Satu-Mare Online: [Indexdecontacte] De bine despre România!

Wednesday, 24 August 2011

[Indexdecontacte] De bine despre România!

De bine despre România!

Link to RomaniaPozitiva

Masa critica pe biciclete in Iasi, vineri 26 august 2011

Posted: 24 Aug 2011 11:04 AM PDT

Vineri, 26 august 2011, în jur de ora şase seara, la Rond Agronomie, în Copou.

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni şi nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat.

Sursa: aici.


 Articole înrudite:

„Schimb de orașe” – rezidență de artiști români la Lyon

Posted: 24 Aug 2011 09:41 AM PDT

Grupul artistic român focAR a început săptămâna trecută rezidența de o lună de zile într-un container naval plasat în arondismentul 7 al orașului Lyon. Containerul va fi folosit atât ca atelier de lucru cât și ca spațiul expozițional ulterior. Vernisajul expoziției este eveniment paralel al Bienalei de Artă Contemporană de la Lyon, în cadrul secțiunii Resonances.

Rezidența artistică numită City Switch (Schimb de orașe) este un program de schimb internațional de artiști între Franța și România. Ediția 2011 este organizată de Galeria Roger Tator din Franța și Modernism.ro din România.

Artiști: grupul focAR (Alina Tudor și Răzvan Neagoe)

Titlul proiectului: Je passé / J'habite / Je vis

Locație: 1 Quai Claude Bernard, Lyon 7ème, France

Perioada de desfășurare:

Perioadă de lucru: 16 august – 16 septembrie 2011

Vernisaj: 16 septembrie, 19h

Nocturnă: 16 septembrie, 19h

-în secțiunea Resonances a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană, Lyon (ediția 11)

Expoziție: 17 septembrie – 16 octombrie 2011

 

Tema artiștilor focAR pornește de la conceptul „Lyon-oraș turistic, Lyon-oraş civic", propunând o reflectare în interior a spaţiului exterior, aşa cum există el pentru cei care locuiesc sau vizitează orașul.

„Amestec plăcut şi civilizat de foarte nou şi foarte vechi. Două noţiuni care, paradoxal, supraviețuiesc juxtapuse la fel de bine şi care se ajută reciproc. Se pun în valoare.

Linii drepte, linii frânte şi curbe abundente sau reţinute. Repetiţie şi alternanță. Şi secvenţialitate. Cubul şi paralelipipedul devin module. Ferestre-cub, deschideri paralalelipipedice…toate organizate perfect.

În fiecare cub stă un om, la fiecare fereastră este o floare. Om lângă om, floare lângă floare…cutie lângă cutie, cutie în cutie, fereastră, ușă şi 1,618033.

Construcţie imaginară despre un loc şi oameni." (Alina Tudor)

Artiștii iau în considerare două tipuri de realităţi, orașul vizitatorilor şi oraşul locuitorilor săi ce coexistă fără a se anula unul pe cealălalt, orașe pe care le recompun la scară artistică în cadrul rezidenței.

„Pornind de la ideea că orice loc se defineşte prin mulţimea care îl animă, ne aflăm în faţa unei mixturi de rase şi naţionalităţi pe care turismul o ajută să fie cât mai diversă. Astfel omul devine asaltat de oameni, din exterior, care vin şi pleacă. Agitaţie, ordine şi dezordine." (Răzvan Neagoe)

Galeria Roger Tator din Lyon, Franța desfășoară un program de schimb internațional de artiști numit City Switch și colaborează cu operatori culturali din Europa de Est pentru implementarea acestuia. Proiectul se adresează atât artiştilor est-europeni cât și celor francezi, prin invitarea acestora să lucreze în spaţii urbane din Franţa și respectiv țara de proveniență. Anul 2010-2011 a însemnat schimb de artiști Franța-România. Etapa de la Lyon este organizată de Modernism.ro și are ca artiști invitați grupul român focAR.

Modernism.ro susține, promovează și expune în online artiști români contemporani, creativi români, evenimente culturale de anvergură, proiecte internaționale din toate domeniile artei contemporane. Modernism produce, dezvoltă și susține proiecte „offline": proiecte expoziționale („Detaliile încep pășind"), proiecte de mobilitate a artiștilor prin parteneriate cu galerii, instituții și evenimente de profil din Europa (Platforma 11, Institute Culturale Românești în străinătate, Bienala de la Moscova) și dezvoltă în parteneriat rezidențe artistice („City Switch 2011").

