub bagheta dirijorului Florin Totan, iar duminică, recitalul celor de la Trio Strad, Alexandru Tomescu – vioară, Răzvan Suma – violoncel şi Toma Popovici – pian, a stârnit fulgere de aplauze din partea publicului.

Sursa: text comunicatedepresa.ro si foto Florin Ghinda

Piaţa Festivalul George Enescu continuă până pe 18 septembrie.

Luni, 5 septembrie, de la ora 20.00, urcă pe scenă September Quintet format din Rafael Butaru Constantin (vioară), Ghinda Iulia (vioară), Sergiu Munteanu (violă), Adrian Naidin (violoncel) şi Octavian Ralea (contrabas). De la ora 20.30, Cvartetul Artmusik format din Marius Biclea (vioară), Emil Stegar (vioară), Florin Matei (violă), Dan Joiţoiu (violoncel) va susţine un concert de 30 de minute.  De la ora 21.00, în Piaţa George Enescu publicul va putea viziona filmul Oratory – documentar Gigi Căciuleanu, în regia lui Jose Domingo Rivera.

Programul serii de marţi, 6 septembrie, începe la ora 20.00 cu Trio Spirit of Vienna format din Horia Maxim (pian), Matei Ioachimescu (flaut) şi Mihaela Anica (flaut). Începând cu ora 21.00, seara este dedicată filmului The Art of Chopin, în regia lui Gerald Caillat.

Miercuri, 7 septembrie, Cvintetul Consonus format din Laurenţiu Darie (solist – fagot), Lucian Dănilă (vioară), Mihaela Dobrescu (vioară), Iulian Popovici (violă), Bogdan Popa (violoncel), Octavian Ralea (contrabas) urcă pe scenă începând cu ora 20.00.

În anul 2011, Laurenţiu Darie a fost selecţionat să se alăture Youtube Simphony Orchestra susţinând cu aceasta un concert, transmis în direct pe site-ul Youtube, în Sydney (Australia). Concertul din 2011 a fost cel mai vizionat concert live de pe internet, iar Laurenţiu Darie a fost considerat de către Los Angeles Times ca fiind unul dintre cei mai buni instrumentişti.

De la ora 21.00 este proiectat filmul Claudio Abbado: Ascultând tăcerea, în regia lui Paul Smaczny.

Joi, 8 septembrie, Orchestra Filarmonicii Banatul din Timişoara, dirijor – Radu Popa, solist – Zoli Toth, urcă pe scenă începând cu ora 20.00. Zoli Toth, binecunoscutul artist din trupa Sistem va susţine un concert inedit, reinterpretând la percuţie opera Domino a compozitorului Adrian Enescu. Finalul serii este dedicat proiecţiei filmului Corul Madrigal: Un Stradivarius de voci umane, realizat de Marioara Ciobanu.

Programul zilnic al evenimentului din Piaţa "George Enescu":

între orele 11:00 – 13:00 vor avea loc proiecţii de filmîntre orele 14.30 – 16.30 (vineri – duminică) / 17.00 – 19.00 (luni – joi)  publicul va putea urmări concerte/spectacole ale elevilor şcolilor şi liceelor de muzică din Bucureşti, ale studenţilor de la Universitatea de Muzică din Bucureşti şi de la Conservatoarele din ţarăîntre orele 20.00 – 21.00  vor avea loc concerte şi recitaluri ale unor formaţii şi artişti profesionişti între orele 21:00 – 23.00 se vor proiecta înregistrări ale unor importante concerte şi opere filmate pe marile scene lirice ale lumii

Intrarea este liberă.

Mai multe detalii găsiţi pe www.arcub.ro şi http://www.facebook.com/ArCuB

Programul a fost realizat de ArCuB.

Cu sprijinul:

Artexim, Fundaţia Art Production, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Fundaţia Culturală Pro Piano-România, Fundaţia Remember Enescu, Fundaţia FAMart, TVR Cultural, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Music Camp International.

Parteneri media:

Radio România Cultural, Bucureşti FM, 24-FUN, Dilema Veche, Caţavencii, Ring, RATB

Parteneri media online:

Port.ro, Modernism.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, apropo.ro, metropotam.ro, youmago.ro, hipmag.ro, goingout.ro, urbo.ro, diseara.ro, paspartu

Articole înrudite:

Acum poti sa te faci Voluntar de profesie. Afla cum!

