Satu-Mare Online: [Indexdecontacte] De bine despre România!

Monday, 29 August 2011

[Indexdecontacte] De bine despre România!

De bine despre România!

Link to RomaniaPozitiva

FOTO: Probably the best street in Bucharest! Stavropoleos reloaded.

Posted: 29 Aug 2011 07:55 AM PDT

S-a încheiat prima serie de workshop-uri „Parteneriate sustenabile și bune practici în responsabilitatea socială”

Posted: 29 Aug 2011 07:29 AM PDT

În perioada 11-28 august 2001, la Complex Amiral – Comandor **** Mamaia, a avut loc prima serie de workshop-uri adresate membrilor Rețelei RSC, dar și altor organizații interesate de promovarea dialogului social – „Parteneriate sustenabile și bune practici în responsabilitatea socială", în cadrul proiectului „Acționăm Responsabil! – Rețeaua Socială RSC".

"Dincolo de limitările mediului de afaceri național și dincolo de aspectele descurajatoare ale contextului economic și social actual, avem datoria morală și civică de a gândi și de a acționa responsabil împreună, în folosul comunităților în care activăm. De cele mai multe ori, însă, ne cantonăm în teorii stufoase și în aplicarea unor «rețete» de succes preluate mecanic din Occident și ne pierdem elanul și încrederea.

Prin aceste workshop-uri am urmărit să ne distanțăm – împreună cu membrii Rețelei RSC – de această abordare limitativă și să încurajăm inovația în materie de concepere de proiecte sociale în parteneriat, facilitând înțelegerea demersurilor de RSC în mod practic și adaptat. Mai mult decât atât, am făcut un prim pas spre un demers de cercetare ambițios, în urma căruia să putem oferi tuturor membrilor noștri un ghid de bune practici coerent, realist și cu utilitate concretă.

Mulțumim tuturor participanților pentru interes și implicare! Vă așteptăm cu drag și la următoarele evenimente pe care le vom organiza în cadrul proiectului Acționăm Reponsabil! – Rețeaua Socială RSC!"

Rodica Lupu, Program Development Chairman, JCI Europe, Manager proiect

Workshop-urile au oferit cadrul perfect pentru ca cei 160 de participanți să dezbată provocările cu care se confruntă în implementarea proiectelor sociale și să creioneze inițiative comune de RSC, atingându-și astfel scopul de a asigura transferul de know-how și de a permite participanților să interacționeze și să se antreneze în schimburi de opinii și de experiență în timp real.

În încercarea de a aduce un plus de cunoaștere în zona RSC și de a-i încuraja pe participanți în demersul lor de a iniția proiecte de responsabilitate socială și parteneriate sustenabile, organizatorii au selectat pentru susținerea workshop-urilor o echipă de vorbitori consacrați din domeniul responsabilității sociale – autori de cărți, lectori, profesori universitari, responsabili RSC din corporații: Conf. univ. dr. Dumitru Borțun (Profesor în cadrul SNSPA), Lector univ. dr. Camelia Crișan (Profesor în cadrul SNSPA), Cristina Horia (Director Executiv, Fundația Sensiblu), Luminița Oprea (Autorul cărții "Responsabilitate Socială Corporatistă"), Dragoș Dehelean (Coordonator al portalului web ResponsabilitateSociala.ro), Cristian Ducu (Membru fondator al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată), Asist. univ. dr. Alin Stancu (Profesor în cadrul ASE București), Georgiana Grigore (Doctorand in cadrul ASE București).

Cele opt workshop-uri (adresate celor opt regiuni de dezvoltare) s-au derulat pe parcursul a trei weekend-uri consecutive și au abordat aspecte conceptuale legate de viziunile diferite asupra RSC, aspecte practice legate de poziția și rolul diferitelor organizații în promovarea responsabilității sociale, precum și legate de strategii de abordare a stakeholderilor, dezvoltare de parteneriate sustenabile și implementare de inițiative de RSC. Au fost prezenți reprezentanți din partea a peste 100 de ONG-uri, dar și din partea patronatelor, camerelor de comerț, asociațiilor de IMM-uri și sindicatelor.

