Monday, 12 September 2011

[Indexdecontacte] De bine despre România!

De bine despre România!

Link to RomaniaPozitiva

Pe ultima suta de metri cu inscrierile la Gala Premiilor in Educatie

Posted: 12 Sep 2011 01:09 PM PDT

Începute la 15 iunie 2011, înscrierile în competiţia Gala Premiilor în Educaţie, organizată pentru al treilea an consecutiv de către Fundația Dinu Patriciu, vor continua pentru încă două săptămâni, până la data de 27 septembrie 2011, inclusiv.

Gala Premiilor în Educaţie este o competiţie anuală, care oferă premii în valoare totală de 250.000 euro celor mai valoroşi reprezentanţi ai învăţământului românesc şi proiectelor educaţionale cu cel mai mare impact. Anual, un juriu independent format din 38 de persoane implicate în sistemul de învățământ românesc identifică aceste exemple meritorii şi le transformă în modele de bună practică pentru educaţia din România.

Competiţia premiază oameni, organizații şi instituţii deopotrivă, având 11 secţiuni de concurs – Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, Învățătorul/Educatorul anului, Cercetătorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, Școala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educațional și ONG-ul anului în domeniul educației.

Aşadar, dacă vă desfășurați activitatea în învăţământul românesc sau gestionaţi proiecte educaţionale pe teritoriul ţării noastre, mai aveţi doar două săptămâni la dispoziţie pentru a vă înscrie în competiţie! Pentru acest lucru, vă invităm pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, pentru a completa un formular de concurs online. Acesta trebuie apoi tipărit și expediat prin poștă la sediul Fundației Dinu Patriciu (B-dul Barbu Văcărescu nr. 301 – 311, sector 2, București), până cel târziu la data de 27 septembrie 2011 (data poștei).

Până în acest moment, cele mai multe aplicaţii s-au înregistrat la secţiunile Elevul anului, Studentul anului şi Profesorul preuniversitar al anului. Cele mai multe înscrieri vin din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Piatra Neamţ, Craiova, Baia Mare.

La finalul perioadei de înscrieri, între 28 septembrie și 23 octombrie, juriul evaluează formularele de concurs și desemnează câștigătorii competiției. Aceștia vor fi anunțați în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, organizată în data de 2 noiembrie la Palatul Parlamentului.

În 2009, prima ediție a Galei a avut 36 câștigători, premiile – în valoare totală de 200.000 euro – plecând spre Iași, Craiova, Deva, Turnu Severin, Buzău, București, Cluj, Giurgiu, Târgoviște, Timișoara, Constanța și Suceava. În 2010, Gala a numărat 39 de câștigători din 14 orașe (dintre acestea, Iașiul a fost marele câștigător, urmat de București, Timișoara și Cluj), care au primit premii în valoare de 250.000 euro.

Despre Fundația Dinu Patriciu

Fundația Dinu Patriciu este o organizație neguvernamentală, care sprijină și promovează educația, în toate formele sale, ajutând la formarea unor indivizi cu un pronunțat spirit de inițiativă, cu o conștiință civică deosebită și un real simț al responsabilității. Fundația își propune astfel să contribuie la transformarea societății românești într-o societate de cetățeni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundația dezvoltă programe ample precum: „Inventează-ți Viitorul!", „Orizonturi Deschise", „Sponsorizează un Copil", „Educația Merită", „Gala Premiilor în Educație" și își propune să contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educațional românesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundația Dinu Patriciu accesați www.fundatiadinupatriciu.ro.

Articole înrudite:

Ediţia a III-a a proiectului Young Professionals Academy!

Posted: 12 Sep 2011 11:21 AM PDT

YPC şi ANST lansează ediţia a III-a a proiectului Young Professionals Academy!

Young Professionals Club în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret dă startul programului de dezvoltare personală – Young Professionals Academy. Aflat deja la a treia ediţie, proiectul va avea loc în Bucureşti, în perioada 17 octombrie- 26 noiembrie 2011.

Young Professionals Club a indentificat nevoia continuă a tinerilor din România de dezvoltare a abilităţilor soft ca factor esenţial în atingerea succesului atât în carieră cât şi în viaţă.

Astfel, Young Professionals Academy îşi propune să ofere un suport real în dezvoltarea personală a participanţilor.

  • Vrei să faci o schimbare în viaţa ta?
  • Ai potenţial, dar nu este canalizat corespunzator?
  • Vrei să-ţi testezi şi să-ţi îmbunătăţeşti abilităţile de comunicare, vorbit în public, convingere, lucru în echipă?
  • Vrei să faci parte dintr-o comunitate de elită? Să întâlneşti oamenii potriviţi?

