De bine despre România! | |
- România, vrei să fii prietena mea?
- Persoanele cu dizabilităţi din Bucureşti sunt punctuale şi ȋşi respectă termenele de ȋndeplinire a sarcinilor
- „Meditatia si viata cotidiana” – lansare de carte 12 septembrie 2011, Carturesti Verona
- Stagiunea Camerală ICR la Ateneu
- Care e legatura intre zen, genti din ziare si slackline?
- Începând de azi, 7 septembrie Clujul prinde viteză la citit!
- Tricoul de Bine
- Nevoie de voluntari pentru Maratonul Bucurestiului
- TalkingAboutBorders.eu: o invitație pentru dramaturgii din România
România, vrei să fii prietena mea? Posted: 07 Sep 2011 02:05 PM PDT Astăzi, 6 septembrie 2011, România a primit mai multe scrisori. Primele fotografii din cadrul proiectului Dear Romania, Write Our Future au ajuns la destinatar.Dear Romania, Write Our Future este o scrisoare către România, exprimând prin fotografie visele şi planurile noastre pentru ţară si comunităţile în care trăim. Printr-o serie de şedinţe foto, proiectul va da o voce tuturor celor care cred că România merită ceva mai bun, că fiecare dintre noi avem un rol în crearea unei Românii oneste şi că suntem responsabili în faţa generaţiilor viitoare pentru a ne lua acest rol în serios. Iniţiativa face parte din proiectul “Dear World, Write Our Future” (www.dearworld.me), lansat în Statele Unite ale Americii în urma uraganului Katrina în 2005. GRASP în parteneriat cu Dear World, Write Our Future lansează oficial proiectul la nivel internaţional. Mesajele din fotografii contureză profilul informal al Romaniei văzută prin ochii oamenilor obişnuiţi. Scopul evenimentului de a identifica similitudini între doleanţele românilor şi ale altor popoare şi de a găsi soluţii pentru realizarea lor. Artiştii fotografi interesaţi să facă parte din caravana oficială a proiectului ne pot contacta la office@mygrasp.org. Puteti vedea toate pozele aici. Articole înrudite: | |||
Posted: 07 Sep 2011 12:40 PM PDT Conform unui studiu iniţiat de Asociaţia React,
Persoanele cu dizabilităţi din Bucureşti sunt punctuale şi ȋşi respectă termenele de ȋndeplinire a sarcinilor
În studiul iniţiat de Asociaţia React, ȋn cadrul platformei „Fabrica de Bine" din proiectul "Dezvoltarea Economiei Sociale prin Înființarea și Dezvoltarea de Întreprinderi Sociale" şi prezentat azi ȋn cadrul seminarului "Economia socială: de la afacere la profit social", se relevă faptul că respondenţii din Bucureşti apreciază colegii cu dizabilităţi ca fiind punctuali şi valorizează pozitiv relaţionarea cu aceştia la locul de muncă. Astfel, 90% dintre respondenţii din Bucureşti consideră că persoanele cu dizabilităţi sunt total dedicate muncii lor. În plus, 81% dintre respondenţi recunosc faptul că un coleg de serviciu cu dizabilităţi se poate adapta foarte bine la ritmul de lucru şi poate ţine pasul cu ceilalţi. Mai mult, 87% dintre cei intervievaţi din aceeaşi regiune cred că rezultatele muncii unui coleg de serviciu cu dizabilităţi sunt la fel de bune ca cele ale unei persoane fără dizabilităţi iar managerii romȃni sunt de acord cu acestă afirmaţie ȋntr-un procent de 88%. Cu toate acestea, majoritatea companiilor mari preferă să plătească taxele impuse de lege în loc să adopte un comportament activ de căutare şi selectare a unor persoane cu dizabilităţi, competente pentru anumite funcţii.