Prin alternarea unor metode și tehnici de lucru diverse – prezentări, discuții facilitate, brainstorming, lucru în echipă, lucru individual, studii de caz, jocuri de rol, facilitatorii au interacționat cu succes cu participanții, accentul căzând pe exemple practice și informații utile. Pornind de la înțelegerea conceptului teoretic de responsabilitate socială, în paralel cu percepția efectivă a participanților vis-a-vis de rolul și necesitatea acțiunilor de RSC în organizațiile din care fac parte, cei opt facilitatori au gestionat cu succes traiectul workshop-urilor, încurajând interactivitatea și proactivitatea în rândul  publicului.

În completarea discuțiilor libere cu privire la factorii care definesc parteneriatele sustenabile de succes, sub coordonarea echipei de facilitatori, cei 160 de participanți au identificat – cu ajutorul unui chestionar – principalii indicatori de bune practici în proiectele de responsabilitate socială dezvoltate în parteneriat. Rezultatele acestor chestionare vor fi centralizate și prelucrate de o echipă de experți din cadrul proiectului, iar pe baza lor se va elabora o metodologie de cercetare și analiză a proiectelor de RSC, cu scopul identificării de modele de bună practică și acțiuni inovatoare în domeniu.

Campania de cercetare în discuție se va desfășura în perioada septembrie 2011 – februarie 2012 și va presupune identificarea a peste 500 de proiecte, cele mai reprezentative dintre acestea urmând a fi incluse ulterior într-un ghid de promovare a RSC și a modelelor de bună practică. O prezentare consistentă a suportului metodologic, dar și mai multe detalii despre modalitatea în care organizațiile pot propune proiecte pentru analiză în cadrul cercetării vor fi diseminate în cadrul următoarei conferințe naționale din cadrul proiectului, ce va avea loc pe 30 septembrie la Brașov.

Mai multe detalii despre conferință se vor publica în perioada imediat următoare în cadrul portalului www.ActionamResponsabil.ro.

 

 Articole înrudite:

Primul parc rustic din Cluj se extinde! Parcul “La Butuci”

Posted: 29 Aug 2011 05:55 AM PDT

Parcul "La Butuci": Povestea merge mai departe

Primul parc rustic din Cluj se extinde

Primul parc rustic ecologic din Cluj "La Butuci", va fi extins în intervalul 3-18 septembrie 2011. Situat pe malul râului Someș, acesta a fost amenajat în toamna anului trecut de către Organizația Studenților pentru Turismul Românesc (OST), în urma concursului de idei "Fiecare parc are povestea lui", organizat de Fundația Comunitară Cluj alături de compania de credite de consum Provident Financial România. Valoarea grantului acordat echipei OST pentru implementarea proiectului de extindere este de 8.000 de lei.  Anul acesta, OST va implementa proiectul în parteneriat cu Asociația pentru Turism Activ Cluj.

„Anul trecut am îmbogățit Clujul cu un colț de natură, situat chiar în mijlocul orașului, la inițiativa unei echipe entuziaste de tineri. Pe noi ne-a cucerit și funcționalitatea aparte a parcului, pe lângă profilul său ecologic, și anume ideea de spațiu deschis celor care vor să organizeze evenimente artistice ad-hoc. Mai mult, reacția pozitivă a clujenilor din diferite categorii de vârstă ne-a convins atât pe noi, cât și pe partenerii noștri, că parcul merită să fie extins, astfel încât să răspundă nevoilor unui public atât de divers", subliniază Simona Șerban, Directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.

La finele lunii iulie, voluntarii OST au realizat o serie de consultări publice în rândul clujenilor – prin chestionare directe, dar și on-line – oferindu-le acestora prilejul de a veni cu sugestii pentru continuarea proiectului. Astfel, vor fi amplasate noi piese de mobilier în parc, cum ar fi leagăne, bănci, suport pentru cățărări cu plasă, băncuțe pentru amfiteatru. De asemenea, va fi amenajat un suport pentru panou de proiecție în fața amfiteatrului, cărările vor fi delimitate cu pietriș, urmând să fie realizate și marcaje pe piatră de râu și tăblițe cu legenda acestora.