Atunci locul tău este în Young Professionals Academy!

Nu rata înscrierile, sunt doar 15 locuri.

Programul se va desfăşura în Bucureşti în perioada 17 octombrie- 26 noiembrie 2011, în timp ce înscrierile şi selecţia participanţilor vor avea loc în perioada 12 septembrie  – 9 octombrie 2011.

Young Professionals Academy- a life changing experience!

Pentru detalii complete despre program şi înscriere acceseaza: youngprofessionals.ro/ypa

 Articole înrudite:

Peste 200 de activităţi culturale la PLAI 2011

Posted: 12 Sep 2011 10:23 AM PDT

Încă de la prima ediţie, PLAI a pus un accent deosebit pe activităţile culturale din timpul zilei, care vin să completeze concertele ce au loc seara. Am avut, de la început, parteneri care au rămas alături de noi şi acum, la a şasea ediţie, iar în fiecare an ni s‐au alăturat noi parteneri. În acest an, la PLAI vor avea loc, în timpul zilelor de sâmbătă şi duminică, în jur de 220 de activităţi culturale.

Vom începe joi, 15 Septembrie, cu un eveniment surpriză oferit de cei de la Shadows Art, parteneri ai PLAI‐ului încă de la prima ediţie. Este vorba de un eveniment de jonglerie cu foc, ce va începe la ora 21:00 în Piaţa Unirii.

Seara de vineri, pe lângă concertele anunţate de pe Scena Mare, va găzdui un prim eveniment pe scena Becherovka Chillout, un concert Tünderground, de la ora 23:30. În premieră pentru Timişoara, Festivalul PLAI va avea în dotare un sistem de Silent Disco. Acesta va fi pus la dispoziţie şi în zona de Chillout şi la Casa filmelor. Astfel, în timpul zilei vizitatorii se pot relaxa cu muzică ambientală, iar în seara de sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 23:00, muzica va răsuna exclusiv de pe viniluri, cu Bogdan Puriş şi Zoltan Varga. Sâmbătă şi duminică, la Casa Filmelor, cele 4 documentare de World Music Films vor putea fi urmărite şi ascultate la căşti. De reţinut că aceia care doresc să ia căşti pe durata activităţilor menţionate, trebuie să aibă asupra lor actul de identitate.

An de an, PLAI încearcă să diversifice aria activităţilor la care publicul poate participa sau asista în timpul zilei. Astfel, în acest an va participa o asociaţie care va desăşura activităţi de dresaj, cosmetică şi psihologie canină. Totodată, va fi adus un sistem de escaladare pe structuri artificiale şi slackline. Vor avea loc cursuri de business english, dar şi cursuri de portugheză pentru începători şi se vor susţine prelegeri legate de protejarea drepturilor de autor pe internet. Vor fi prezenţi şi meşteşugari, care vor aduce ţesături, broderii, ştergare făcute din materiale folosite şi vor veni cu furcă şi fuior pentru a oferi demonstraţii pentru public.

La PLAI vor veni şi beneficiari din Irak, Afganistan şi Iran ai Centrului de Tranzit din Timişoara, care vor susţine cursuri de limbă arabă, diverse activităţi care reflectă tradiţia acestor ţări, vor avea expoziţii de obiecte împletite de mână, vor face ateliere de desen şi sculptură.

Vor mai avea loc ateliere dintre cele mai diverse: manufacturare de păpuşi, confecţionare de portofele, ateliere de pictură, de decoupage, de ecologie, jocuri şi activităţi pentru copii, cursuri de limbi străine (arabă, spaniolă, portugheză). De asemenea, propunem şi activităţi mai puţin convenţionale, cum ar fi căţăratul pe panouri, urcatul pe tiroliană sau tir la punct fix cu puşca de airsoft. Pe Scena Mică, muzicienii care vor cânta pe scena festivalului vor susţine, în timpul zilei, ateliere şi prelegeri.
Cei mici se pot bucura de activităţi variate – artistice, de cunoaştere, educative, chiar şi sportive – prin care ne dorim să descopere, alături de părinţi, frumuseţea diversităţii şi importanţa implicării. Având în vedere că agenda activităţilor culturale constituie una dintre priorităţile festivalului, aşteptăm publicul PLAI să descopere, să simtă, să înveţe alături de voluntari şi partenerii culturali.