Uniunea Europeană apreciază economia socială ca fiind un mijloc eficient în procesul integrării ocupaționale a persoanelor vulnerabile, considerând-o un răspuns social la problemele crizei actuale și un partener serios al societății civile și al statului. Din păcate, conform studiului întreprins de Asociația React, conceptul de economie socială este foarte puțin cunoscut în România iar formele existente pe piață nu sunt competitive. La eveniment au participat reprezentati ai AJOFM, Directiei Generale de Asistenta Sociala, ONG-urilor, unitati protejate, companii, studenti si profesori.
Fabrica de Bine este un proiect de dezvoltare a economiei sociale şi de integrare în câmpul muncii a persoanelor vulnerabile social. Proiectul se desfasoară pe durata a 32 de luni şi are ca finalitate înfiintarea a 6 întreprinderi sociale în 5 din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României: București și Ilfov, Centru, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia şi Sud Muntenia. Astfel, până în februarie 2013, proiectul va crea 150 de noi locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi şi persoane care trăiesc din venitul minim garantat. Studiul a fost realizat la inițiativa Asociației REACT în cadrul proiectului strategic POSDRU /84/6.1/S/50269 intitulat “Dezvoltarea Economiei Sociale prin Înființarea şi Dezvoltarea de Întreprinderi Sociale”. Cercetarea s-a desfășurat la nivel național, în perioada ianuarie – februarie 2011, pe un eșantion de 1010 persoane selectate aleator, cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban, din regiunile de dezvoltare București, Muntenia, Moldova Nord, Oltenia şi Transilvania Sud, regiuni în care se desfășoară proiectul Asociației REACT. Asociația REACT este o organizație neguvernamentală, non profit, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societății civile prin proiecte ample, cu rezultate semnificative în îmbunătățirea calității vieții membrilor comunităților vizate. Prin programele pe care le desfășoară, organizația vizează trei domenii: integrare socială, educație și sănătate publică. Până în prezent, Asociația REACT a câștigat 9 premii de excelență care-i certifică profesionalismul și capacitatea de implementare. Printre proiectele organizației se numară: O șansă pentru viață – program național de donare de sânge, Succes în carieră – proiect național de conferințe mentorale pentru liceeni, Frații mai mari – proiect de integrare socială a copiilor institutionalizați. Asociația REACT dezvoltă proiectul strategic POSDRU /84/6.1/S/50269 intitulat ”Dezvoltarea Economiei Sociale prin Înființarea și Dezvoltarea de Întreprinderi Sociale”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin programul operațional sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în oameni! și se încadrează pe Axa prioritară 6 – Promovarea Incluziunii Sociale. Valoarea totală a proiectului este de 18.073.582 RON, din care asistența financiară nerambursabilă însumează 16.698.525 RON.Articole înrudite:
| |||
„Meditatia si viata cotidiana” – lansare de carte 12 septembrie 2011, Carturesti Verona Posted: 07 Sep 2011 07:00 AM PDT Editura Herald si Centrul de Inalte Studii Tibetane – Elvetia
Invitati: Gonsar Tulku Rinpoche – Director spiritual al Centrului de inalte Studii Tibetane din Mont Pelerin (Elvetia)
Cartea de fata cu –Articole înrudite:
| |||
Stagiunea Camerală ICR la Ateneu Posted: 07 Sep 2011 03:42 AM PDT Trei concerte, trei ansambluri și o ofertă muzicală care nu trebuie ratată – în toamnă revine Stagiunea Camerală ICR la Ateneu, un proiect al Institutului Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica "George Enescu".