Finanțarea extinderii parcului a fost asigurată și în acest an de către Provident Financial România, care va oferi, prin intermediul voluntarilor săi, și o mână de ajutor la montarea noilor obiecte de mobilier.

„Extinderea parcului La Butuci este o dovadă a succesului de care se bucură în Cluj acest loc de joacă unic și suntem încântați să putem continua colaborarea cu Fundația Comunitară Cluj și cu Organizația Studenților pentru Turismul Românesc. De altfel, <Fiecare parc are povestea lui> devine treptat un nume cunoscut în România, pe măsură ce extindem acest proiect în orașe noi. Până la sfârșitul acestui an el va fi fost implementat în șase orașe și sperăm să putem dubla acest număr până la sfârșitul anului viitor", a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial România.

La rândul său, echipa care se ocupă de implementarea proiectului de extindere a demarat și o campanie de recrutare de voluntari din rândul clujenilor. Cei interesați să se implice în acest proiect sunt invitați să trimită un mesaj la adresa labutuci@gmail.com, cu nume, presnume, datele de contact și zilele în care există interes pentru implicarea în activitățile de extindere până sâmbătă. 3 septembrie 2011.

Ne bucurăm că avem din nou ocazia să colaborăm cu Fundația Comunitară Cluj și compania Provident într-un proiect cu o mare valoare sufletească pentru noi. Dacă extinderea și dezvoltarea parcului nostru preferat, <La Butuci> va avea cel puțin impactul de anul trecut, atunci cu siguranță va fi un succes! Un element de noutate este dorința de a implica activ comunitatea în dezvoltarea parcului. Așteptăm entuziasmați să ne unim din nou forțele, toți voluntarii Provident, OST, ATAC și alți doritori pentru dezvoltarea unui parc unic în Transilvania!", sublinază Diana Bobiș, coordonator resurse umane OST.

Lucrările vor demara sâmbătă, 3 septembrie 2011, parcul urmând să fie redeschis luni, 19 septembrie 2011.

***

Despre Fundaţia Comunitară Cluj

Punem in legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Stimulăm implicarea și inițiativa clujenilor, pentru un oraș în care sa îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi.

Fundația Comunitară Cluj inspiră implicarea oamenilor. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul, impactul pe termen lung. Credem că fiecare clujean și companie cu interes local pot contribui la transformarea orașului în locul pe care il visăm.

În perioada 2008-2010, am gestionat și oferit finanțări în valoare totală de 503. 427,84 de lei, pentru 100 de proiecte în cadrul programelor noastre, respectiv pentru 42 de bursieri.

Despre Fiecare parc are povestea lui

Programul "Fiecare parc are povestea lui" a fost inițiat în 2010 de către compania de credite de consum Provident Financial România și reprezintă un proiect de responsabilitate socială care își propune să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale clienţilor și ale comunităţilor în care Provident este prezentă.

Până în prezent, Provident a acordat micro-finanţări pentru reamenajarea unor parcuri şi locuri de joacă în patru oraşe din țară: Cluj-Napoca, Iași, Galați și Craiova.

În noiembrie 2010, Fiecare parc are povestea lui a fost votat proiectul lunii de către cititorii site-ului www.responsabilitatesociala.ro

Pentru implicarea în acest proiect, Provident a primit două premii: cel mai bun program de voluntariat corporatist în cadrul Galei Don’Or, la Cluj, respectiv premiul pentru compania anului la Gala Voluntarilor 2010, la Iași. Pentru mai multe informații, vizitați www.parcultau.ro

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și membră a Asociației Societăților Financiare din România (ALB).

Provident sprijină primul program non-profit de educaţie financiară din România destinat publicului larg. Programul este derulat de APC România sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (www.bugetulfamiliei.ro). De la începutul activității în România, Provident a investit aproape 500.000 de euro în programe de responsabilitate socială.