Mai mult decât un simplu festival de muzică, PLAI este un garant al calităţii artiştilor invitaţi din toate colţurile lumii şi cel mai mare hub cultural din România, adunând peste 40 de organizaţii (ambasade, centre culturale, ONG‐uri) ce oferă, în total, în jur de 200 de activităţi în cele trei zile de festival. Ne sunt alături în 2011: Ambasada Portugaliei, Fundația Rubin, Salvați Copiii, English Through all Senses și DoReMi pentru copii,Palatul Copiilor, Revista Comics, aRtelier de Idei, Complex Art, Camarila Culturală, Cloud Factory, Accesorii Juju, Asociația Aspis, Centrul Regional de Integrare Socială şi Dezvoltare Umană Areopagus, Let`s Do It, Romania!, Art On, Super Smooth Studio, ECO CLUB Timișoara, C.S. Gratzu, Verde pentru Biciclete, Shadows Art, Asociația Pet Hope, Teatrul German de Stat Timișoara, AIESEC, BEST Timișoara, Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Asociația AT4T, Institutul Intercultural Timișoara, Atelier Fotografie, FoodCrew, Clubul de Go “Walter Schmidt”, Edukube, Fundația Integratio, One Move, Colțul de poezie, Centrul Cultural GONG, NESsT, Consiliul și Asociația Seniorilor din Timișoara, Grupul de Suport al Bolnavelor cu Cancer de Sân Dorința, Asociația Speologică Prusik Timișoara, Footbag Vienna, Wood Be Nice, Penitenciarul Timișoara, Institutul Francez Timișoara, Asociația Timisens, Asociația Domus Caritatis şi Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Timișoara.

Festivalul PLAI 2011 este organizat de Asociaţia Culturală Sunet Ambianţa Timişoara şi Casa de Cultură a
Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Roman şi Consiliul Judeţean Timiş, Institutul
Polonez, Forumul Cultural Austriac, Ministerul Culturii al Republicii Populare Chineze şi Centrul Cultural
Maghiar, cu susţinerea Cabinetului Mercescu, Kathrein, Continental AG, Contitech, Gauss, Rotary Club
Cetate, IHM Total Consult, Full Print Banat şi Quark Motors.
Biletele pentru ediţia din acest an a Festivalul PLAI pot fi achiziţionate on‐line de la eventim.ro,
precum şi din reţelele de magazine Germanos, Vodafone, Orange, Domo sau din librăriile Humanitas şi
Cărtureşti. Preţul biletelor este de 45 lei pentru ziua de vineri, 16 septembrie şi 55 lei pentru ziua de
sâmbătă. Duminică intrarea este gratuită! Preţul unui abonament valabil pentru toate zilele de festival
este de 65 de lei, cu 10 lei mai mic decât la ediţia de anul trecut! Abonamentul PLAI plus campare costă
70 de lei şi se poate achiziţona şi la intrarea festivalului.
Având în vedere faptul că PLAI este un eveniment organizat 100% pe bază de voluntariat, ne ajută
enorm achiziţionarea în avans a biletelor pentru festival şi le mulţumim celor care îşi vor dovedi
ataşamentul faţă de munca noastră făcând acest lucru.

Articole înrudite:

DEZBATERE: “7 Scări” este canion sau nu?

Posted: 12 Sep 2011 06:26 AM PDT

Blogul celor mai frumoase povești despre România a inițiat o dezbatere publică, prin care dorește să afle opinia turiștilor în privința celebrului canion "7 Scări', din județul Brașov.

O sesizare primită pe site-ul blogului (hai-la-bord.blogspot.com), de la domnul Viorel Irașcu, care indica adevăratul sens al cuvântului "canion", i-a determinat pe moderatorii blogului care a găzduit campania prin care s-a desemnat "Cel mai frumos oraș din România" să pornească o dezbatere, la care pot participa toți internauții care au vizitat obiectivul turistic sau care doar au auzit de acesta. Cei interesați sunt invitați să răspundă la întrebarea "7 Scări poate fi numit canion sau este doar o formațiune mai spectaculoasă a cheilor Șipoaie?".

Argumentele pro și contra, cât și întreaga "arenă"  a dezbaterii, se găsesc atât pe pagina de Facebook www.facebook.com/hailabord, cât și pe site-ul blogului, la adresa: http://hai-la-bord.blogspot.com/2011/09/canionul-7-scari-fratele-mai-mare-al.html.

DESPRE "HAI LA BORD"

Doi tineri entuziaşti au lansat anul trecut, în premieră în România, un blog cu o misiune îndrăzneaţă. "Hai la bord" va promova adevărata imagine a ţării noastre, una plină de poveşti fantastice, cu care numai patria mioritică e în stare să se mândrească.