Pe 18 octombrie 2011 clarinetistul Michael Collins, care a susținut un recital excepțional pe scena Ateneului alături de Cvartetul Belcea în 2008, revine însoțit de ansamblul pe care îl conduce – London Winds, una dintre cele mai importante formații de suflători din lume. Pe 22 noiembrie Ten Tors Orchestra din Marea Britanie (dirijor Simon Ible), protagonista festivalului muzical Shadows of Romania de la Plymouth din noiembrie 2010, debutează la Ateneul Român în compania extraordinarilor soliști Ladislau Csendes, Alexandru Matei, Sorin Rotaru şi Florian Mitrea. Ultimul concert, din 7 decembrie, aduce la București un proiect muzical de mult așteptat: Istanbul. Dimitrie Cantemir – Jordi Savall, Montserrat Figueras, Hespèrion XXI și muzicieni invitați din Turcia. Mai multe informaţii pe: www.icr.ro/stagiunea_camerala_2011 | |||
Care e legatura intre zen, genti din ziare si slackline? Posted: 07 Sep 2011 02:31 AM PDT Genti din ziare CE ? Let's do it Romania s-a gândit să scape țara de gunoaie eu m-am gândit să vă scap casa de ziare, reviste și foi inutile. Așa că vă invit la atelierul de gențuială. Aici vă voi învăța cum să facem toate felurile de genți din…. reviste, ziare și foi:D Cu mine, Silvia, care tocmai a dat bacu și văzând că are mult prea multe foi inutile s-a hotărât să le găsească un scop. CU CE ? Câteva ziare vechi, reviste deja citite sau foi inutile și puțină răbdare. CÂND ? Miercuri 7 septembrie de la 20.00 la 22.00 CUM ? Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon. ZaZen CE ? Zenul este foarte la modă azi. Să fii zen, adăpostit de stressul cotidian. Să iţi faci nunta în stil zen. Să ai o grădină zen care să te ajute să îţi linişteşti mintea la nevoie. Să participi la o tabără de "spiritualitate" zen la sfârşitul căreia să devii mai capabil, mai fericit. Să porţi pantofi outdoor zen. Ce înseamnă oare cu adevărat Zenul? Care este sensul propriu al cuvântului? Veţi experimenta acest lucru în cadrul atelierului.
CU CINE ? Un călugăr zen de la templul iluminării tăcute (Mokushozen-ji) din Bucureşti – http://www.mokushozen.ro CU CE ? Este de preferat sa veniţi cu haine mai largi/lejere – trening, colanţi etc.
CÂND ? Joi 8 și 15 Septembrie de la 19.00 la 21.00. Puteţi participa la oricare dintre întâlniri, vor avea acelaşi conţinut. CUM ? Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii și lasă-ne numărul tău de telefon. Slackline CE ?
CU CINE ? Florin Limbovici. CU CE ? Tălpi jucăușe și un mare echilibru interior și exterior. CÂND ? Vineri 9 septembrie de la 19.00 la 21.00 CUM ? Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.Articole înrudite: | |||
Începând de azi, 7 septembrie Clujul prinde viteză la citit! Posted: 07 Sep 2011 01:02 AM PDT Prin Caravana BookLand, Clujul prinde viteza la citit!
În Caravana BookLand cărțile a peste 80 de edituri au pornit într-o călătorie de 63 zile către cititorii din 9 orașe: Constanța, Brăila, Iași, Cluj Napoca, Alba Iulia, Arad, Timișoara, Sibiu, Brasov. Primele trei popasuri ale târgului urban de carte BookLand în Constanța, Brăila și Iași au fost primite cu interes de către publicul din marile mall-uri. Deja s-au înregistrat vânzări de aproape 30,000 euro.