Grupul artistic focAR format din Alina Tudor și Răzvan Neagoe are o bogată experiență expozițională în domeniile performance, fotografie, video art, instalații, intervenție în spațiu public, artă publică și câștigători ai premiului Uniunii Artiștilor Plastici din România în 2007.

Organizatori: Galeria Roger Tator Lyon, Modernism.ro București
Parteneri: Institutul Cultural Român din Paris, Roberta Cimetta Fund, Resotainer, Mondrian Restaurant
Parteneri media: Zeppelin Magazine, Radio France International


Articole înrudite:

Tabara Internationala de Creatie in Cazanele Dunarii

Posted: 24 Aug 2011 07:10 AM PDT

Tabara Internationala de Creatie "Mraconia – Dubova, I. Mercea", editia a 29-a, se va desfasura in localitatea Dubova, in perioada 22– 28 august 2011. Tabara, cu o continuitate de 29 de ani, este organizata si in acest an de pictorul Ioan Mercea, presedintele Asociatiei Culturale DUN'Art.

Sursa: aici,

Acolo unde Dunarea lupta sa invinga taria stancilor, in Cazanele involburate, pictorii se intalnesc in fiecare an, omagiind natura si creatia. Participa 25 de artisti valorosi din Romania, Ungaria, Germania si Serbia. Majoritatea artistilor invitati nu sunt la primul contact cu spiritul taberei si frumusetile locului, dar exista si prezente inedite, mai ales din strainatate.

„Traditia si forta acaparatoare a locului au reusit sa readuca in tabara, an de an, personalitati artistice deosebite, care s-au integrat ca intr-o adevarata familie. Cine vine o data in aceasta tabara se reintoarce cu multa bucurie in anul urmator", afirma pictorul Ioan Mercea, presedintele DUN'Art.

Asociatia Culturala DUN' Art doreste sa organizeze in fiecare vara acest eveniment dedicat pictorilor atat pentru a le hrani inspiratia acestor artisti talentati, cat si pentru a proteja valoarea initiativei originale de interesul epigonilor care au invadat locul, incercand sa ii diminueze importanta. „Din dragoste pentru pictura si pentru frumusetea unica a peisajului de la Dubova, organizatorii Taberei Internationale de Creatie Mraconia – Dubova, I. Mercea isi propun sa sustina arta autentica si spiritul artistic si uman care reusesc sa se contopeasca in paleta de culori a acestui spatiu caruia oamenii ii datoreaza admiratie si respect", declara prof. dr. Dana Miclaus-Mercea, coordonator de proiect.Articole înrudite:

Targ Slow Food in Piata Sfatului din Brasov in acest weekend

Posted: 24 Aug 2011 04:29 AM PDT

Este ultimul weekend al lunii, atunci este targ Slow Food la Brasov! Editia cu numarul 28 a Targului Slow Food „Roadele Pamantului"® are loc intre 27-28 august 2011, in Piata Sfatului si continua in coordonatele binecunoscute. 35 de mici producatori din toata tara va asteapta la standuri cu o oferta bogata de produse alimentare, in intervalul orar 10.00-16.00.

De la targ puteti cumpara branzeturi proaspete si maturate, mezeluri, paine, turta dulce, prajituri de casa de sezon, vin, ulei presat la rece, pastrav afumat, produse apicole, dar si specialitati din carne de vanat. Intre noutatile editiei se numara pastrama de oaie de la Rotbav, fructele de sezon, dulceata de nuci verzi si zacusca de ciuperci din Maramures, dar si cascavalul cu nuci sau cu urzica si usturoi din Olanda.

Profitati de prezenta la targ pentru a vizita standul organizatorilor, de unde puteti afla mai multe informatii despre miscarea Slow Food, iar daca sunteti mic producator, cum puteti deveni unul dintre expozantii acestui targ. La acelasi stand aveti ocazia sa va racoriti cu un pahar de sirop de ghimbir, catina sau merisoare.

Devenit o constanta in calendarul evenimentelor din orasul nostru, Targul Slow Food „Roadele Pamantului"® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®. Targul este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov, Consiliului Local Brasov, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov si al Bisericii Evanghelice CA Brasov.

Proiectul a demarat la Brasov in primavara anului 2009, urmarind refacerea legaturii dintre consumator si micii producatori. Prin acest tip de piata lunara, Slow Food Brasov spera sa asigure siguranta economica a unor producatori alimentari mici si foarte mici si sa readuca in meniul brasovenilor produse traditionale care treptat au disparut, din cauza unui mod de viata orientat tot mai mult catre cultura fast-food.