În 2009, Provident s-a clasat pe locul al doilea în topul companiilor mari din România cu cele mai ridicate niveluri de implicare şi mulţumire ale angajaţilor, potrivit unui studiu realizat de Hewitt Associates, un consultant independent în resurse umane. Pentru mai multe informații, vizitați www.provident.roArticole înrudite:

Limba si cultura franceza la Iasi

Posted: 29 Aug 2011 03:30 AM PDT

Cursuri de franceza in toamna 2011 la CCF Iasi

Centrul Cultural Francez din Iasi, institutie a Ambasadei Frantei in Romania, organizeaza o noua sesiune de CURSURI INTENSIVE, incepand cu 12 septembrie 2011 (54 de ore, timp de trei saptamani si jumatate), si una de CURSURI EXTENSIVE, in perioada septembrie-decembrie 2011.


Beneficiind de o echipa de profesori de elita si de cele mai moderne metode de predare, Centrul Cultural Francez din Iasi este unicul centru de examen din zona Moldovei care elibereaza diplome si atestate de limba franceza recunoscute international.

Cursurile oferite de CCF Iasi asigura cunostinte generale si specifice de limba, cultura si civilizatie franceza intr-un mediu placut si antrenant.

Cursurile de franceza generala se adreseaza tuturor celor care doresc sa-si insuseasca o limba de circulatie internationala pentru a putea comunica in diverse situatii personale sau profesionale.

Cursantii au posibilitatea de a obtine atestate si diplome (DELF-DALF) care certifica utilizarea limbii franceze, in functie de nivel – A1, A2, B1, B2, C1, C2. Persoanele care doresc sa studieze in Franta sau sa emigreze in Canada pot sustine la CCF Iasi testele internationale TEF, e-TEF, TEFaQ si e-TEFaQ.

NOU !!! Centrul Cultural Francez din Iasi organizeaza cursuri de DELF Junior pentru elevii doritori sa obtina diplomele DELF B1 sau B2, in vederea echivalarii cu proba de Bacalaureat.

Cursurile de specialitate se adreseaza juristilor, personalului din turism, economistilor, oamenilor de afaceri si medicilor, studenti sau specialisti, cu posibilitatea de a obtine diplome in domeniu, recunoscute international.

Cursurile „à la carte" se adreseaza persoanelor care doresc o formare personalizata, in functie de obiective precise, cu eficienta maxima. CCF Iasi organizeaza si cursuri de limba romana pentru straini !

Alte beneficii :
– Sali de cursuri echipate cu tehnica moderna
– Abonament gratuit la Biblioteca multimedia a CCF Iasi pentru cursanti, pe durata cursului
– Reduceri de 10% pentru elevi, studenti si pensionari, membri ai aceleiasi familii, grupuri gata constituite
– Posibilitate de plata prin Card
– Reduceri de 15% pentru posesorii de carduri ISIC, IYTC si ITIC
– Reducere pentru cursurile A1 + A2, B2, C1
– Plata in rate lunare
– Prioritate in obtinerea de invitatii la evenimentele culturale ale Centrului Cultural Francez din Iasi

Doriti sa invatati limba franceza sau sa obtineti diplome si atestate recunoscute international ?
Acasa la francezi este locul ideal !
Usile Centrului Cultural Francez din Iasi va sunt deschise !

Inscrierile la cursuri se fac la sediul CCF Iasi, de luni pana joi, de la 09.00 la 12.00, si de la 13.00 la 18.00, vineri de la 9.00 la 16.00. Inscrierile la examenele DELF-DALF, sesiunea 12-13 noiembrie 2011, se fac pana pe vineri, 4 noiembrie.

Pentru informatii detaliate:
E-mail: equipe@ccfiasi.ro
Telefon: 0232.267.637
• Pagina web a CCF Iasi: www.ccfiasi.ro
Direct la sediul CCF Iasi: bd. Carol I nr. 26, Iasi (vizavi de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza", langa Arhivele Nationale), in intervalul orar indicat mai sus


Articole înrudite:

Dacia Duster este alături de Festivalul George Enescu

Posted: 29 Aug 2011 02:14 AM PDT

Dacia Duster este maşina oficială a Festivalului George Enescu

În perioada 1-25 septembrie 2011, Ioan Holender, preşedintele Festivalului George Enescu, artişti virtuozi din întreaga lume, personalităţi ale muzicii clasice se deplasează în Dacia Duster. Seara de închidere a festivalului stă sub bagheta mărcii Dacia şi a Orchestrei Naţionale a Franţei. Asocierea Dacia cu prestigiosul eveniment cultural organizat de Guvernul României – Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional reprezintă o premieră.