Expozanții sunt: Alcor, All, Ametist92, Anteea, Anticariatul tau, Aquila 93, Aramis Print/ Minerva, Arpeggione, Bebedream, Bizantina, Brandbuilders si Benefica, Brumar, Business Adviser (Apulum 94), Business Tech International, C.H.Beck, Cartea Copiilor, Cartex 2000, Cartile Editurii Tango / Zada Media, Cartographia Studium, Casa Cartii De Stiinta, CD Press, Codecs, Comunicatii Mobile (Mobile Media), Coresi, Corint, Dianusa, Didactica Publishing House, Editura Casa, Editura Medicala, Eikon, For You, Gama, Genesis, Girasol, Gramma, Hardcover & Paperback, Hasefer, Herald, House Of Guides, Humanitas, Hyperion, Idea, Intuitext, Lider, Liga Bibliei, Litera, Lumen , Mac-Mac, Mast, Matrixrom, Mediamorphosis, Medien Holding, Media Gamma Publishers, Meteor Press, Monitorul Oficial, Nemira, Orfeu 2000, Paideia, Paralela 45, Polirom, Prut, Publicatiile Flacara, Quantax, Rao, Rentrop & Straton, Rosetti International, Saeculum, Salco, Scripta – Frazi, Smartbox, Smartcapital, Syntagma, Tracusarte, Trei, Tritonic, Trustul Editorial Orizonturi, Univers, Virtual Library, Vivaldi. Partenerii strategici care susțin mesajul cărtilor: Adama, Avon, Berlin Chemie, HP, Kraft Foods si Romanian International Bank.Articole înrudite: | |||
Posted: 07 Sep 2011 12:00 AM PDT Dintotdeauna ne-au plăcut cuvintele, ideile, citatele care transmit un mesaj puternic. Ele poartă în ele ceva subtil, dar profund, care ajunge la tine prin invizibile căi și îți influențează în bine starea de spirit, ziua, viața. Mă gândesc acum la zeci de citate pe care de-a lungul vremii le-am colecționat, la cărțile care ne-au marcat viața, la cuvintele obișnuite care ne dau aripi să înfăptuim imposibilul. Ceea ce facem noi la Moara de hârtie se învârte în jurul cuvintelor şi al oamenilor. Hârtia manuală de-abia așteaptă să-și primească scrise sau imprimate cuvintele. Tiparul așterne cuvinte pe hârtie. Agendele noastre sunt făcute să fie gazde prietenoase cuvintelor. Iar pe toate le facem cu drag pentru voi. Pe prietenii de la RomâniaPozitivă îi admirăm de multă vreme pentru perseverența și bucuria cu care împart știrile frumoase despre România. Când ne-au povestit ideea lor de a tipări pe tricouri un cuvânt cu o încărcătură pozitivă și ne-au propus să îi ajutăm să o pună în practică, am fost extrem de încântați și le-am răspuns pe loc: DA Asta nu numai pentru că ideea este extraordinară, ci pentru că se potrivește cu ceea ce Moara de hârtie își propune să fie – un spațiu în care ideile de suflet prind viață – chiar dacă nu au la prima vedere o legătură directă cu meșteșugurile pe care le promovăm. Ideile au venit, le-am aranjat frumos, iar lucrurile s-au înfiripat atât de lin încât, acum, proiectul de suflet Tricoul de bine a ieșit în lume. Așadar, vă așteptăm cu bucurie, sâmbătă, 10 septembrie 2011, la Moara de hârtie din Comana, să realizăm tricouri de bine, să facem bine (10 % din valoarea unui tricou va fi direcționat către o cauză socială) și să răspândim apoi în univers, cuvintele magice care aduc stări de bine în viețile noastre.Despre această idee citiţi mai multe aici.
Articole înrudite: | |||
Nevoie de voluntari pentru Maratonul Bucurestiului Posted: 06 Sep 2011 10:52 PM PDT ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila a inceput Campania de Recrutari voluntari pentru Raiffeisen Bucharest International MarathonDaca esti pregatit de o experienta de voluntariat de neuitat noi te asteptam in echipa noastra de voluntari. Raiffeisen Bucharest International Marathon este un eveniment important pe harta Bucureştiului care creşte prin implicarea în fiecare an a mai multor parteneri, alergători şi susţinători ai cauzelor. Maratonul are loc in 9 octombrie 2011 Nevoia noastra de voluntari:
- In 8 octombrie pt Cursa de Copii – 50 VOLUNTARI (20 vol inscriere + 30 START/FINISH; 10 liste premii, diplome, premiere; cei care au facut inscriere se pot deplasa la premiere - In 7/8/9 octombrie 200 voluntari. 50 voluntari VINERI 7 oct, 70 voluntari SAMBATA (diferiti fata de cei de la cursa de copii -Voluntarii la maraton pot face parte din urmatoarele echipe:
Daca vrei sa te alaturi Echipei ViitorPlus la aceasta experienta te asteptam. Te poti inscrie online la urmatoarea adresa http://www.zoomerang.com/Survey/WEB22CRKQLH8P8/ maraton@viitorplus.roArticole înrudite: | |||
TalkingAboutBorders.eu: o invitație pentru dramaturgii din România Posted: 06 Sep 2011 10:01 PM PDT TalkingAboutBorders.eu Drama Competition este un proiect derulat de Ministerul Afacerilor Europene și Internaționale din Austria și PEN-Club Austria în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din Timișoara, și coordonat de regizorul Christian Papke.