Posted: 05 Sep 2011 06:58 AM PDT

A doua editie a programului „Voluntar de profesie" de la Fundatia Vodafone

Din septembrie, incepe a doua editie a programului „Voluntar de profesie", lansat de Fundatia Vodafone

  • Cei 18 castigatori ai programului „Voluntar de profesie" vor incepe activitatea din 15 septembrie in organizatiile non profit pe care le-au ales

  • Durata programului se extinde de la 4 la 6 luni, iar numarul voluntarilor a crescut de la 12 anul trecut, la 18 in 2011

 

Cei 18 voluntari selectati in cadrul programului de responsabilitate sociala „Voluntar de profesie"- E usor sa ajuti!, initiat de Fundatia Vodafone Romania, incep luna aceasta lucrul in cadrul organizatiilor pentru care au optat. Pentru editia din anul 2011, programul „Voluntar de Profesie" va beneficia de un buget de 100.000 Euro.

Voluntarii selectati au varste cuprinse intre 22 si 43 de ani, sunt din Baia Mare, Bucuresti, Constanta, Costesti, Iasi, Ploiesti si Targoviste si au profesii diferite: biolog, jurnalist, economist, avocat, asistent social, actor. Ceea ce ii leaga este pasiunea pentru voluntariat si dorinta de a sustine comunitatea. Activitatea lor in cadrul programului poate fi urmarita pe www.facebook.com/fundatiavodafone.

 

„Sunt multe reactii pozitive de cand Fundatia Vodafone a lansat acest program in Romania, prin care indemnam si sustinem romani cu diverse profesii sa vina in ajutorul semenilor lor.  Rezultatele primei editii, ca si proiectele inscrise anul acesta in fazele preliminare, ne-au incurajat sa crestem numarul de voluntari, ca si investitia in program. Cei 18 voluntari ai acestei editii au intrerupt activitatea lor zilnica pentru o perioada de sase luni pentru a se dedica unei organizatii non profit", a declarat Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.

Organizatiile non profit pentru care au optat cei 18 voluntari sunt: Fundatia Touched Romania, Asociatia Up-Down, Asociatia Sfantul Stelian, Fundatia Baylor Marea Neagra, Crucea Rosie Romana – Iasi, Organizatia EMMA, Asociatia Romana pentru Educatie si Dezvoltare, Asociatia Centrul de Performanta Before&After School Conil, Asociatia Salveaza Vieti, Fundatia Bethany, Asociatia Little People Romania, Asociatia Hercules, Asociatia Impreuna pentru ei, Organizatia SOS Satele Copiilor, Fundatia Chance for life, Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei", Fundatia Hope&Homes for Children si Centrul Horia Motoi.

Aflat la a doua editie, programul se bucura de o popularitate crescuta in randul romanilor, numarul voluntarilor selectati pentru program crescand anul acesta cu 50% comparativ cu editia precedenta. In plus, in primii doi ani de la lansarea proiectului, Fundatia Vodafone Romania a primit aproximativ 800 de aplicatii din partea persoanelor care doresc sa devina voluntari de profesie. Aplicatiile inregistrate anul acesta in cadrul programului „Voluntar de profesie" vizeaza anumite aspecte importante ale vietii sociale din Romania, precum copiii aflati in risc de abandon, tinerii cu dizabilitati locomotorii sau intelectuale, copii cu sindrom Down, familii aflate in dificultate sau comunitati defavorizate.

Fundatia Vodafone asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar primeste un salariu egal cu ultimul sau salariu obtinut pana la inceperea programului „Voluntar de profesie".

Programul Voluntar de profesie a fost lansat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial. Pana astazi, peste 700 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de organizatii non profit din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 14 tari. Fundatia Vodafone Romania a lansat acest program in mai 2010.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 13 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 400 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 10 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro.

Articole înrudite:

FOTO: Reabilitarea Mausoleului Mărășești

Posted: 05 Sep 2011 06:12 AM PDT

Insula Ada-Kaleh – legenda de sub ape

Posted: 05 Sep 2011 01:37 AM PDT

- text Maria Parvulescu, septembrie 2011

Cu doar 1,7 kilometri lungime şi aproximativ 500 metri lăţime insula Ada-Kaleh se mandrea cu o cetate sub forma de stea in care era asezat renumitul covor de 144 mp si aproximativ 500 kg pe care locuitorii ei, majoritatea de origine turca, veneau sa se roage. Covorul purta faima ca fiind cel mai mare covor din Europa la acea vreme iar insula era numita si "Micul Gibraltar" datorita comertului infloritor si miilor de turisti care o vizitau anual. Se spune ca insula avea un aer aparte si te imbia cu smochinii cu fructe mari si maslini, cu struguri zemosi, dulceata de trandafiri, cafea la nisip, trufandale turcesti si tigari de foi "Cabinet", de altfel, preferatele Regelui Carol al II-lea. Mai multe in articolul publicat de romanialibera.ro (foto romanialibera.ro)

Tot acest basm se termina in anul 1970 cand "s-a hotarat" ca insula Ada-Kaleh sa dispara sub apa Dunarii pentru construirea barajului Portile de Fier I. Promisiunile pentru relocarea cetatii si a locuintelor au fost multe insa concret s-a realizat doar stramutarea unei parti din cetate pe Insula Simian. Cetatea care astazi ar avea multe de povestit are o imagine trista acum deoarece lucrarile de reconstructie s-au oprit total de cateva zeci de ani. (descopera.ro).