Anda şi Ionuţ, amândoi pasionaţi de călătorii, s-au cunoscut în 2004, dar ziua de 2 august 2010 a constituit începutul acestei frumoase aventuri, care s-a concretizat în acest blog, care combină turismul cu fotografia. Ei au călătorit în întreaga ţară, dar şi pe meleagurile vecine şi au adunat un bagaj important de aventuri pe care sunt nerăbdători să le împărtăşească cu cititorii.Articole înrudite:

Peste 500 de bucureșteni au alergat pentru o cauză nobilă

Posted: 12 Sep 2011 06:07 AM PDT

Peste 500 de bucureșteni au alergat pentru o cauză nobilă la Crosul Societăţii Civile din 11 septembrie

Asociaţia Bucharest Running Club a dat startul la 9.30 pe 11 septembrie, în Parcul Herăstrău, Crosului Societăţii Civile. Începând din Piața Charles de Gaulle și cu linia de sosire la Restaurantul Bonton Palace, crosul a fost urmat de o conferință de presă găzduită de același restaurant.

Aceasta a fost ultima acțiune de pregătire înaintea Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. În parteneriat cu ONG Fest și Smart Atletic, prin Crosul Societății Civile ABRC a intenționat să promoveze un stil de viață sănătos prin sport și să atragă cât mai multe persoane interesate de implicarea în activități caritabile. De asemenea, prin acest cros s-a dorit încurajarea bucureştenilor pentru a începe antrenamentele şi de a participa la una din probele ediţiei a patra a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon care va avea loc pe 8 octombrie pentru copii și pe 9 octombrie pentru adulți.

Au alergat peste 500 de persoane, copii, alergători amatori și veterani. La fel ca în fiecare an, au fost prezenți ziariști,  și chiar sportivi de performanță: Doina Melinte – multiplă campioană olimpică la atletism, Doina Ignat, multiplă campioană la canotaj, Andreea Răducan – campioană olimpică la gimnastică, Veronica Gogeanu-multiplă campioană la canotaj, Viorica Susanu – campioană olimpică la canotaj, Monica Roşu-campioană olimpică la gimnastică şi Camelia Lupașcu – vicecampioană mondială la canotaj, ambasadori , alături de  multe alte personalități. Din partea sponsorilor, au fost prezenţi Elena Băidan, Department Manager, Public Relations Support, Raiffeisen Bank alături de  Mihnea Anastasiu, Media Relations Officer, PwC România.

Participanţii au alergat pe o distanţă de cinci kilometri – adulții și doi kilometri – copiii, participarea a fost liberă iar premiile au fost acordate primilor trei bărbați și femei/ băieți și fete de la fiecare categorie: până în 15 ani; 16-45 și peste 45 de ani. Au fost acordate 18 premii din partea a doi sponsori: Raiffeisen  Bank și Isostar.

Câștigătorul cursei adulților a fost Ion Bocancea, urmat de Florin Szonyu pe locul doi și Florin Munteanu pe locul trei. La femei, câștigătoarea a fost Alexandra Varga, urmată de Aida Zodie pe locul doi si Monica Popa pe locul trei. La cursa veteranilor au ieșit în frunte doi alergători bine cunoscuți în crosurile și competițiile locale, Vlad Victor la bărbați și Ioana Nica la femei, urmați de Csutak Tamaș – loc doi și Marian Chiriac – loc trei, respectiv, Ioana Bălteanu – loc doi și Sabine Lambert – loc trei. La copii, câștigătorii au avut vârste cuprinse între 12 și 14 ani, cu Mădălin-Andrei Roșu pe primul loc la băieți și Adina Constantin la fete. Locurile doi și trei au fost ocupate de Olteanu George. Andreea Paraschiveanu, respectiv, Alin Guzu și Maria Dima.

Sumele de bani colectate vor fi donate către două organizații: Hospice Casa Speranței și Viitor Plus Asociația pentru Dezvoltare Durabilă.

„Asociaţia Bucharest Running Club doreşte să încurajeze bucureştenii pentru a începe sau a continua antrenamentele, în funcţie de nivelul fiecăruia,  şi de a participa la una din probele ediţiei a patra a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon care va avea loc pe 8 octombrie pentru copii și pe 9 octombrie pentru adulți", a declarat Valeria Racilă Van Groningen, preşedinta Asociaţiei Bucharest Running Club.