Se consideră parte din premiu: traducerea piesei în limba germană, publicarea ei într-o primă ediție de 11.000 de exemplare și o lectură publică. Câștigătorul va fi invitat la Viena. În plus, textul va fi prezentat publicului la Târgul de Carte de la Leipzig. Organizatorii asigură punerea în scenă a piesei. Concursul se adresează tuturor persoanelor născute în România, celor care trăiesc în România ori au cetățenia română, sau celor care au trăit cel puţin cinsprezece ani în România. Piesa va fi scrisă în limba română şi va fi depusă împreună cu o traducere în limba engleză. Versiunea în limba engleză este necesară doar în scopuri administrative.Un autor poate înscrie în concurs o singură piesă. Piesa nu trebuie să fi fost deja publicată sau jucată. Piesa trebuie să trateze tema concursului „Vorbind despre granițe: Experiențe de viață în vremuri în schimbare". Piesa trebuie să poată fi jucată cu maximum cinci actori. Piesa trebuie să fie completă (nu sunt admise schiţe sau fragmente). Participanții trebuie să accepte în totalitate regulamentul concursului. Înscrierea în concurs se va face până la data de 21 decembrie 2011, data poștei. Documente necesare înscrierii în concurs: 1. Piesa în limba română 2. Piesa în limba engleză (versiune neprelucrată) 3. Curriculum Vitae al autorului în limba engleză 4. O copie a acestui document (condițiile generale ale concursului) semnată de autor. Documentele vor fi transmise la adresa Forumul Cultural Austriac, Strada Dumbrava Roșie nr. 7, Cod 020461, București. Pe plic va fi înscrisă mențiunea „Drama Contest". Documentele pot fi transmise și prin e-mail (la Subiect va fi menționat „Drama Contest") la adresa contact@talkingaboutborders.eu. În contextul acestui proiect, regizorul Christian Papke va monta o piesă austriacă în cadrul stagiunii Teatrului Național „Mihai Eminescu" din Timișoara. Născut în 1974 în Elveția, Christian Papke a locuit în Brazilia, Germania și Austria. În perioadele petrecute la Rio de Janeiro, Hamburg, Viena și Paris a urmat studii de teatru, film și media, germanistică, filozofie și management. Din 2001 activează ca regizor şi dramaturg, colaborând cu diverse instituţii de profil: Ensembletheater Wien, Theater mbH Wien, Volkstheater Wien, Wiener Metropol, Stadttheater Judenburg, Künstlerhaus Klagenfurt, Schauspielhaus Graz, Konzerthaus Wien (Austria), Duino (Italia), Atelje 212 Belgrad (Serbia), ş.a. Începând cu stagiunea 2004-2005, conduce, ca reprezentant PEN-Club Austria, proiectul TalkingAboutBorders, lansat la iniţiativa sa. În 2006 a devenit cel mai tânăr membru al PEN-Club Austria iar din 2007 face parte din conducerea acestei organizaţii.Articole înrudite:
|
You are subscribed to email updates from RomaniaPozitiva To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
No comments:
Post a Comment