Urmarind acest subiect m-am bucurat sa vad ca totusi, severinenii nu au uitat de Ada-Kaleh complet si din cand in cand mai apare in ziarele locale. In 2009 se promitea ca Insula Simian si cetatea de pe Ada-Kaleh va fi amenajata si se vor atrage fonduri europene pentru introducerea ei in circuitul turistic European, potrivit financiarul.ro

Si iata ca, dupa doi ani, se vad si continuarile ideei precedente si putem déjà spera ca lucrurile se misca…spre bine..in sens pozitiv (informatiadeseverin.ro)


Articole înrudite:

Proiecte şi proiecţii pentru România de la… 0 km distanţă

Posted: 04 Sep 2011 11:30 PM PDT

Salut! Ne face placere sa continuăm serie de interviuri online cu români aflați la km distanță de țară. Răspunde întrebărilor RomaniaPozitiva *Andreea Savu, împărtășind cu noi câteva gânduri și proiecte despre România de la…0 de Km distanţă de țară.

Ce-ţi oferă România şi nu găseşti afară?

Pe plan personal, numai România înseamnă familia mea, prietenii mei dragi de-o viaţă şi o reţea minunată de oameni buni şi frumoşi care, deşi studiază şi profesează în spiritul globalizării, dedică în mod continuu şi susţinut timp, pasiune şi efort înspre a construi o Românie mai bună.

Pe plan profesional, oportunitatea pe care România mi-o oferă de a de a contribui în mod pozitiv şi semnificativ la dezvoltare durabilă, prin ceea ce fac, este, în ceea ce mă priveşte, de neegalat peste hotare.

Care sunt lucrurile pe care le-ai descoperit despre România când erai în străinătate?

Am conştientizat ceea ce ştiam poate de mult timp, dar nu prinsesem suficientă distanţă astfel încât să văd lucrurile clar, în perspectivă: România are un potenţial uimitor de dezvoltare, prin resursele de care dispune – materiale şi mai ales umane. Pentru a fructifica acest potenţial, avem nevoie de un pic mai multă implicare civică şi un pic mai multă încredere în noi şi în faptul că împreună putem avea un impact pozitiv. Poate singurul aspect în care suntem depăşiţi de alţii – la nivel de resurse de bază – este încrederea în noi înşine.

Ce faci/ce ai face pentru Romania dacă ai locui în străinătate?

Eu m-am întors în România de aproapte trei luni, deci am oportunitatea să contribui direct şi pe mai multe planuri: am început să lucrez în implementarea de proiecte cu rezultate durabile / responsabilitate socială corporativă; sunt membru activ al GRASP (Societatea Globală a Tinerilor Profesionişti Români), în cadrul căreia coordonez componenta de comunicare a proiectului YoungDiplo – proiect care îşi propune formarea următoarei generaţii de experţi români în relaţii internaţionale; şi sunt co-iniţiatoare a unei asociaţii cu obiectivul de a facilita integrarea tinerilor pe piaţa muncii.  Nu mă văd locuind în strainătate în acest moment, dar, dacă va mai exista o plecare în viitor pentru studii sau interese profesionale, probabil tot aceleaşi lucruri le-aş face pentru România, dar în mod cert într-un ritm mai lent, impus de distanţă.

Ce te-a motivat/indemnat să pleci?

Cred că experienţa internaţională te cizelează ca om şi ca profesionist. Alegând să urmez un master în SUA, am vrut să absorb expertiza celor mai buni academicieni şi profesionişti în domeniul comunicării – pe care sunt specializată – cu scopul de a adapta experienţa astfel obţinută în beneficiul României. Acesta este de altfel şi motorul din spatele p rogramului Fulbright, prin intermediul căruia mi-am efectuat studiile.

Un vis de-al tău despre / pentru România.

Să credem în noi, şi această încredere să fie o mişcare de masă.

*Andreea Savu este absolventă a unui master în mass communication de la University of Florida, SUA, lucrează în consultanţă pe proiecte de dezvoltare durabilă, şi este membru activ GRASP în cadrul căreia este coordonator de comunicare pentru proiectul YoungDiplo.

Articole înrudite:

No comments:

Post a Comment