"Crosul Societății Civile este organizat la încheierea "ONG Fest" pentru că ne-am dorit  să fie o petrecere prin sport, care duce la conştientizarea importanţei unui  stil de viață sănătos cât şi a atitudinii civice şi a implicării în problemele comunităţii în care trăim" a declarat Oana Năstase, director Maratonul Internaţional Bucureşti.

 

Companiile care fac posibilă a patra ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon,  sunt: Raiffeisen Bank – sponsor principal, Volkswagen, adidas – sponsor tehnic, Gillette – antiperspirantul oficial al MIB,  margarina Becel , GlaxoSmithKline, PwC Romania, cât și partenerii: Astra Asigurări, Izvorul Minunilor, Isostar, hotel Athénée Palace Hilton, Caru' Cu Bere,  World Class, Bonton Palace, Regina Maria.

Partenerii media care susţin evenimentul sunt: Europa FM, TVR1, Cartoon Network, Ioana, Flacăra, Men's Health, Zile și Nopți, Alerg, Mbike, 121.ro .

Instituţiile partenere organizatoare alături de Asociaţia Bucharest Running Club sunt Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Atletism, Comitetul Olimpic Român, Administraţia Lacuri, Parcuri Agrement Bucureşti, Smart Atletic, Ro Club Marathon.

Despre Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se astfel tuturor celorlalte capitale europene care găzduiesc astfel de competiţii în fiecare an. Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2011 este o competiţie internaţională care include atât probele clasice de maraton de 42,195 de km şi de semi-maraton 21,095 km, cât şi de ştafetă 4×10,548 km, cursa populară de 4 kilometri, cursa copiilor de 1 kilometru, proba scaunelor cu rotile destinată persoanelor cu dizabilităţi.

Cei care doresc să se înscrie la una dintre probele maratonului o pot face până pe 6 octombrie, pe internet, sau la Expoziţia Maratonului în 7, 8 și 9 octombrie în Piaţa Constituţiei.

Organizatorii şi participanţii la Crosul Societății Civile îi aşteaptă pe 8 si 9 octombrie în Piaţa Constituţiei nu doar pe alergătorii care vor lua startul, ci şi pe toţi iubitorii unui stil de viaţă sănătos.

Mai multe detalii despre Bucharest International Marathon pot fi găsite pe site-ul dedicat competiţiei – www.bucharest-marathon.com .Articole înrudite:

Bucharest Tales, antologie de texte în limba engleză dedicate oraşului Bucureşti

Posted: 12 Sep 2011 05:07 AM PDT

Bucharest Tales – antologie de texte despre Bucureşti, lansată la ICR

Vineri, 16 septembrie 2011, ora 17.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea volumului Bucharest Tales, antologie de texte în limba engleză dedicate oraşului Bucureşti, publicată anul acesta la Editura New Europe Writers (Polonia/Marea Britanie).

Volumul reuneşte texte (poezie şi proză) inspirate de Bucureşti, aparţinând unor autori consacraţi sau mai puţin cunoscuţi, în cea mai mare parte români – Mircea Cărtărescu, Dan Mircea Cipariu, Denisa Comănescu, Traian T. Coşovei, Dan Lungu, Ioana Ieronim, Adrian Păunescu, Ioan Es. Pop, Simona Popescu, Doina Ruşti, Saviana Stănescu, Bogdan Suceavă, Stelian Tănase, Grete Tartler, Lucian Dan Teodorovici, Călin Torsan ş.a. – dar şi străini – Igor Isakovski (Macedonia), Mike Ormsby (Marea Britanie), Jennifer Robertson (Marea Britanie).

La eveniment vor fi prezenţi autorii antologiei – John a'Beckett (Australia), James Coon (SUA) şi Andrew Fincham (Marea Britanie) – dar şi câţiva dintre scriitori români care vor citi din textele proprii, incluse în volum. De la ora 18.30, discuţia despre Bucureşti va continua la librăria Anthony Frost (Calea Victoriei nr. 45).

Bucharest Tales este al cincilea volum dintr-o serie care îşi propune să suplimenteze ghidurile turistice ale capitalelor „Noii Europe" cu o colecţie de texte literare inspirate de acestea. Până în prezent au apărut volumele Warsaw Tales (1 şi 2), Prague Tales şi Budapest Tales.

Accesul publicului este liber.


Articole înrudite:

Caută-ți vocația sâmbătă, 17 septembrie!

Posted: 12 Sep 2011 05:02 AM PDT

“Îmi caut vocaţie" revine în forţă cu cea de-a patra ediţie, sâmbătă, 17 septembrie!