Articole înrudite:

Baie de cultură romani la Vama Veche

Posted: 24 Aug 2011 03:48 AM PDT

După aproape două luni de perindare prin stațiuni, Zilele Romano ButiQ au ajuns la Vama Veche pentru o baie de cultură meșteșugărească în stil romani, în parteneriat cu Festivalul Stufstock.

Până pe 28 august îi așteptăm la Zilele Romano ButiQ  pe toți cei curioși să vadă și să cunoască îndeaproape meșteșugurile romilor: expoziții de obiecte și fotografie, povești și secrete despre meșteșuguri, ateliere de ucenicie în argint, lemn, nuiele de răchită și fier – totul sub îndrumarea atentă a meșteșugarilor profesioniști. Pe lângă toate acestea, am pregătit multe evenimente care îi vor distra pe vamaioți, oferindu-le în același timp ocazia de a înțelege mai bine cultura romani.

Joi, 25 august, de la 20:30, actrița Alina Șerban joacă pe scena de la Corsarul "Declar pe propria răspundere" – un spectacol de teatru care prezintă istoria maturizării unei fete de etnie romă între curtea de spoitori din cartierul Tei în care locuiește și lumea "majoritarilor" în care învață și lucrează. Între lupta cu sărăcia din curte și lupta cu prejudecățile din exterior. Între respingerea și asumarea propriei identități etnice și culturale.

Tot joi, la miezul nopții la Roata, trio-ul "The Vintage Spirit" (Adi Flautistu – contrabas, Costinel Mirea – vioară și Ciprian Pop – chitară) vor umple noaptea din Vamă cu acorduri de minor swing, bebop sau jazz manouche. Ei vor interpreta compoziții proprii, dar și piese scrise de Django Reinhardt, Charlie Parker sau Duke Ellington.

Sâmbătă, de la ora 20:00, celebrul muzician Damian Draghici vine sa ne împărtășească din bogăția unei vieți tumultuoase și fascinante. Aveți ocazia să stați de vorbă și să-i adresați o întrebare singurului muzician român laureat Grammy.

Duminică de la ora 21:00, tot la Roata, încheiem șederea pe litoral cu trupa Romano ButiQ într-un concert balkan-rock care va fi totodată și petrecerea de închidere a Festivalului Stufstock.

Haideți la Vama Veche până pe 28 august – avem cultura meșteșugărească romă din belșug!

Zilele Romano ButiQ la Vama Veche sunt organizate de către KCMC în parteneriat cu Festivalul Stufstock, în cadrul proiectului  “Romano Cher – Casa Romilor”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 (56327) – "Investește în oameni". Proiectul are ca obiectiv principal readucerea meseriaşul tradiţional de etnie romă pe piaţa economică şi în viaţa activă a comunităţii.Articole înrudite:

„Let`s Do It, Romania!” prezintă Echipa Naţională de Acţiune

Posted: 24 Aug 2011 03:24 AM PDT

Cu o lună înainte de marea curăţenie de pe 24 septembrie, echipa „Let`s Do It, Romania!" dă startul campaniei de promovare la nivel naţional! Campania din acest an se desfăşoară sub conceptul „Echipa Naţională de Acţiune", care reuneşte toţi voluntarii dornici să ia parte la iniţiativa naţională de curăţenie a deşeurilor. Agenţia Friends Advertising este cea care semnează întreaga campanie, care va fi comunicată pe tv, radio, outdoor, indoor, online şi print.

"Nu-mi aduc aminte de mai mult de 2-3 proiecte / idei româneşti, în ultimii 20 de ani, care să reuşească să adune în jurul lor atâtea sentimente pozitive, energii bune, planuri care să se şi finalizeze. Unul dintre ele e "Let's Do It Romania!". Nu ştiu cum au reuşit, însă am spus "da" imediat ce am primit provocarea de a gândi campania de anul acesta. Mă bucur că am putut să contribuim la ce înseamnă "Let's Do It Romania!"şi să facem parte din Echipa Naţională de Acţiune. Ne vedem pe teren!"  a declarat Sorin Trâncă, Creative Director & Managing Partner Friends Advertising.

 

O componenta importantă a campaniei o reprezintă spoturile TV, realizate cu ajutorul Commitet. Personajele principale din spoturile TV sunt vedete ambasadori ai „Let`s Do It, Romania!", care susţin proiectul şi în 2011: Adrian Despot (Viţa de Vie), Zoli Toth (Sistem), Cornel Ilie (Vunk), Bitză, dar şi două vedete care s-au alăturat anul acesta, Dana Rogoz şi Diana Dumitrescu. Regizor pentru spoturile TV  este Andrei Amărfoaie.