Pentru a XX-a ediţie a Festivalului George Enescu, desfăşurat la Bucureşti, Dacia va pune la dispoziţia organizatorilor o flotă de vehicule Duster 4×4, cu echipare de vârf.

Iubitorii muzicii clasice au ocazia de a câştiga bilete la concertele sau spectacolele din cadrul festivalului, accesând site-ul corporate al companiei, www.daciagroup.com. Acesta găzduieşte un concurs specific, în perioada 29 august – 10 septembrie,  prin care sunt puse în joc zece bilete. Regulamentul concursului va fi disponibil pe site.

Programul festivalului poate fi consultat pe site-ul dedicat festivalului: www.festivalenescu.ro

„Şi artistul George Enescu şi Dacia au plecat din România şi au cucerit lumea. Festivalul George Enescu este unul dintre cele mai puternice branduri ale României şi pentru Dacia este o onoare asocierea cu un eveniment de această anvergură. Pe de altă parte, prin vocaţia lor internaţională, ambele sunt branduri de care românii ar trebui să fie mândri deoarece contribuie cu succes la conturarea unei alte perspective asupra României.", a declarat Jérôme Olive, directorul general al Automobile Dacia şi al Grupului Renault în România.

„Ne-am dorit ca în aceste vremuri dificile să aducem alături de noi cât mai multe branduri autohtone. Festivalul „George Enescu" este o ocazie să arătăm lumii ce potenţial există în România, dar şi să le reamintim românilor adevăratele valori internaţionale. Prezenţa Dacia alături de alţi parteneri autohtoni puternici este o dovadă în plus că festivalul nostru pune la un loc ceea ce e reprezentativ pentru vremurile noastre – creativitatea, capacitatea de adaptare şi spiritul de competiţie", a declarat preşedintele Festivalului George Enescu, Ioan Holender.

Dacia are tradiţie în asocierea cu unele dintre cele mai importante evenimente culturale din România, fiind partenerul Premiilor Gopo şi al Târgului de Carte „Gaudeamus". Dacia Duster, lansată în martie 2010 la Salonul Internaţional Auto de la Geneva, a obţinut premiul Autobest 2011, a fost aleasă „Maşina Anului 2011" în România şi în Croaţia şi recompensată, în Franţa, cu „Trofeul Argus", la categoria vehicule de familie.


Articole înrudite:

PLAI prezintă: World Music Films on Tour

Posted: 29 Aug 2011 01:33 AM PDT

Cu bucurie vă anunţăm că cea de a şasea ediţie a Festivalului PLAI, care va avea loc în 16‐18 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean Timişoara, aduce o nouă categorie de filme ce vor fi proiectate în cadrul programului din acest an şi anume patru documentare despre muzica lumii, patru filme unice care ne transpun în spaţiile şi culturile muzicale diverse ale Asiei de Sud Est ( Laya Project, Voice Over the Bridge ), Pakistanului, Afghanistanului ( Breaking the Silence – Music in Afghanistan ) și Portugaliei ( Mariza and the Story of Fado ).

Laya Project este un documentar produs de Earth Sync, în colaborare cu Boo Films ( Malaezia ) şi Clementine Studios ( India ), regizat de Harold Monfils.

Earth Sync, o companie fondată in 2004 in sudul Indiei este creatoarea unor producții audio‐vizuale de înaltă calitate: documentare, albume, concerte, o companie care a dezvoltat o pasiune pentru muzică și proiecte unicat.

Laya Project, un documentar premiat la prestigioase festivaluri internaționale de film ( New York International Film Festival, Byron Bay Film Festival‐Australia, Zanzibar International Film Festival‐Tanzania, Imaginaria Film Festival – Italia ), este de fapt o călătorie prin muzică, o celebrarea a vieții, fiind dedicat supraviețuitorilor din regiunile afectate de tsunami în decembrie 2004, şase țărmuri: India, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda, Maldive şi Myanmar.