De vrei să vezi cum e să cauți vocația, mergi sâmbătă 17 septembrie la evenimentul organizat de prietenii de la amdoar18ani.ro Despre ce este vorba?

Când erați mici vă plăcea să luați oalele mamei și să băteți cu jucăriile în ele până le sărea smalțul? Umblați în dulap când erați singuri și îi luați rochia de mireasă sau cele mai frumoase haine pe care le decupați pentru a face îmbrăcăminte păpușilor? Sau locul vostru preferat în timpul claselor primare era la colț, pentru că tot ce vă plăcea să faceți în ore era să desenați pe bancă?

Dacă vă gândiți cu drag la acele vremuri, dacă încă aveți aspirații către aceste activități, dacă sunteți convinși că în aceste domenii vă doriți să lucrați în viitor sau dacă încă nu v-ați hotărât în ce direcție vreți să mergeți, atunci evenimentul Îmi caut vocație este exact locul unde trebuie să vă aflați!

Ce se va întâmpla la Îmi caut vocație?

Ei bine, sunt sigură că aceasta este întrebarea pe care v-o puneți cu toții. Așadar, la evenimentul nostru sunteți invitați cu mic, cu mare, pentru a interacţiona cu trei persoane ce vor fi dispuse să vă spună poate unele dintre cele mai ascunse secrete din spatele meseriilor lor și să vă răspundă la orice întrebare legată de acestea.

Mai exact, veți avea ocazia să ascultați sfaturi și nu numai, de la: Octav Ungureanu – comics artist, Bogdan Neagu – meșteșugar dibace și, nu în ultimul rând, Adi Tetrade – toboșarul trupei Jukebox, trei persoane în compania cărora vă asigurăm că nu vă veți plictisi! Fiecare dintre ei va vorbi cu voi timp de 30 de minute, povestindu-vă despre cele mai grele momente întâmpinate de-a lungul carierei, dar şi cele mai mari satisfacţii pe care ei le-au avut.

Iar asta nu e tot! După ce fiecare dintre ei va avea grijă să vă prezinte într-un mod cât mai interesant joburile pe care le-au ales, va urma un moment în care vă vom pune norocul la încercare: datorită sponsorului nostru oficial – CTS Corner şi partenerilor noștri de la de la Diverta, vom organiza o tombolă la care vor participa toți cei prezenți.

Așadar, nu numai că veţi asculta cele mai mişto sfaturi de la cei trei invitaţi, dar unii dintre voi vor pleca acasă şi cu premii dintre cele mai diverse.

Când și unde?

Păi vă așteptăm cu ușile deschise sâmbătă, 17 septembrie 2011, ora 11:00 (nici mai devreme, nici mai târziu), pentru a ne fi alături la un super eveniment în centrul vechi, la Godot Cafe-Teatru de pe Strada Blănari nr. 14!

Intrarea la eveniment este liberă!

Sursa: amdoar18ani.ro

Articole înrudite:

“Cand am vazut indicatorul cu ‘km 42’, am crezut ca visez frumos…”. Povestea lui *Andrei Rosu, maratonul din Australia

Posted: 12 Sep 2011 04:30 AM PDT

Avem placerea si onoarea sa-ti prezentam cateva povesti fascinante despre curaj, disciplina si motivatie de a face realitate din vise. *Andrei Rosu alearga. Alearga in unele din cele mai interesante locuri de pe glob. A făcut primul pas de maratonist la Polul Nord si nu s-a mai oprit pana nu a demostrat ca poate mai mult. A luat decizia de a parcurge 7 maratoane pe 7 continente!

Primul episod din seria de povesti cu Andrei este despre Australia. Te invitam sa descoperi temerile, fricile, dar si motivatia unui om care demonstreaza ca schimbarea este la indemana noastra.

Australian Outback Marathon

6 dintre cele mai veninoase 10 specii de serpi se gasesc in outback-ul australian. Inclusiv Sarpele Vajnic, a carui muscatura contine suficient venin pentru a ucide 100 de oameni. Din fericire, am aflat acest lucru de abia dupa ce platisem deja biletul de avion si taxa de inscriere la prima editie a Australian Outback Marathon

Povestea lui Andrei Rosu, maratonul din Australia

Cu inima ‚cat un purice' dar animat de dorinta de a ajunge in tara cangurilor, a operei din Sydney, a didgeridoo-ului aborigen, a desertului rosiatic si a muntelui Uluru, am depasit teama de serpi si am numarat zilele care ma desparteau de primul maraton din seria celor 7 alergari pe 7 continente…