„Am crezut în acest proiect încă de la început, aşa că mă bucur să fiu alături de echipa "Let's Do It Romania!" şi în 2011, de data asta din ipostaza de "actor" în spotul TV. Cred cu tărie că este unul dintre proiectele care demonstrează că binele este posibil şi în România, una dintre iniţiativele care ne uneşte pe noi, ca români, pentru o cauză comună. Vă aştept la curăţenie pe 24 septembrie!" a declarat Zoli Toth (Sistem), antrenorul Echipei Naţionale de Acţiune.

„Colaborarea cu echipa Friends a fost minunată, sunt într-adevăr ca nişte prieteni pentru noi, care ne-au fost alături în toate etapele campaniei. Am găsit la ei iniţiativă, entuziasm şi pasiune, lucrurile pe care le căutam la toţi partenerii "Let's Do It Romania!". Le mulţumim şi lor, dar şi echipei Commitet şi lui Andrei Amărfoaie, regizorul nostru, o echipă extrem de profesionistă şi creativă.  Nu în ultimul rând, mulţumim ambasadorilor noştri, care cred în proiect şi ne ajută ori de câte ori apelăm la sprijinul lor", au declarat reprezentanţii "Let's Do It Romania!"

Spoturile TV sunt disponibile şi în varianta online, pe canalul oficial Letsdoitro.

No.1 http://www.youtube.com/watch?v=dkkHgJC0r54

No.2 http://www.youtube.com/watch?v=6hAacH7OteA

De asemenea, a fost creat şi un film de making-of, disponibil pe canalul de youtube. Înscrierile pentru Ziua de Curăţenie Naţională se fac pe www.letsdoitromania.ro la secţiunea „Vreau să mă înscriu"

 

###

„Let's Do It, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010, peste 200 000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională de pe 25 septembrie. În 2011, voluntarii sunt chemaţi pe data de 24 septembrie să facă parte din Echipa Naţională care va curăţa România.

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

Articole înrudite:

Cartare Let’s Do It, Romania in Timis / 27 august 2011

Posted: 24 Aug 2011 03:22 AM PDT

Acţiunea de cartare din 27 August, în cadrul Let's Do It, România! Judeţul Timiș


Let's Do It, România! este cel mai mare proiect de implicare socială din România, acţiunile din 2010 implicând peste 200.000 de voluntari. Prin acest proiect organizatorii îsi propun să cureţe deseurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singura zi: 24 Septembrie.

O etapă importantă în realizarea proiectului în 2011 o constituie inventarierea (cartarea) mormanelor de gunoi din Judeţul Timiş. Această acţiune se va desfăşura pe baza voluntariatului, Sâmbătă, 27 August.  În Judeţul Timiş cartarea este organizată de "Let's Do It, România!" în colaborare cu Frigoglass, Continental Corporation, Timisoara Bikers, Plai.ro şi Geotim, numărul organizaţiilor implicate urmând să crească.

Informarea şi pregătirea voluntarilor înscrişi până acum în Timiş va avea loc Vineri, 26 august, de la ora 11.30 în Amfiteatrul Mare al Universităţii de Vest Timişoara. Toţi cei care dispun de GPS sau SmartPhone, bicicletă, maşină, motocicletă sau alt mijloc de transport, timp liber, energie şi mai ales, doresc să vadă România curată, sunt încurajaţi să vină la informarea de la Universitatea de Vest sau să se înscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro.

Necesarul de voluntari pentru cartarea mormanelor de gunoaie din Judeţul Timiş este în mare parte acoperit, dar mai este nevoie de voluntari în zonele Lugoj, Făget, Buziaş, Sânnicolau Mare, Lovrin, Jimbolia, Deta, Gătaia, Recaş si Orţişoara. Invităm pe aceasta cale locuitorii judetului Timiş la o nouă acţiune de inventariere a mormanelor de gunoi.

Cartarea presupune inventarierea mormanelor de gunoi din afara localităţilor, pe coordonate GPS,  pentru a eficientiza activitatea din ziua curăţeniei. Mormanele de gunoi sunt deseurile aruncate de cetaţeni (fie ei localnici sau turişti) în natură, în zonele din afara localităţilor. Gropile de gunoi ilegale vor fi cartate şi semnalate autorităţiilor, fără a fi însă curăţate în această etapă. Arealele naturale curăţate pot fi atât pe uscat, cât şi pe apă. Acţiunea de curăţare va avea loc în 24 septembrie la nivelul întregii ţări, iar atunci numărul voluntarilor implicaţi este aşteptat să depăşească 500.000.