Timp de doi ani, producatorii, au călătorit prin comunitățile acestor țări, au pătruns adânc în cultura Asiei de Sud‐Est, culegând şi înregistrând segmente din folclorul acestor popoare ‐ muzică religioasă ṣi tradițională. Astfel a aparut Laya Project, un cumul de tradiții muzicale, iar, unele dintre ele, foarte rare, fiind documentate pentru întâia oara în acest proiect. Imaginile şi muzica scot la iveală esența acestor locuri şi popoare, muzica devine un tribut al supraviețuirii.

Fiind " o combinație între exotic și familiar, izbitor de frumoasă"(fRoots Magazine ), acest documentar continuă să fie prezent pe ecranele diferitelor festivaluri ale lumii.

Voice over the bridge, produs de aceași companie, Earth Sync, este un documentar despre Myanmar‐ul mai puțin cunoscut şi încă neexplorat.

Khing Zin Shwe si Shwe Shwe Khaing sunt doua vocaliste ale căror vieți sunt urmărite în acest documentar şi care împart aceeaşi pasiune: muzica.

Maha Gita ( Marile Cântece ) sunt cântece ale Myanmar‐ului secolului 13, închinate regilor din regat. Muzicieni de la curte au compus cântece în onoarea celor 55 de regi din istoria regatului, care au fost documentate ulterior în Maha Gita.

După sute de ani Khing Zin Shwe şi Shwe Shwe Khaing interpretează Maha Gita, nu regilor, ci oamenilor de rând, la mănăstiri sau la nunțile unde se cântă muzică tradițională, trăiesc emoția acestor cântece, pătrund în esența lor, reuşind să transmită ascultătorilor pasiunea lor.

 

Shwe Shwe Khaing a început să cânte de la vârsta de 6 ani cântece populare mai puțin dificile, iar la 11 ani ajunge să interpreteze Maha Gita aproape de perfecțiune. Khing Zin Shwe, încurajată de parinți a început să cânte la vârsta de 7 ani, reuşind să aprofundeze cunoştințe vaste despre muzica tradițională din Myanmar şi rămâne devotata acesteia.

Cele două vocaliste colaborează de mai mulți ani, reuşind astfel să cultive şi să transmită mai departe muzica tradițională din magicul Myanmar.

Breaking the Silence – Music in Afghanistan ‐ documentar produs de Songline Films. Cu o experienţa de 15 ani, această companie se focusează pe descoperirea unui mod unic şi interesant de a crea poveşti. Pentru a întări şi susţine această convingere producătorii au experimentat în documentare munca alături de oameni de rând, dar şi profesionişti, explorând noi tehnologii.

Filmat in Kabul si Peshawar, Pakistan, dar şi în Geneva alături de Ansamblul Kabul, Breaking the Silence, spune povestea întoarcerii muzicii în Afghanistan, după căderea regimului taliban.

Izbitoare în peisajul Afghanistanului actual sunt ruinele lasate în urmă de conflictele internaţionale. Oraşele distruse sunt însă aparenţe ale războaielor din ultimele decenii. Interzicerea muzicii a distrus spiritul poporului afghan. Reprezentațiile live, emisiunile radio şi televiziune sunt reduse şi cenzurate de sovietici, iar apoi interzise cu desăvârşire de talibani. Instrumentele muzicale sunt distruse, iar muzicienii care indrăznesc să se revolte, plătesc cu viaţa.

Documentarul prezintă regimul de opresiune al talibanilor, prin intermediul numeroaselo interviuri cu diferiţi muzicieni și imagini din Afghanistanul din timpul și după căderea regimului. Creatori de muzică populară, religioasă sau pop, producători de filme muzicale îşi spun povestea lor, unii cu pasiune iar alţii cu o oarecare resemnare.

Reprezentațiile uimitoare ale artiştilor documentează, în acest film, o pagină din istoria muzicii, într‐un moment crucial al Afghanistanului.

Mariza and the Story of Fado ‐ documentar produs de Songline Films (UK ) în colaborare cu RTP ( Portugalia ), filmat în Lisabona, despre fado‐ul portughez, istoria și evoluţia acestuia. Fado este muzica tradiţională a Portugaliei, muzica tristeţii şi dorului, poeziei de dragoste, și a apărut la începutul secolului 19.