Daca in aventura Polului Nord am schimbat 5 avioane si 1 elicopter, nici drumul catre desertul australian nu a fost mai prejos. Chiar daca am schimbat 'doar' 4 avioane, am petrecut in ele un timp aproape dublu decat in experienta anterioara. Frica de avion nu m-a lasat sa dorm, iar in Airbus-ul A380 (fantastic!) cu care am calatorit de la Dubai la Sydney timp de 14 ore, eram singurul care nu dormea. Pentru prima data in viata, am vazut 7 filme unul dupa altul…

Organizatorii maratonului ne-au intampinat la aeroportul din Ayers Rock (undeva, in mijlocul pustiului australian…) si ne-au dus la locurile de cazare. Pe drum, am fost pusi in garda in privinta temperaturii, care la ora pranzului este foarte ok – in jur de 22 de grade, dar care scade seara si dimineata pana aproape de 0, deci trebuie sa avem haine groase cu noi daca ne indepartam de hotel.

Am facut o cursa foarte buna in primii 7-8 km, conducand plutonul. Problemele au inceput odata cu cresterea temperaturii (pe la 8.30 erau deja vreo 15 grade), eu fiind imbracat destul de gros. In plus, am optat pentru trail shoes (mai grei si mai rigizi) in detrimentul pantofilor 'clasici' de alergat, imaginandu-mi ca sunt mai potriviti pentru desert (dar m-am inselat…).

La jumatatea cursei (kilometrul 21) aveam un timp de 1 ora si 50 de minute, ceea ce ma mentinea 'in grafic'. Terenul era o combinatie intre poteci batatorite si portiuni nisipoase cu ceva tufisuri. Diferenta de nivel decenta - doar 3 dealuri de urcat & coborat.

Oboseala a aparut pe la kilometrul 28 si m-a incetinit pana pe la km 36, cand am aflat ca mai am doar vreo 25 de minute pana baremul autoimpus de 4 ore. Evident, pe masura ce ma apropiam de km 42, fiecare kilometru devenea mai lung, terenul mai inclinat, temperatura mai ridicata (la pranz au fost 25 de grade), setea mai mare, durerile musculare mai acute… In plus, imi temperam orice dorinta de a goli vezica, pentru ca orice abatere de la traseu ar fi insemnat posibilitatea intalnirii cu un sarpe…

“Cand am vazut indicatorul cu 'km 42', am crezut ca visez frumos…”.  (Andrei Rosu)

Cand am vazut indicatorul cu 'km 42', am crezut ca visez frumos… Ultimii 200 de metri i-am facut cu tricolorul nostru in brate, ca sa invete si australienii drapelul nostru…

Asadar, 3h 59. Am aflat, totusi, ca maratonul a fost castigat cu 3h 07, ceea ce ma face sa fiu si mai multumit de timpul meu.

Fac parte din categoria celor care cred ca experientele noi te imbogatesc spiritual si iti stimuleaza creativitatea…

In afara locurilor vazute si a oamenilor intalniti in Australia, am avut sansa de a degusta friptura de cangur, frigarui de crocodil si mezeluri din emu. Dincolo de groaza pe care o produc celor cu un stomac sensibil si iubitorilor de animale povestind acest lucru si trecand peste faptul ca habar n-aveam ca aceste 3 animale pot ajunge subiect de gratar, pot sa spun ca sunt acceptabile la gust, mai ales dupa regimul prepoderent vegetarian (carbohidrati din legume, fructe, paste etc.) pe care l-am tinut in ultimele luni si pe parcursul caruia am simtit nevoia de ceva proteine.

Privind noaptea pe cer, am descoperit un lucru interesant: nu am recunoscut nicio stea sau constelatie! Nu ca as fi vreun specialist in astronomie, dar totul arata altfel decat in emisfera nordica. Ma bucur si de acest element de noutate pe care l-as fi ratat daca nu ma trezeam cu noaptea in cap…

———————————————————————————————————————————————

*Andrei Rosu

Andrei Rosu, dupa cele 8 ore de lucru intr-o multinationala, ne arata cum putem sa ne construim viata asa cum ne dorim.  El a luat decizia de a se reinventa si de a deveni un model pentru copiii sai. A făcut primul pas de maratonist la Polul Nord si nu s-a mai oprit pana nu a demostrat ca poate mai mult. A luat decizia de a parcurge 7 maratoane pe 7 continente. Si pentru ca provocarea nu era destul de mare pentru el, Andrei a hotarat sa duca acest concept mai departe, alegand sa participe si la 7 ultra-maratoane pe tot atatea continente, devenind astfel unul dintre mandrii ambasadori ai Romaniei in lume. Andrei mai are 2 ultra-maratoane pana sa devina primul om din lume care a alergat 7 maratoane si 7 ultra-maratoane pe 7 continente.