Anul trecut în Judeţul Timiş au fost identificate aproape 500 de mormane ilegale de gunoi, iar în ziua curăţeniei au fost strânşi mai bine de 19.000 de saci de gunoi (aproximativ 1500 de metri cubi).

Succesul Campaniei “Let’s Do It, România!” 2011 depinde în Judeţul Timiş de implicarea tuturor autorităţilor centrale şi locale, operatorilor de salubritate, colectorilor, reciclatorilor, trusturilor media, companiilor private şi persoanelor publice. Ne folosim de această ocazie pentru a-i invita Vineri, 26 August, la Amfiteatrul Mare al Universităţii de Vest Timişoara pentru a participa la informare şi pentru a găsi modalităţile optime de implicare. Mulţumim cu această ocazie partenerilor noştri de până acum, Garda Naţională de Mediu Comisariatul Judeţean Timiş, Agenţia Regională Pentru Protecţia Mediului Timişoara, Primăria Timişoara.

Informarea si pregatirea voluntarilor inscrisi pana acum in Timis va avea loc Vineri, 26 august, de la ora 11.30 in Amfiteatrul Mare al Universitatii de Vest Timisoara. Toti cei care dispun de GPS sau SmartPhone, bicicleta, masina, motocicleta sau alt mijloc de transport, timp liber, energie si mai ales, doresc sa vada Romania curata, sunt incurajati sa vina la informarea de la Universitatea de Vest sau sa se inscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro.

Articole înrudite:

Mă numesc Cartier debutează cu o zi întreagă de activități recreative în Parcul Morarilor, duminica 28 august 2011

Posted: 24 Aug 2011 02:40 AM PDT

Alături de partenerii săi, Make a Point propune pentru această duminică (28 august 2011) 10 ore de activități în aer liber, cu acces gratuit, în Parcul Morarilor. Astfel, între 12.00‐22.00, în imediata apropiere a Aleii Florilor, se adună tot atâtea motive de voie bună câte posibilități de petrecere a timpului liber.


Spațiul cu hamace de joacă și relaxare oferite de Minor Swing (www.minorswing.ro) este accesibil pe tot parcursul zilei și include o mini bibliotecă volantă, cu titluri puse la dispoziție de către Biblioteca Alternativă (www.biblioteca‐alternativa.noblogs.org) În cadrul unui workshop cu participare liberă, Gibbon Slackline Romania (www.slacklining.ro) arată cum se menține echilibrul pe slackline – o coardă întinsă la 50 cm de sol, perfect adaptată
utilizării în spațiul public.

Copiii au la îndemână cretă colorată și panglici, iar cei care își doresc o insignă Mă numesc Cartier și‐o pot crea singuri în cadrul workshop‐ului "Do It Yourself".

De la ora 18.00, Asociația Macaia (www.studioparc.ro) pune la dispoziția participanților 30 de instrumente de percuție într‐un drum‐session în care artiștii și publicul experimentează vibrația tobelor într‐un singur ritm.

Plimbarea pe bicicletă organizată de Kite Bike (www.kitebike.ro) extinde propunerea și către cei care nu locuiesc în cartier, iar Cicloteque (www.cicloteque.ro) pune la bătaie 10 biciclete pentru cei care nu dispun de două roți. Turul valorifică locurile interesante ale Pantelimonului fiind marcat în aceeași zi pe harta online Kite Bike cu trasee alternative de bicicletă. Se pleacă la ora 16.00 din fața centrului Cicloteque de la Universitatea de Drept.

Evenimentele din Parcul Morarilor se înscriu în seria de activități alternative de petrecere a timpului liber din cadrul proiectului Mă numesc Cartier (http://makeapoint.ro/point/MaNumescCartier.html), desfășurat de Make a Point în Pantelimon, în perioada august‐decembrie 2011. Proiectul este realizat cu sprijinul programului Tineret în Acțiune (www.tinact.ro) și al Administrației Fondului Cultural Național (www.afcn.ro). Asociația Culturală Make a Point aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind. Ca inițiativă de regenerare şi reconversie urbană, scopul său este de a organiza activități culturale şi artistice la periferie şi de a oferi spațiu de expunere pentru mesajele creatorilor contemporani.