Filmul prezintă interviuri şi imagini din concertele Marizei, noul star carismatic al fado‐ului portughez, imagini de arhivă ale legendarei Amalia Rodrigues dar şi ale altor fadişti , inclusiv prima înregistrare fado transmisă de televiziunea portugheză.

Muzicieni, istorici și experţi trasează istoria blues‐ului portughez, cum a mai fost numit, toate acestea fiind situate în mijlocul frumoasei Lisabona, unul dintre oraşele istorice ale acestui gen.

Cele patru documentare vor rula la Casa Filmelor de pe teritoriul Festivalului, în zilele de sâmbătă şi duminia ( 17 – 18 septembrie 2011 ).

 

Mai mult decât un simplu festival de muzică, PLAI este un garant al calităţii artistilor invitaţi din toate colţurile lumii şi cel mai mare hub cultural din România, adunand peste 40 de organizaţii (ambasade, centre culturale, ONG‐uri) ce oferă, în total, în jur de de 200 de activităţi în cele trei zile de festival.

Festivalul Plai 2011 este organizat Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Consiliul Judeţean Timiş, Institutul Polonez, Forumul Cultural Austriac, Ministerul Culturii al Republicii Populare Chineze şi Centrul Cultural Maghiar, cu susţinerea Cabinetului Mercescu, Kathrein, Continental AG, Contitech, Gauss, Rotary Club Cetate, IHM Total Consult, Full Print Banat şi Quark Motors.

Biletele pentru ediţia din acest an a Festivalul Plai pot fi achiziţionate on‐line de la eventim.ro, precum şi din reţelele de magazine Germanos, Vodafone, Orange, Domo sau din librăriile Humanitas şi Cărtureşti. Preţul biletelor este de 45 lei pentru ziua de vineri, 16 septembrie şi 55 lei pentru ziua de sâmbătă. Preţul unui abonament valabil pentru toate zilele de festival este de 65 de lei, cu 10 lei mai mic decât la ediţia de anul trecut! Abonamentul PLAI plus campare costă 70 de lei.

Având în vedere faptul că PLAI este un eveniment organizat 100% pe bază de voluntariat, ne ajută enorm achiziţionarea în avans a biletelor pentru festival şi le mulţumim celor care îşi vor dovedi ataşamentul faţă de munca noastră făcând acest lucru.Articole înrudite:

Asociatia Progenies este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

Posted: 28 Aug 2011 10:00 PM PDT

Cristina Loghin, reprezentant al Asociatiei Progenies vorbeste despre transferul intre generatii, ca obiectiv cental al organizatiei intr-un interviu acordat proiectului Societal pentru campania “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”.

Care este misiunea asociatiei?

„Asociatia Progenies este o asociatie nou infiintata. Misiunea ei este transferul de know-how intre generatii, de la cei mai in varsta catre cei tineri si invers. Are un scop ambitios, de aceea nu are granite."

Care este profilul publicului vostru tinta?

„Publicul tinta este cel care doreste sa fie smart dar in actiune, sa schimbe ceva, sa nu fie conformist si sa aduca o valoare care deocamdata as indrazni sa spun nu exista incorsetata in tipare in acest moment. Are la baza fundamente etice, filosofice, economice si vrea sa atraga publicul tanar dar si cel care a trecut in a doua tinerete in domeniile de cercetare. Vrea sa fie rebel, vrea sa fie nonconformist dar in acelasi timp sa pastreze si sa transmita o morala de viata, de cultura, de civilizatie."

Ce isi propune asociatia pentru viitor?

„Vrem sa ne implicam in domeniul dezvoltarii economiei sociale dar si in protejarea mediului. Denumirea asociatiei Progenies vine din latina si inseamna „din neam in neam", deci vorbim despre un transfer intre generatii. Noi, fondatorii ei si cei cu care incepem actiunile vrem ca ea sa nu ramana aici, ci sa mearga din generatie in generatie atat in Romania cat si in afara granitelor."

Cristina Loghin, Asociatia Progenies

Interviul complet poate fi vizualizat aici.

—–

Seria de interviuri “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

 
Articole înrudite:

No comments:

Post a Comment