Cititi mai multe despre aventurile lui Andrei Rosu pe andreirosu.wordpress.com

 Articole înrudite:

Calatoreste in lumea satului cu LumeBuna!

Posted: 12 Sep 2011 04:00 AM PDT

Asociatia LUME BUNA (www.lumebuna.ro) desfasoara in perioada 1 septembrie 2011 – 1 decembrie 2011 proiectul Calatorie educativa in lumea satului, proiect finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. "Initiative ale tinerilor".


Proiectul Calatorie educativa in lumea satului are ca principal obiectiv dezvoltarea unui program de educatie prin joc la sat, pentru copii cu varsta intre 6-11 ani. Larisa Popescu este coordonatorul proiectului si a echipei de voluntari care va participa la activitatile de educatie non-formala. Beneficiarii directi ai proiectului sunt 60 de copii: 30 copii provenind din comuna Varasti (scoala din sat clasele I-IV) si 30 de copii de aceasi varsta din mediul urban (scoala 98 din sector 4, Bucuresti).

Principalul criteriu de selectie al copiilor in program va fi creativitatea.

Copiii din mediul rural isi vor putea completa educatia formala din scoala  cu acest tip de educatie non-formala, prin acest proiect avand acces la o forma atractiva de educatie prin joc. Copiii din mediul urban vor descoperi lumea satului printr-un frumos program educativ si se vor bucura de jocul in aer liber, descoperirea unor traditii ale satului romanesc si redescoperirea naturii.

Proiectul Calatorie educativa in lumea satului isi propune sa elimine unele discrepante rural-urban existente in domeniul educatiei – facilitand accesul la o forma de educatie foarte atractiva pentru copiI, in care ei  se joaca si invata cu bucurie, interactioneaza si isi creeaza relatii de prietenie, petrecand timp in natura.

Acest proiect se doreste a fi un prim pas – un proiect pilot -  in domeniul educatiei non-formale la sat – urmand ca implementarea lui la nivel national sa faca posibil accesul cat mai multor copii din mediile urban-rural la o forma atractiva de educatie prin joc.

Grup facebook http://www.facebook.com/groups/110595415711548/

Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.Articole înrudite:

Festivalul “Focul Viu” este verde la Focsani!

Posted: 12 Sep 2011 03:42 AM PDT

Fiecare pas conteaza!! Asa ne-am gandit noi, membrii Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila “Focul Viu”.
Intr-un fel sau altul trebuie sa luam atitudine… asa ca anul asta suntem implicati in proiectul Let’s Do It! in Vrancea.
Asociatia pentru Dezvoltare Durabila “Focul Viu” din Focsani organizeaza anul acesta o editie filantropica a festivalului cu acelasi nume, Festivalul “Focul Viu”, la Teatrul “Mr.Gh.Pastia”, vineri 16 septembrie 2011, ora 18, in Focsani.
O seara plina de surprize !

Aceasta editie este organizata cu scopul de a promova şi susţine ampla campanie de ecologizare „Let's do it Romania".

Invitatul special al serii, o voce indragita a folkului romanesc cu o activitate discografica bogata, Mircea Vintila.

Surpriza acestei editii este exploratorul roman David Neacsu, alpinist de renume international cu un palmares impresionant.

Iulia Em & Titus Constantin (folk – rock – blues – jazz) iubitori de munte si de arta, ne vor delecta cu cantece fara pereche si ne vor sustine alaturi de ceilalti invitati in demersul nostru.
Pretul unui bilet este de 10 lei

Biletele le puteti procura inaintea spectacolului la teatru si de marti pana joi la sediul teatrului intre orele 17-19.


Va asteptam la Festivalul “Focul Viu”, vineri 16 septembrie 2011, dar si la curatenie in toata tara intr-o singura zi, 24 septembrie 2011.
Fiecare pas conteaza!! Fa si tu primul pas pe 24 septembrie, o zi mai curata!!
Let’s Do It!!

Sustinatori
Asociatia Pro Democratia Club Focsani, Auto Sima Beyer Focsani, UMO Sisteme de Securitate, ECO-X, Colegiul National ” AL.I.Cuza”Focsani

Eveniment in cadrul proiectului “Fondurile din comunitate – parte a culturii organizationale” finantat de Fundatia pentru Parteneriat si Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe

Articole înrudite:

No comments:

Post a Comment