Make a Point îşi orientează atenția spre cartierul Pantelimon, o zonă lipsita de o infrastructura publică pentru activități de recreere, culturale sau artistice. În spațiul reamenajat al unei hale industriale din fosta Postăvarie Română, organizația pune în practică un concept de tip „bucătărie americană": o platformă complet funcțională deschisă colaborării cu tineri care vor să‐şi pună în practică ideile şi proiectele cu potențial.


Articole înrudite:

Cărți pe Dunăre

Posted: 24 Aug 2011 01:25 AM PDT

În Caravana Bookland cărțile s-au pus în mișcare de-acum o săptămână. După primul popas în Constanța, cărțile ajung la Dunăre, mai exact la Brăila, în cel mai aglomerat loc – Promenada Mall.

Primul popas al Caravanei Bookland a fost bine primit: multă agitație, multe persoane care au venit special pentru cărți, mulți curioși,  standurile editurilor creând o atmosferă relaxată. S-au vândut aproape 10,000 cărți, care au satisfăcut mai toate capriciile livrești ale pasionaților de lectură din Constanța.

"Anul viitor vom veni la Constanța în extrasezon – vrem ca atenția constănțenilor să fie focusată pe carte și nu pe plajă. În primăvara sau toamna anului viitor, cartea va fi vedeta litoralului" a declarat Mihaela Petrovan, fondatorul Târgului de Carte urban BookLand.

Caravana Bookland este un concept nou și unic în România: timp de 9 săptămâni, cărțile vin în mijlocul cititorilor din 9 orașe (Constanța, Brăila, Iași, Cluj Napoca, Alba Iulia, Arad, Timișoara, Sibiu, Brașov), în locații moderne și la îndemână: cele mai mari mall-uri din țară. O echipă formată din peste 500 de colaboratori coordoneaza și implementeaza toate detaliile logistice, vânzarea de carte, gestionarea încasărilor. Este primul târg de carte cu servicii integrate oferite editurilor – traseu caravană, mobilier, transport și merchandising carte, echipă vânzare, promovare media.

Titlurile a 80 de edituri, se vor așeza miercuri dimineață pe rafturile din Promenada Mall Brăila. Caravana Bookland îi așteaptă pe brăileni între 24 și 28 august la Promenada Mall. Expozanții sunt: Alcor, All, Ametist92, Anteea, Anticariatul tau, Aquila 93, Aramis Print/ Minerva, Arpeggione, Bebedream, Bizantina, Brandbuilders si Benefica, Brumar, Business Adviser (Apulum 94), Business Tech International, C.H.Beck, Cartea Copiilor, Cartex 2000, Cartile Editurii Tango / Zada Media, Cartographia Studium, Casa Cartii De Stiinta, CD Press, Codecs, Comunicatii Mobile (Mobile Media), Coresi, Corint, Dianusa, Didactica Publishing House, Editura Casa, Editura Medicala, Eikon, For You, Gama, Genesis, Girasol,  Gramma, Hardcover & Paperback, Hasefer, Herald, House Of Guides, Humanitas, Hyperion, Idea, Intuitext, Lider, Liga Bibliei, Litera, Lumen , Mac-Mac, Mast, Matrixrom, Mediamorphosis, Medien Holding, Media Gamma Publishers, Meteor Press, Monitorul Oficial, Nemira, Orfeu 2000, Paideia, Paralela 45, Polirom, Prut, Publicatiile Flacara, Quantax, Rao, Rentrop & Straton, Rosetti International, Saeculum, Salco, Scripta – Frazi, Smartbox, Smartcapital, Syntagma, Tracusarte, Trei, Tritonic, Trustul Editorial Orizonturi, Univers, Virtual Library, Vivaldi.

Partenerii strategici care susțin mesajul cărților: Adama, Avon, Berlin Chemie, HP, Kraft Foods și Romanian International Bank.

www.book-land.ro

 Articole înrudite:

Europe’s Biggest World Music Festival This September

Posted: 24 Aug 2011 12:36 AM PDT

From the category of world music festivals that will rock your mind and soul this September, PLAI festival is just the thing to end your summer with and get refilled with energy and positive thoughts for a brand new autumn.

Now, if you're not from Romania it's most probable you have no idea what PLAI is, but if you are, and you've been spending a beautiful weekend every autumn for five years listening to great music and discovering cultures all around the world, you'll probably understand what I'm talking about.

Sursa: molempire.com

www.plai.ro

Articole înrudite:

No comments:

Post a Comment